Zanzibar | Tropska idila u Indijskom okeanu!
Zanzibar | Tropska idila u Indijskom okeanu!

 

Sinonim za raj ili hedonizam – ostrvo Zanzibar. Ostrvo začina je tropsko ostrvo na koje su kroz svoju istoriju uticaj imale persijska, arapska, portugalska i britanska kultura. Zanzibar je služio kao mesto za predah trgovačkih putnika na relaciji Evropa-Indija.

Mirisi cimeta, vanile i kakaoa vladaju ovim ostrvom. Morski plodovi su vam uvek na dohvat ruke, a priroda, vodeni i podvodni svet koji vas okružuju su fascinantni. Zanzibar je pre svega ostrvo divnih, nasmejanih i neverovatno opuštenih i usporenih ljudi. Sve je u osmehu, i sve što poželite kroz osmeh ćete i dobiti, ali ne zaboravite, i vi ste ti koji treba da budete nasmejani.

Kada dođete ovde, zaboravite na sve, samo se opustite i prepustite čarima ove daleke destinacije, zvucima talasa, toploj vodi okeana, prašnjavom snežno belom pesku, zvucima prirode i nemojte da vas uplaši po koji jak i tup zvuk, to je samo udarac kokosa o pod i još par trenutaka do potpunog uživanja.

ZANZIBAR 2023 6 Turistička agencija Deus Travel

Posebnu čar ima glavni grad Stone Town, košnica koja nikada ne spava, gde je sve drugačije, ubrzano, živahno, šareno i potpuno opčinjavajuće. Grad od nekih 100.000 stanovnika, kolevka kulture i vekovne tradicije, grad brodova i raskošnih palata, grad arapskih utvrđenja i britanskih vila, sve jedno uz drugo, načičkano uz obalu Indijskog okeana. Neizostavne znamenitosti ovog šarmantnog gradića su kuća Fredija Merkjurija ( Freddie Mercury), Arapska tvrđava, Kuća čuda i, naravno, lokalna pijaca začina.

Na severu ostrva nalaze se najlepše plaže – Kendva i Nungvi, a tu je i biser istoka, mesto Pađe, gde se možete oprobati u kajt surfing. Posebnu draž ima i mesto Mićamvi u kojem se nalaze poznati restoran The Rock i naša omiljena chill zona – Kae funk beach bar. Čekamo vas u raju!

           Termini polazaka za 2023.!

Odmor na  Zanzibaru!
Letovi aviona za Zanzibar su skoro svaki dan sa aerodroma iz našeg regiona. Možete odabrati jedan od aranžmana iz naše ponude. Za Zanzibar vizu dobijate po sletanju  na  Zanzibar za 50 USD. Antimalarici nemaju smisla jer nema stajaće vode, a time ni realne opasnosti od zaraze malarijom. Ako avio prevozom dolazite iz Evrope, ne morate se vakcinisati protiv žute groznice.

 Među najpopularnijima je područje Nungwi na sjeveru otoka, gde je najmanji uticaj plime i oseke. Popularno je i područje Kendwa.

Zanzibar je najpoznatiji po rajskim plažama. To je tropski raj koji nudi više od romantičnih plaža i prekrasnih zalazaka sunca. Zanzibar je jedna od onih destinacija gde možete provesti dane na prekrasnim rajskim plažama ili se upustiti u razne druge avanture koje nudi ovo ostrvo.

Putovanje: Zanzibar je egzotični raj za posetioce!
Želite na neko egzotično putovanje? Zanzibar je pravo mesto za to! Tamo ćete naći predivne plaže u svim nijansama plave i zelene, neverovatnu prirodu i puno zanimljivih tačaka, koje vredi posetiti.

Život u Zanzibaru je lagan i opušten, to je nešto što morate shvatiti pre nego odete na takvu avanturu. Zato zaboravite na žurbu, na stres i opustite se na „ostrvu crnaca“, šta u stvari znači reč Zanzibar. Putovanja su naime zaista nešto kroz šta upoznajemo i prihvatamo druge kulture te stvaramo nezaboravne uspomene. A all inclusive Zanzibar nudit će vam i nezaboravnu udobnost.

