Vaskrs na Krfu - Uskrs na Krfu 2023

USKRS NA KRFU 2024.

Vaskrs na Krfu – Uskrs 2024. (autobusom i brodom, 6 dana / 3 noćenja) – Polazak iz Novog Sada uz doplatu. Termin putovanja 

FIRST MINUTE – SPECIJALNA CENA 199€- REDOVNA CENA – 239 

Vaskršnje svetkovine na Krfu su jedinstvene i neponovljive, zbog čega je i pored krize, za taj praznik, iz godine u godinu sve više posetilaca iz Evrope i Sveta.

Tih dana u Kerikiri, glavnom gradu Krfa, teško je i peške ući kako bi se prisustvovalo višednevnoj ceremoniji koja neguje tradiciju, ujedinjava hrišćansku religiju, miri versko i pagansko i otkriva bogato nasleđe ostrva. Tačke za tu karnevalsku svetkovinu se mesecima uvežbavaju, ali ona najspontanija je pravi magnet za posetioce.

Paganski ritual bacanja krčaga punih vode sa terasa i njihovo razbijanje o pločnik simbolzuje uništavanje ulaza u podzemni svet, a crvene krhotine krčaga su svojevrsne amajlije, i kao takve su mamac za nove posetioce. Među mnogim svetskim jezicima, na Vaskrs, na ostrvu srpske istorije sve više se čuje i naš jezik.

PROGRAM PUTOVANJA 

1. dan – 02.05.2024. Veliki Četvrtak – 2024.

Postoji mogućnost polaska iz Novog Sada. Doplata je 25 EUR. Polazak iz Beograda – Okupljanje grupe u 13:00h kod stajališta gradskog prevoza kod skejt parka preko puta TC Ušće (pored Brankovog mosta). Polazak autobusa u 13:30h. Putovanje kroz Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

Fotografije glavnog grada Kerkira - Krf Vaskrs 2024

2. dan –03.05.2024. Veliki Petak – 2024.

U jutarnjim časovima dolazak do luke Igumenica. Ukrcavanje na trajekt i plovidba (~2h) do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel Asteraki u Guviji (8 km od grada Krfa). Odmor u hotelu do ranog popodneva. Polazak do grada Krfa i fakultativna poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati kustos muzeja Srpske kuće, Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak spomen kosturnice i Plave grobnice. Večernja šetnja i slobodno vreme u gradu Krfu. Povratak u hotel/apartmane. Noćenje.

Fotografije ostrva Vido i Plave grobnice - Krf Uskrs 2024

3. dan –04.05.2024. Velika Subota –2024.

Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovaćemo svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krfa. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva ili ćupova, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije i veliku buku. Zašto se ova ceremonija, koja je vezana isključivo za Krf dešava saznaćete ako krenete sa nama. Po završetku ceremonije, slobodno vreme. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe u 21:00 h i odlazak do grada Krfa. Na jednom od najvećih trgova u Evropi – Spianada, više desetina hiljada ljudi, čeka dolazak Blagodatnog ognja, kojim se upali preko 20.000 sveća. Osećaj prisustva večernjoj liturgiji i dočeka ponoći kada se čestita Uskrs je neponovljiv. Zatim nebo osvetli veličanstveni vatromet. Povratak u hotel. Noćenje.

Pogledajte par fotografija Mišije ostrvo - Pontikonisi, crkva Bogorodice Vlaherne - Krf Vaskrs 2024.

4. dan – 05.05.2024. VASKRS Krf – Nedelja 2024.

Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf. Slobodno vreme za obilazak grada ili Fakultativna poseta Ahilion palati, monumentalnom spomeniku antičkoj umetnosti i velikim ambicijama, koji je “izgradila” austrijska princeza Elizabeta, i u kome se nalazi ogromna statua Ahileja koju je podigao nemački car Vilhelm. Tokom boravka srpske vojske na Krfu, ovde je bila srpsko-francuska bolnica. Fakultativni odlazak do prelepog i neobičnog zaliva – Paleokastica koji se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva. Poseta neobičnom manastiru presvete Bogorodice na steni u neposrednoj blizini.

Fakultativni odlazak na „Grčko veče“ u taverni Tripa. Povratak u hotel. Noćenje.

