TERME ZDRELO DEUS TRAVEL

TERME ŽDRELO 

PETROVAC NA MLAVI

Mlavske terme RUC „Ždrelo“ se nalaze u podnožnju Homoljskih planina na 11-tom kilometru puta Petrovac – Žagubica na 170 m nadmorske visine. Prilikom istraživanja naslaga uglja na ovom području 1986. godine iz bušotine je izbio jak mlaz termomineralne vode čija temperatura na površini vode iznosi oko 40 C stepeni. Voda dolazi sa dubine od 180 m gde temperatura prelazi 80 C stepeni. Pošto prolazi kroz hladne slojeve zemlje na površini postiže i zadržava konstantnu temperaturu od 40 C i leti i zimi. Zahvaljujući svom izuzetnom hemijskom sastavu ova voda se uspešno koristi i u lečenju kožnih bolesti, ekcema, gljivičnih oboljenja psorijaze, zaceljuje rane, a posle kupanja u ovoj vodi koža postaje mekanija i zategnutija.

Fotografije Terme Zdrelo…

Voda dotiče sa 1700 metara dubine, zelenkasto, tamnožućkaste je boje sa mirisom sumpora. U jesen se smanjuje dotok, a u proleće se povećava kada se menja i boja vode, odnosno bistrina. Voda prolazi na devetom metru kroz dva metra uglja, a na 120-om kroz tri metra uglja što je i suština njenog lekovitog svojstva. Centar je okružen bogatom prirodom pogodnom za lov i ribolov i kulturno istorijskim spomenicima kao što su manastiri Gornjak, Reškovica, Blagoveštenje, Svete Trojice i drugi…

U ponudi RUC-a Ždrelo – Mlavske terme nalazi se:

Aqua park sa toboganima koji radi preko čitave godine,
Objekat „Dvorac“ sa wellness uslugama i
Restoran kapaciteta 150 mesta.

Fotografije Aqua park Terme Zdrelo…


Aqua park sadrži bazene sa termalnom lekovitom vodom od 30-40 C i bazen sa slanom hladnom vodom. Bazeni rade i leti i zimi a u zatvorenom bazenu nalaze se tobogani koji pružaju uživanje kako deci tako i odraslima Mlavske terme raspolažu sa 6 bazena (2 zatvorena i 4 otvorena bazena) kao i sa jednim bazenom sa slanom vodom. Bazeni rade svakog dana od 10h do 22h.

Objekat „Dvorac“- Objekat „Dvorac“ je savremeni, atraktivni objekat sa 3 izuzetno lepa apartmana i 54 savremene sobe. Sobe su tipa jednokrevetna, dvokrevetna, superior, superior dvokrevetna, a apartmani – apartman sa kaminom, apartman grčko-rimski stil za 2 osobe i apartman aqua room za 4 osobe. Svaka soba gostu nudi, pored izuzetnog pogleda na prelepu okolinu, kompletan konfor za izuzetno prijatan boravak: klima uređaj, WC, tuš kabinu sa termomineralnom vodom, frižider, TV sa kablovskom televizijom, DVD, priključak za internet. U sklopu objekta na prvom spratu se nalazi savremeni fitnes centar koji pored ručne masaže stručnih fizioterapeuta nudi još i saunu, solarijum, parno kupatilo, kao i više razlišitih sprava za vežbanje i rekreaciju. Centar za familijarno uživanje sačinjavaju parno kupatilo, sauna, solarijum, slana soba i sobe za masažu.

Smeštaj za svačiji džep…

Produžite leto na temperaturama ispod nule!

Sobe:

Standard:

A – jednokrevetna soba sadrži: kupatilo (tuš, fen), ležaj za jednu osobu, LCD TV, telefon, mini bar, sef.

B – dvokrevetna soba sadrži: kupatilo (tuš, fen), francuski ležaj (200x160cm), LCD TV, telefon, mini bar, sef.

Superior: Dvokrevetne sobe sa modernijim nameštajem od standardnih soba. Superior sobe sadrže: kupatilo (tuš, fen), francuski ležaj (200x160cm), LCD TV, telefon, mini bar, sef, mogućnost jedne fotelje na razvlačenje (90x200cm)

Korišćenje BADE MANTILA se naplaćuje 500din. po osobi! Prilikom napuštanja hotelske sobe radi odjave iz hotela – razdužuju se i hotelski peškiri i bade mantil. Ukoliko gost želi tog dana da produži korišćenje bazena može da koristi isključivo svoje peškire i bade mantil.