ZANZIBAR 2023 7 Turistička agencija Deus Travel

Zanzibar: cena je dosta povoljna za obilazak takvog raja!
Ako sanjate egzotiku, putovanje u Zanzibar  će vam biti ostvarenje snova. Beli pesak, u kojem se gube vaša stopala, visoke temperature vazduha i mora u svim nijansama plave, to je ono što pravi egzotikom Zanzibar. Cene su stvarno dosta povoljne za takav egzotični raj, a možete izabrati različite hotele i ponude.

Asortiman smeštaja, koji vam nudi  Zanzibar, stvarno je širok. U Zanzibaru letovanje možete organizovati u manjim butik-hotelima, u kućama sa privatnim plažama, pa čak i u većim kompleksima, gde čete naći puno dodatne ponude. Baš tamo najviše puta dobićete i Zanzibar all inclusive. U svakom slučaju, odluka je samo vaša.

Isto tako možete obići različita područja Zanzibara. Putovanje vas tako može odvesti u jedan od najpopularnijih delova Zanzibara, Nugwi, koji se nalazi na severu ostrva. Naime, tamo je najmanji uticaj plime i oseke. A možete obići i predeo Kendwa.

Kakav vas boravak zanima na  Zanzibaru?

Ceena boravka će sigurno zavisiti i od toga. Niže kategorije su, kao svuda, uvek jeftinije. A isto tako u Zanzibaru cena zavisi i od vremena kad ćete ga obići. Sigurno je jedan od faktora i ponuda. Verovatno all inclusive Zanzibar, osobito u boravištima boljih kategorija, biće skuplji od polupansiona. Za Zanzibar cene znači mogu biti različite.

Ako u Zanzibar putujete zbog rajskih plaža i mora, onda vam je bolje, da odaberete Zanzibar uslugu all inclusive. Ali ako vam je cilj u Zanzibaru putovanje, onda je verojatno bolja usluga polupansion.

Zanzibar: kada je najbolje putovati?
Ako vas zanima Zanzibar, kada putovati verojatno bit će jedno od vaših najvažnijih pitanja. Putovanje u Zanzibar naime vodi vas u egzotične, manje poznate predele.

ZANZIBAR 2023 1 Turistička agencija Deus Travel

Iako je tamo toplo preko cele godine, nije uvek pravo vreme za obilazak Zanzibara. Putovanje je sigurno najprikladnije u sušno razdoblje. Tako je najbolje, da ostrvo obiđete u januaru, februaru, pa u  junu, julu, avgustu, septembru i oktobaru. Tih meseci u Zanzibaru je zima, šta znači, da je to vreme dugog sušnog i vedrog vremena.

Kišno razdoblje je u martu, april i maju te u novembru i decembru, a najkišovitiji mesec obično je april. Znači: Zanzibar, kada putovati tamo? Sigurno ne u aprilu!

Zanzibar: putovanja tamo su zaista nešto posebno
Bilo koga pitate, ono što je neprepoznatljivije i najpopularnije u Zanzibaru, su plaže. Zanzibar ljetovanje zato je odlična odluka za one koji žele uživati, kupati se u predivnom moru i istraživati magične plaže. Ali putovanje u Zanzibar nudi još mnogo više od romantičnih plaža i impresivnih zalaska sunca. Naime, Zanzibar putovanje nudi i mnogo opcija za istraživanje ostrva i doživljavanje avantura.

U Zanzibaru putovanje mora vas voditi u/na:

→„Kameni grad“,
→Prison island,
→restoran „The Rock“ (Kamen),
→Jozani šumu i
→predivne plaže.

ZANZIBAR 2023 3 Turistička agencija Deus Travel

Živahni „Kameni grad“
Glavni grad ostrva je Stone town – Kameni grad, koji je zbog lepote i jedinstvenosti pod zaštitom UNESCO kulturne baštine. Naime, jedini je funkcionalni antički grad, koji se nalazi u istočnoj Africi.

Zaljubićete se u lavirinte uskih ulica te u stare i istrošene kuće, koje su sagrađene od koraljnog kamena. Ravnodušne neće vas pustiti ni prašina, koja se lagano diže od kiše, koja je pala prošle večeri te miris iz ribarnica, koje stoje na pijaci. Činit će vam se, da ste se izgubili negde u historiji, godine u nazad, i to će biti baš lijep osećaj.

