TERME LASKO DEUS TRAVEL

TERMALNA VODA-TERME LAŠKO

Prirodni faktor koji pomaže Vašem ozdravljenju je termalni izvor s temperaturom vode od 32 do 34°C. Svojom toplinom ublažava bol i omogućava lakše kretanje. Sastav vode Laško i oblik njezinih kristala ukazuju na to da termalna voda zrači jakom životnom energijom, ima pozitivan, poticajan uticaj na čoveka, deluje blagotvorno na psihu i uravnoteženost duha i tela. Svojim nadražajima deluje na regulaciju i učvršćivanje organizma. Voda pomaže kod detoksikacije tela, smanjuje njegovu kiselost, djeluje blago purgativno, poboljšava biološku okolicu stanica i međustaničnu komunikaciju. Lekovita su se svojstva vode Laško tokom desetleća dokazivala u korišcenju vode u terapeutske svrhe kod balneoterapije. Najnovija su istraživanja pokazala da je voda Laško primjerena i za piće. Voda Laško izvire iz dubine od 160 metara, prema tome koliko sadrži minerala i prema temperaturi ona je akratotermna alkalna kalcij–magnezij natrijeva hidrogenkarbonatna voda temperature 32 stupnja Celzijusa. Sadržaj minerala upućuje da je termalna voda Laško voda koja se duže vrijeme zadržavala u podzemlju i na svom putu rastapala dolomit, kalcij, magnezij i kremen. Ukupna mineralizacija vode (sadržaj u vodi rastopljenih tvari) iznosi od 278 do 295 mg/l, što termalnu vodu u Laškom svrstava među srednje mineralizirane vode. Istraživanja, provedena na Institutu Bion, pokazala su da Laška termalna voda ima vrlo kvalitetno biopolje i time nedvojbeno pozitivno utječe na biopolje organizama, što je važno kako kod rekonvalescencije tako i kod regeneracije i lečenja….
Blagotvorni je ionski sastav potvrdila temeljita kemijska analiza obavljena u Kanadi. Pozitivnost suptilnog polja vode Laško pokazuju i stabilni i lepo oblikovani kristali koje su napravili i slikali na institutu Bion. Kod interpretacije kristala proizlazili su iz nalaza dr. Emotoa da postoji korelacija između oblika kristala i sadržaja informacije. Kristali naše vode izuzetno su lijepo oblikovani i pravilnih oblika s heksagonalnom strukturom, za što dr. Emoto kaže da je bitno za izražavanje pozitivne informacije.


U Laškom, na samoj površini triaskih dolomita izvire topla voda. Ti izvori su nam otkrili da se podzemna voda pojavljuje u više navrata i da postoji povezanost među vodama na levom i desnom koritu reke Savinje. Iz izvora u blizini Zdravilišča Laško crpi se alkalno kalcij-magnezij, natrijum hidrogenkarbonatnu vodu s temperaturom od 34,3°C do 39,4°C.
Bitna svojstva vodi daju:
-kalijevi (K + ), magnezijevi (Mg 2+ ) i natrijevi (Na + ) kationi,
-sulfatoni (SO 2- ),
-kloridni (Cl – ),
-anioni i
-metaborova (HBO 2 ) i mestasilicijeva kiselina (H 2 SiO 3).
Kvalitetno biopolje vode
Prva istraživanja napravljena na Institutu Bion pokazala su da laška termalna vodi ima kvalitetno biopolje i time nedvojbeno pozitivno utiče na biopolje organizma. Ovo je osobito važno pri regeneraciji te lečenju organizma. Blagotvorni je ionski sastav potvrdila temeljita hemijska analiza obavljena u Kanadi.
Pijenje Laške termalne vode
Zbog svih navedenih pozitivnih i poticajnih svojstava termalne vode Laško, preporučujemo je i za piće. Svatko može piti termalnu vodu Laško prema svojoj proceni. U energetskom smislu za pijenje preporučujemo do 2 litra vode na dan. Količina vode neka bude podijeljena na manje doze po 2 dcl tijekom cijelog dana. Voda se pije po gutljajima. Pre nego što vodu popijete, neko je vreme zadržite u ustima…

Terme Laško su udaljene oko 85 kilometara od Ljubljane i 10 kilmetara od Celja, poznate su po termalnim izvorima, prelepoj okolini i čuvenom “Laškom” pivu. Danas su prava turistička atrakcija koju upotpunjuju mnogobrojni istrijski sadržaji, crkve, dvorci i manastiri.Prirodni resursi termalnog centra Laško jesu isotermične vode sa temperaturama od 32-35 C. Pored uživanja u prirodi i wellness sadržajima u Termama Laško imate mogućnost da posetite dva puta nedeljno čuvenu pivaru Laško i to: sredom ( u 15.00) i petkom (u 14.30). Razgledanje traje oko sat vremena, a gosti pored degustacije piva dobijaju i poklon (pivo, čašu i tome sl.). Cena izleta za polaske sredom je 5,00 Eur, a za polaske petkom 6,5 Eur. Terme Laško su udaljene su od Beograda oko 500 kilometara. Više o samim termama www.thermana.si

Informacije i rezervacije u Novom Sadu

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

 

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21  210 10 77

fax: +381 (0) 21  210 10 78

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!