Apartmani:

Apartman sa kaminom za 4 osobe sadrži: kupatilo (tuš, đakuzi, fen), dnevnu sobu sa garniturom koja se razvlači, francuski ležaj 7(200x200cm), kamin sa ložištem, LCD TV, telefon, mini bar, sef itd… Apartman je rađen u moderno-etno stilu, prelep ambijent sa kaminom koji stvara romantičnu atmosferu. Apartman Grčko-rimski stil za 2 osobe sadrži: kupatilo (tuš, fen, kada), velika soba sa francuskim ležajem (200x200cm), LCD TV, telefon, mini bar, sef. Apartman je urađen u grčko-rimskom stilu, ručni rad, a radio je umetnik Saša Todorović. Apartman je prelep, unikatan i ugodan za odmor. Apartman Aqua room za 4 osobe sadrži: kupatilo (tuš, đakuzi, fen), dnevnu sobu sa ugaonom garniturom koja se razvlači, francuskim ležajem (200x200cm), 3 akvarijuma sa ribicama, 2 LCD TV, telefon, mini bar, sef itd. Ovaj apartman je uređen modernim stilskim nameštajem sa 2 providna akvarijuma i 1 velikim i ovde ćete imati poseban užitak posmatrajući vodeni svet oko vas.

Fotografije smeštaja Terme Zdrelo…

Wellness & Spa usluge…

Srce objekta „Dvorac“, kako to sam vlasnik kaže, čine wellness & spa prostorije:

-parno kupatilo,
-sauna,
-slana soba,
-relaks soba,
-sobe za masažu

Fotografije wellness & spa centra Terme Zdrelo…

Wellness centar Vas svojim izgledom vraća u doba Rima i Vizantije. Na prvom spratu objekta nalazi se savremeni fitnes centar koji pored ručne masaže stručnih fizioterapeuta nudi još i saunu, parno kupatilo, kao i više različitih sprava za vežbanje i rekreaciju.1.U sklopu wellness centra nalazi se i ulaz na tobogane (1. sprat) koji vode u zatvoreni bazen. Omogućeno je i noćno kupanje. Cena korišćenja svih sadržaja wellness centra je 300,00 dinara a da biste koristili usluge wellness-a obavezno je nošenje narukvice radi prepoznavanja. Narukvica se dobija na kasi! Wellness centar radi svakog dana od 12h!
Etno restoran- Etno restoran radi od 8h do 23h. Restoran je kapaciteta 150 mesta a sadrži i banket salu od 50 mesta i terasu. U restoranu, bilo gde da sedite, prati vas pogled vatre iz velikog ognjišta u kojem se spremaju specijaliteti domaće kuhinje (jagnjetina u saču, pogača ispod sača, homoljska šnicla…), a po želji gostiju se može zavrteti i jagnje ili prase na ražnju. Pored ostalih pića služe se rakija i vino iz podruma porodice Milojević. Zimi se servira jutarnja kafa uz ognjište.

Fotografije restorana Terme Zdrelo…

Kampovanje

Prenoćište ljubavnoj bačvi sa doručkom je 1.500,00 dinara.
Cena kampovanja sa priključkom za struju je 300 dinara, a bez priključka 100 dinara. Kamperi se moraju pridržavati kućnog reda U kampu nije dozvoljeno grejanje i kuvanje na struju. Kamping je ograđen, osvetljen, sa tuševima,roštiljem, prelepim pogledom na prirodu, planine Homolja i ravnicu. Mlave Kamping je udaljen 30 metara od termalnih bazena.

Kongresni centar – (3 kongresne sale koje mogu biti otvorenog ili zatvorenog tipa)
Restoran – (kapaciteta 120 mesta sa banket salom i 2 terase)
Kampovanje – (prenoćište u kampu ili ljubavnoj bačvi)
Sobe i apartmani – (opremljeni modernim nameštajem sa internetom i TV-om)
SPA & Wellness centar – (sauna, parno kupatilo, slana i relax soba, masaža)
Aqua park – (letnji i zimski, otvoreni i zatvoreni bazeni sa toboganima)
Fitness centar – (ručne masaže, sala za rekreaciju, u, sauna, parno kupatilo)
Spoljašnja igrališta – (sportski tereni za rukomet, mali fudbal, košarku…)

Znamenitosti u blizini Terme Ždrelo:

Manastir Gornjak

Istorija manastira Gornjak…Istorija manastira Gornjak nas vraća u drugu polovinu 14. veka, neposredno pre Kosovske bitke. Mada se ne zna sa sigurnošću da li je manastir podignut 1378. ili 1379. godine, zna se da je ktitor manastira bio Sveti knez Lazar. Mada, i ovde postoje suprotstavljena mišljenja, jer postoje stručnjaci koji smatraju da knez Lazar nikada ne bi podigao tako skromnu crkvu, već da ju je podigao sam monah Grigorije, a da mu je knez Lazar samo pomogao u smislu da je inicirao podizanje ovog manastira. Međutim, zvanična istorija manastira Gornjak veli da ga je sagradio srpski knez Lazar, ali da ga je dao na poklon Grigoriju, koji je trebalo da brine o njemu. Kako se u neposrednoj blizini manastira prostirao srednjevekovni grad poznat kao Ždrelo, tako je i današnji manastir Gornjak nosio naziv manastir Ždrelo.