Fotografije predivne palate Ahilion na Krfu - Krf Uskrs 2024

5. dan –06.05.2024. Vaskršnji ponedeljak –2024.

Doručak. Polazak na trajekt u ranim jutarnjim časovima. Vožnja ka Solunu! U poslepodnevnim časovima dolazak u Solun. Panoramsko razgledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva sv. Dimitrija zaštitnika Soluna. Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. Polazak za Srbiju u kasnim poslepodnevnim/večernjim časovima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi carinskih formalnosti i odmora.

Fotografije Soluna - Krf Vaskrs 2024

6. dan – 2024. Dolazak u Beograd i Novi Sad u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

NAPOMENE U VEZI SA SMEŠTAJEM: 

Apart hotel Asteraki ** 

Apartmanski Hotel Asteraki** u Guviji nalazi se samo 8 km od centra Krfa u mestu Guvija i 200 m od plaže. Opremljen je apartmanima i studijima sa kupatilom, kuhinjom i klima uređajem. Smeštaji se nalaze oko bazena, okruženog travom i cvećem, dok popločane uličice stvaraju prijatnu i tradicionalnu atmosferu. Hotel poseduje bazen, snack bar i noćni bar pored bazena, restoran, recepciju sa sefovima koji se doplaćuju na licu mesta, besplatni Wi-Fi internet u zajedničkim prostorijama hotela, TV salu, salu za bilijar i elektronske igre, prostoriju za čuvanje prtljaga i privatni parking za goste hotela. Svaka soba opremljena je sa čajnom kuhinjom, TV, klimom i kupatilom (tuš/WC). Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom (švedski sto / izbor više jela – samoposluživanje).

Uskrs na Krfu 2024.

Vaskrs na Krfu - Uskrs na Krfu 2023
KERKIRA KRF DEUS TRAVEL Vaskrs na Krfu, Uskrs na Krfu

Vaskrs na Krfu 2024.

Vaskrs na Krfu 2024.
6 dana / 3 noćenja
Autobusom i brodom

FIRST MINUTE – SPECIJALNA CENA  199 € do 21.01.2024.

FIRST MINUTE za Uskrs na Krfu 2024! Vaskrs na Krfu 2024!

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Način plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane DEUS TRAVEL D.O.O.
 • Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

Aranžman obuhvata:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
 • Smeštaj u ½ i 1/3 studijima i 1/4 apartmanima na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u apart hotelu Asteraki hotel-asteraki.gr (procena agencije 3*);
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja;
 • Obilazak grada Krfa, Janjine i Soluna prema programu;
 • Karte za trajekt u oba smera;
 • Usluge organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:

 • Fakultativne izlete:
  – Fakultativni izlet na ostrvo Vido i u Srpsku kuću – 10 EUR;
  – Fakultativni izlet do palate Ahilon – 20 EUR / deca do  12 godina 15 EUR;
  – Fakultativni izlet do manastira Paleokastrica  – 15 EUR;
  – Fakultativni odlazak na grčko veče – 35 EUR;
 • – Doplata za polazak iz Novog Sada 25 €
  – Doplata za 1/1 – 85 ,
  – Individualne troškove putnika.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ~1,9 EUR po osobi po danu. Osiguranje ima supercovid pokriće nije obavezno u zemljama EU ;
 • Boravišnu taksu: od 01.01.2018. godine, odlukom Vlade Republike Grčke, naplaćuje se obavezna boravišna taksa u iznosu od 1,5 € po sobi dnevno za hotele sa 3 zvezdice. Plaćanje je na licu mesta, po dolasku u objekat,
 • Individualne troškove putnika.

Uz program Uskrs na Krfu 2023 važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, Čačak, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.

Cenovnik br. 1 od 05.01.2022.

Doplata za polazak iz Novog Sada je  25 €

Fotografije su vlasništvo DEUS TRAVEL DOO Novi Sad, i bez dozvole se ne mogu preuzimati!

Ukoliko Vas zanimaju poklonička putovanja, možete posetiti naš sajt poklonickaputovanja.rs

PUTUJTE UZ DEUS TRAVEL

Informacije i rezervacije (Uskrs na Krfu 2023) u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O.

Turistička agencija
ul. Železnička br. 46
21000 Novi Sad

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!