Terme Rogaska Slatina

TERME ROGAŠKA SLATINA

Legenda o nastanku rogaškog izvora iz XVII. stoljeća kaže, da je Apolon, bog sunca i liječenja, zaustavio krilatog konja Pegaza, koji je htio odletjeti na goru Parnas, ovim riječima: »Nikad ne leti na grešni Parnas! Tamo je sve sama izmišljotina i lažni sjaj nadmenih ljudi. Tu, gde stojiš, je izvor zdravlja i istinska Božija snaga. Umesto Hippocrene pij Roitschocrene, rogaški izvor, koji je pred tobom!« Rogaška Slatina sa višestoletnom tradicijom spada u starija i značajnija lječilišta u Sloveniji i Evropi. Iskopine, te rimska cesta, koja je pored Lemberga i Rogatca vodila iz Celeie u Petovium dokazuje, da su oblast Rogaške Slatine poznavali još Kelti i Rimljani…


1665. godine, nakon pijenja mineralne vode, ozdravio je Petar Zrinski, jedan od najsnažnijih feudalaca tadašnje Europe, nakon čega je glas o ljekovitosti rogaške mineralne vode otišao u svet. U Rogaškoj Slatini se potom počeo razvijati banjski turizam. 1803. godine počeo se je, od manjeg seoceta uz izvore, razvijati suvremeni lječilišni centar. U 19. i početkom 20. stoljeća izgrađeni su prvi hoteli: Lječilišni dom odnosno današnji Grand hotel Rogaška superior, Styria, Strossmayer, te centralna lječilišna dvorana tj. današnja Kristalna dvorana. Svi hoteli su tijekom 2003. godine obnovljeni, međutim i dalje daju dojam, kao da se vrijeme zaustavilo uz suživot sa današnjim poimanjem udobnosti. U imeniku gostiju, navedena su poznata imena vladarskih obitelji Habsburg, Bonaparte, Hohenzollern, Karađorđević, itd. Bogat društveni život doživio je svoj vrhunac tijekom 1846. godine, kada je goste zabavljao glasoviti pianist Franz Liszt.Danas je Rogaška Slatina privlačan cilj ljudi, koji traže zdravlje, te uz prirodnu mineralnu vodu Donat Mg, dobar osjećaj i mir u bajkovitoj prirodi, te bogat kulturni život. To je mesto, koje na gosta uvijek iznova ostavi dojam mira i živahnosti u isto vrijeme. Rogaška Slatina je mesto izvora i izvornosti. Za sve putnike iz Beograda obezbedjen je prevoz luksuznim kombijem sa kućne adrese do izabranog hotela u Rogaškoj Slatini,  a za putnike iz Novog Sada polazak može biti na uljkučenju na Auto put kod Rume (rumska petlja).

.

Kompletna ponuda Termi u Sloveniji na www.slovenija-terme.rs 

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

mobitel 069 189 98 89

Kompletna ponuda Termi u Sloveniji pogledajte ovde www.slovenija-terme.rs

office@deustravel.rs

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

USKRS I 1. MAJ 2022.

Kompletna ponuda za Uskrs i 1. Maj 2022.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj

Rezervišite letovanje za 2022. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Prelepa Srbija

Upoznaj se sa lepotama Srbije!