Kad ćete šetati kroz grad, videćete, da su različite kulture ostavile tragove u Zanzibaru. Putovanje će vas tako na svojstveni način odvesti i u Indiju i Persiju. A Kameni grad nudi vam i puno znamenitosti. Obiđite tvrđavu, džamiju, zaustavite se na staroj tržnici robova. Pustite se impresionirati Sultanovom palačom. A verovali ili ne, baš tamo ćete naći i kuću, u kojoj se rodio čuveni Freddy Mercury.

Putovanje: Zanzibar je ostrvo sa još jednim ostrvom!
Kad ćete napustiti Kameni grad, produžite svoje putovanje Zanzibarom i u 6 km udaljen Prison island. Tamo su od 1860. godine smeštali robove, koji su radili na rudniku korala, koji se nalazi u blizini. Samo tridesetak godina kasnije ostrvo je kupio britanski ministar na Zanzibaru, Lloyd Mathews, i tamo napravio zatvorski kompleks ali u stvari tamo baš nikad nije bilo zatvorenika. Mesto je umesto toga postalo karantin za slučajeve žute groznice.

Danas tamo nema ni zatvora ni karantina, ostrvo je postalo zaklon Aldabra džinovskih kornjača. Ove posebne životinje guverner Sejšela poslao je kao poklon na Zanzibar. Na ostrvu su ih dočekali oduševljenjem te dosta pažnje posvetili njihovom razmnožavanju. Već u 50. godina prošlog veka tako ih je na ostrvu Prison bilo preko 200. Danas se na baš svakoj nalazi ispisana njihova starost. Osim toga Prison island ima i predivne plaže, tako možete obilazak malog ostrva povezati sa kupanjem i izležavanjem na rajskim plažama.

All inclusive Zanzibar sigurno je jeftiniji od večere u restoranu „The Rock“
Restoran „The Rock“ izgrađen je usred mora i stvarno nudi neverovatan pogled ali vjerujte, bolje je, da ga samo obiđete, a tamo ne jedete. Naime, Zanzibar all inclusive sigurno je jeftiniji od večere u tom restoranu. Obrok tamo je svake godine skuplji, a cene su zaista najviše u Zanzibaru. Putovanja tako ne treba završiri sa obrokom u tom restoranu, nego samo uživajte u pogledu na tu jedinstvenu arhitekturu.

Crvene Kolumbus majmune možete videti samo na putovanju u Zanzibaru
Jozani šuma u srcu ostrva zaista je nešto posebno. Zovu je i prirodna apoteka, jer je pravi izvor prirodnih lekova. Ali nisu samo biljke tamo ono što je posebno. Tamo čete naći i Crvene Kolumbus majmune. To je posebna endemska vrsta majmuna, koje možete u prirodi naći samo ovde, u Jozani šumi, i nigde više na svetu. Putovanje u Zanzibar je tako jedinstvena prilika, da vidite te slatke majmune.

Predivne plaže donose osjećaj, da ste u raju
Putovanje u Zanzibar ne bi bilo potpuno, ako ne bi obišli što više rajskih plaža. Ostrvo je naime pravi mali raj za ljubitelje lepog mora i predivnih plaža.

Jedna od najljepših sigurno je plaža Jambiani. Tamo vas čeka kristalno čisto more, sa bezbroj nijansi plave i zelene, koje se rasteže sve do horizonta. Plaža je puna stabla kokosa, a tropsko voće možete kupiti na svakom koraku. Isto tako tamo obično nema gomile turista. Čuje se kao pravi raj, zar ne? Pa i jeste!

Još nešto je, na šta ne smete zaboraviti napraviti u Zanzibaru na putovanju. Ostrvo je raj za ronjenje i snorklanje, zato kad obiđete rajske plaže, potopite se i u kristalno čisto more. Naići ćete na mnogo morskih zvijezda različitih boja i oblika, a očekuje vas i preostali podvodni svet. Zanimljive ribe, kao što je riba klovn, pa morski konjići i još mnogo toga. Stvarno nezaboravno!

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel: +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

mob: +381 69 189 98 89 viber/whatsapp

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za krstarenja!

 

        Grupni li individualni polasci na                    krstarenja!