Fotografije manastira Gornjak

Manastir Vitovnica

Manastir Vitovnica nalazi se na jednom uzvišenom platou na desnoj obali reke Vitovnice pri njenom izlazu iz klisure zvane Skop, a između dva visoka brda – Faca (istočno) i Urlaja (južno) i najvišeg vrha Sumorovac. Na koji metar od oltara diže se jedna okomita stena koja nadvišuje manastir i sprečava da ga sunce zadugo izjutra ogreje. Na toj steni, koja po Joakimu Vujiću: „manastiru za obgradu služi“, mnogo je porušenih zidina i, kažu, porušenih kapelica. Na vrhu se nalazi jedna mala pećina, „ljudska je ruka nije nimalo doterivala ni ukrasila“, a u njoj su se po predanju podvizavali monasi. ARHIMADRIT TADEJ – U selu Vitovnici se za vreme prvog svetskog rata 1914 godine rodio u imucnoj i obrazovanoj porodici decak po imenu  Tadej Strbulovic. Rodjen je blizu samog manastira u zemljoradnickoj porodici,po zavrsenoj osnovnoj skoli roditelji Tadeja odvode u obliznji manastir Gornjak.
Zamonasen je 1935 godine.Rukopolozen je 1938 godine u manastiru Rakovici u cin jeromonaha.Nakon desetogodisnjeg sluzenja veri i crkvi proizveden je 1949 godine u cin igumana u sabornoj crkvi u Beogradu. Za arhimadrita ga je proizveo Episkop branicevski Hrizostom.Posle 1938. godine otac Tadej je sluzio veri i crkvi u raznim crpskim manastirima .  Po zelji patrijarha Gavrila jeromonah Tadej je 1949. godine postavljen za iguman Pecke Patrijarsije. Godine 1955. vraca se u Branicevsku eparhiju i postavljen je za igumana manastira Gornjak.Posle toga ,1959.godine iguman Tadej krace vreme provodi u  manastiru Hilandar na Svetoj Gori .Po povratku iz Hilandara postavljen je za igumana manastira Tumana kod Golupca.Po svojo zelji je 1962.godine Tako se nekadasnjem decaku ostvarila zivotna zelja da sluzi bogu,veri crkvi i ljudima u svom rodnom mestu.Otac Tadej je bio obrazovan covek,blage naravi, uvek spreman da svakoga saslusa i pomogne.Uzivao je veliki ugled kod svojih Vitovnicana i naroda Branicevskog kraja a i sire. Zahvaljujuci arhimadritu Tadeju ovo selo a i sam manastir dobio na popularnosti i vecoj posecenosti..

Fotografije manastira Vitovnica..

Smeštaj Jenić sa etno restoranom – Ždrelo

Ljubitelji netaknute prirode – šumovite Homoljske planine,zelene livade, bistri potoci, bistri izvori, prelepi pejzaži i svež vazduh čekaju Vas. Dodjite u Ždrelo da lepotom nadahnete Vašu dušu. Željni znanja o srednjevekovnoj Srbiji dođite u Ždrelo da je upoznate obilaskom manastira Kralja Milutina Vitovnice, Svete Trojice, manastira cara Lazara Gornjaka i Reškovice, manastir Blagoveštenja zadužbine despota Lazarević Stefana Visokog i da na Vukanu vidite Lazarev grad Šetač, Jerinino utvrđenje, jezero Orlovo gnezdo i rudnik metala Reškovica. Lovci i ribolovci dođite kod nas da u Lovištima Tresta i Krilaša ulovite nekog kapitalca ili na jezerima i reke Mlave upecare ribu o kojoj ste sanjali.Ako imate zdravstvenih problema (bolesti kože,kostiju ili disajnih organa) dođite da vam banja Ždrelo i vazdušna banja na Malom Vukanu adekvatnim tretmanom olakša bolove ili odnese tegobe. Uz sve ovo potreban je i odmor koji možete sebi priuštiti u smestaju SMEŠTAJ JENIĆ ŽDRELO.

Pogledajte par fotografija smeštaj porodice Jenić sa etno restoranom..

 

Informacije i rezervacije u Novom Sadu

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21  210 10 77

fax: +381 (0) 21  210 10 78

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za krstarenja!

 

        Grupni li individualni polasci na                    krstarenja!