Terme Radenci | Wellness & Spa Slovenija

Terme Radenci | Wellness & Spa Slovenija
Terme Radenci | Wellness & Spa Slovenija

Kompletnu ponudu sa cenama mozete pogledati na linku.. ovde

Legenda kaže da su mineralnoj vodi u Radencima nekada davno put pod zemlju utirali marljivi patuljci. Žuborenje vode čuo je student medicine koji je pronašao izvor vode i dokazao njezino lekovito delovanje. Još 1882. godine Radence su posetili prvi  gosti na rehabilitaciji. U lekovitom delovanju radenske mineralne vode na srce i krvne sudove gosti na rehabilitaciji i svi koji se brinu o zdravom načinu života uživaju i danas. Terme Radenci su lečilište je u pravom smislu rieči – u okruženju žitnih polja i vinorodnih brežuljaka obasjanih s više od 250 sunčanih dana godišnje pružaju opuštanje i odmor onima koji su željni dobrog raspoloženja i zdravlja…

Na ovom linku možete pogledati kompletnu ponudu svih Termi u Sloveniji..


Terme Radenci su lečilište sa tradicijom.Obrazovano i iskusno zdravstveno osoblje posvećuje se svakom gostu pojedinačno, a moderne metode lečenja zajedno s prirodnim učincima radenske mineralne vode pružaju savršen odmor. Klima je idealna za rekreaciju u prirodi, a medico-wellness centar pruža wellness usluge na osnovi radenske mineralne vode.

Lečilište Radenci pružaju i konferencijske usluge povezane s programima lečilišnog odmora. Gosti se u Terme Radenci mogu odlučiti za dva hotelska kompleksa, Hotel Radin 4* i Hotel Izvir 4*. Oba hotela namenjena su gostima na rehabilitaciji, kao i onima koji tu dolaze na aktivni odmor i opuštanje. Hotel Radin nudi i konferencijske kapacitete. Hotel Izvir idealan je za starije koji sa svojim unucima uživaju ne samo u zdravstvenom turizmu nego i u vodenim dogodovštinama bazenskog kompleksa Terme Radenci.
Medu najpopularnijim kupalištima u Sloveniji
Za toplički odmor u Terme Radenci gostima je na raspolaganju ukupno 1.460 m2 vodenih površina s 10 različitih i međusobno povezanih bazena s termalnom i običnom grejanom vodom u kojima gosti mogu nakupljati kilometre plivanja, a u posebnim kupkama mogu se prepustiti svetski poznatim lekovitim mehurićima radenske mineralne vode s blagotvornim učincima na srce i krvne sudove.
Fotografije termalnih bazena Terme Radenci

Terme Radenci Deus travel

Image 1 of 9


Bazenski kompleks Lečilišta Radenci
Bazenski kompleks u Terme Radenci obuhvata unutrašnji bazen za plivanje s običnom vodom, unutrašnji i spoljni termalni bazen s termomineralnom vodom, unutrašnji bazen s toplim izvorima do 37 ℃, bazenčiće za decu s običnom i termalnom vodom, bazen za knapjanje s hladnom vodom, slapove, podvodne i nadvodne masaže i atraktivnom brzom rekom. Bazenski kompleks Terme Radenci, prema ocenama posetioca slovenskih kupališta u sveslovenskoj akciji „Naj kupalište“, ubraja se među najpopularnije bazene u svojoj kategoriji.

Wellness s pečatom zdravlja
U Terme Radenci se wellness shvaća kao način opuštanja i smanjenja stresa kako bi se srce zaštitilo od negativnih učinaka današnjega brzog tempa života. U centru zdravlja i opuštanja Corrium spajaju snagu termalne i mineralne vode te dugogodišnje iskustvo lečenja. Specijalizovane usluge gosti mogu naći u Beauty salonu, Stone & Concerto Salonu i Ayurveda Centru.

Wellness centar Terme Radenci fotogarfije..

Wellness Terme Radenci Dues travel

Image 1 of 10

Radenske jedinstvene vode
Prirodno lekovite učinke radenske slatine spoznali su još 1882. godine i ubrzo nakon toga u njoj su redovno uživali i papa u Vatikanu i car na bečkom dvoru. Gosti Terme Radenci mogu je piti direktno iz izvora. A Terme Radenci poznato je po mineralnim kupeljima, bogatim ugljeno dioksidom (CO2) koji pozitivno deluje na jačanje organizma, posebno srca i krvnih sudova, a istodobno čoveku donosi i opuštanje i ugodnost.
Poštovanje tradicije zdravstva i lokalnog okruženja
Radenci već 130 godina dišu s Terme Radenci, s obzirom na to da ove godine slave svoju 130-godišnjicu. Poštovanje te slavne godišnjice može se osetiti na svakom koraku. U okolini Radenaca gosti mogu razgledati lokalne znamenitosti, a pristalice aktivnog odmora do njih se mogu odvesti biciklom.
Zanimljivosti u Radencima i okolini
→Istorija Lečilišta Radenci
Gosti mogu organizovano razgledati Lečilište Radenci i upoznati njihovu istoriju. U razgledanje su uključeni i konzumiranje Radenske mineralne vode u salonu mineralne vode i razgledanje punionice mineralne vode Radenske.
→Astronomsko promatranje zvezdanog neba
Jedinstveni doživljaj u Lečilištu Radenci pruža promatranje večernjeg neba, zvezda i sazvežđa.
Biciklistički maraton „Biciklom kraj Mure“ (»Z biciklon kre Müre«)
Ljubitelji biciklizma mogu se uključiti u biciklistički i maraton »Z biciklon kre Müre« i uz to upoznati kulturne i kulinarske specijalitete te regije.
→Izleti za porodice
Porodice mogu učestvovati u jpešačenjima između izvora života uz reku Muru, a posebno su za njih prilagođeni i »Spust po Muri«, biciklistički izlet „Uz levu i desnu obalu Mure“ (»Ob levem in desnem bregu Mure«).
Fotografije zanimljivosti u okolini Terme Radenci

Znamenitosti Terme Radenci okolina

Image 1 of 6


→Razgledanje Radgonskog podruma penušaca-Radgonska penina
Radgonski podrum jedan je od najzanimljivijih podruma (buteljiranih) vina u bocama i penušaca. Izgrađen je u obliku slova V i nalazi se pod brdom dvorca. Nekad je služio za čuvanje leda koji su dobivali iz reke Mure, a u njemu su čuvali sve vrste poljoprivrednih proizvoda.
→Ostrvo ljubavi i gozba u Ižakovcima
Na Ostrvo ljubavi moguće se dovesti brodom koji je jedna od retkih još postojećih veza između leve i desne obale Mure. Poseban je doživljaj probanje lokalnih kulinarskih specijaliteta koje pripremaju pred gostima.
→Spust tradicionalnom »büjraškom šefom«
Muru je moguće otkrivati i s tradicionalnom »büjraškom šefom«, a nakon vožnje čamcem posetioci mogu poći na 8 kilometara dugu stazu između izvora života, koja ih vodi do sedam različitih izvora mineralne vode na području Radenaca.
ιSajmovi kućne radinosti
U Termama Radenci redovno se predstavljaju lokalni ponuđači: vinari, proizvođači meda i uljari, organizuju se i degustacije lokalnih vina, a zajedno s njima lečilište priprema i priredbe (gala priredbe, Noć penušca, Martinova večer)…

Više o samom hotelu www.sava-hotels-resorts.com

Kompletna ponuda Termi u Sloveniji na www.slovenija-terme.rs 

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel: +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

+381 69 189 98 89 viber

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!