fbpx
Uranopolis Deus travel Novi Sad

Uranopolis je malo ribarsko mesto na severu Atosa, i predstavlja zadnju turističku lokaciju i granicu prema Svetoj Gori – Atosu. Ujedno je i početno polazište za sve one koji se odluče da posete Svetu Goru i manastir Hilandar. Mesto se nalazi u podnožju planine Atos. U Uranopolisu imate puno malih radnji sa raznim verskim motivima i ručnim radovima monaha sa Svete Gore. Kristalna plava voda oko Uranopolisa je puna je raznoraznih ribica i morskih stvorenja. Galebovi su regularni stanovnici, a ako imate sreće videćete i delfine koji proviruju na površini vode. U okviru Uranopolisa ima puno odličnih hotela, sa sopstvenim plažama od kojih većina poseduje plavu zastavicu

Preko puta Uranopolisa se nalazi prelepo ostrvo Amulijani koje je poznato po čistoj vodi i zelenoj tirkiznoj boji mora. Mestom dominira vizantijska stara kula i pristanište. Vizantijska kula je iz 14 veka i danas predstavlja muzej u kome se nalaze hrišćanski antikviteti sa Halkidikija. Ako ujutro poranite videćete mnogo sveštenih lica koji se skupljaju oko pristaništa i čekaju svoj prevoz za Svetu Goru. Ovde dolaze i loklani ribari koju nude svežu ribu, kao i razni brodovi koji organizuju obilazak Atosa i ostrva Amulijani.
Noćni život Uranopolisa je raznovrstan. Postoje mnogobrojni restorani, tradicionalne taverne, barovi, kafići, poslastičarnice… Zalasci sunca sa pristaništa su nezaboravni. U Uranopolisu se nalazi srpsko predstavništvo preko koga možete dobiti vizu za odlazak na Svetu Goru i posetiti manastir Hilandar. Organizaciju odlaska na Hilandar možete završiti i u Srbiji preko raznih asocijacija i srpske pravoslavne crkve.
Atrakcije Uranopolisa:
– Vizantijska kula iz 14 veka na obali
– stari rimski grob 1 km od Uranopolisa
– gradska crkva sa zvonikom i drvenim narteksom
– ostrvo Amulijani preko puta
– ručni radovi monaha u prodavnicama suvenira
Izleti:
– poseta Svetoj Gori i manastiru Hilandar (obavezna viza)
– krstarenje oko Svete Gore
– obilazak ostrva Amulijani
– uspon na planinu Atos (obavezna viza)
– izlet u mesta Jerisos i Nea Roda
– poseta Solunu.

Pogledajte par fotografija Uranopolisa:

Uranopolis je vrlo živopisno letovalište na obali Singidskog zaliva sa lepom plažom i gustim zelenilom. Odande svakodnevno isplovljavaju brodići do grada Dafni, glavnog pristaništa Svete Gore i do manastira na severozapadnoj strani Atosa. Tu se nalazi uska granica izmedju raskalašnog noćnog života i asketske duhovnosti Svete Gore ako bi se za Uranopolis (smeštenom na istočnom prstu Halkidikija) lako moglo reći da je uglavnom tranzitno mesto – gde se dođe na jednu noć, prespava, ode na Svetu Goru i zatim po povratku seda u kola i ide negde drugde, ipak, kada se situacija pažljivije posmatra, vidi se da veliki broj turista dolazi baš ovamo.

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel: +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!