Skijatos | Biser Egejskog mora!

Skijatos | Biser Egejskog mora | 66 peščanih plaža

Zeleni dragulj, koji se proslavio mjuziklom Mamma Mia!
Zašto posetiti ostrvo Skijatos? 
Ostrvo Skijatos ili “Skia” sena, ima ime s namerom, jer je jedan od najzelenijih grčkih ostrva, sa mnoštvom maslinika i borova. Ponosi se svojim prekrasnim peščanim plažama. Sa ostrva vam se pruža nezaboravni pogled na prelepe susedna ostrva. Jedan od njih je takođe i ostrvo Skopelos, na koje se možete uputiti na jednodnevni izet i doživeti muziči skok u film Mamma Mia!

SKIJATOS DEUS TRAVEL 12 Turistička agencija Deus Travel

Pozivamo Vas na Skijatos:

– jer je ostrvo sa više od 60 plaža, tačnije 65 predivnih plaža
– jer nudi obilje zelenila i prirodnog hlada
– jer ima zabavan nočni život
– jer se na trenutak možete prepustiti čarima iz filma Mamma Mia
– jer je u blizini kopna i možete se jedan dan uputiti na do Atine i Mateora

Letovališta na Skijatosu:

Skijatos (glavno grad) takođe znano kao Chora, je kombinacija grčke tradicije i modernog noćnog života. Mesto je poznato po svojim belim kućama sa crvenim krovovima. Stari i novi deo luke odvaja manje poluostrvo, nekada ostrvo – imena Boutzi. Na njemu se u glavnoj sezoni odvijaju razni koncerti i priredbe, radi kojih grci rado posećuju ostrvo i mesto Skijatos. Promenada na novom delu luke je veoma omiljena, radi brojnih taverni, restorana i barova. U mestu se rodio grčki pisac Alexandros Papadiamantis, a danas je u njegovoj rodnoj kući uređen muzej.
Mesta Kanapitsa, Troulos, Koukounaries i Agia Eleni su tipična letovališta, sa tavernama i manjim suvenirnicama. Svi su poznati po prekrasnim peščanim plažama sa mogućnostima sportova na vodi. Dobra je autobuska veza do glavnog mesta. Na ostrvu Skijatos je najveća razdaljina između istočnog i zapadnog dela samo 16 km, zato udaljenost između letovališta nisu velike.
Skijatos je malo ostrvo u Egejskom moru, koje pripada grupi Sporada. Površina ostrva je oko 50km2. Međutim, nemojte da vas zavara veličina ostrva! Bez obzira što je malo ostrvo u pitanju, ono u sebi krije bezbroj iznenađenja. Naziv ostrva potiče od grčke reči “skia“(senka) zbog bujne vegetacije na ostrvu koja stvara prirodni hlad.
Ostrvo Skijatos je poznato po prelepim plažama. Kažu da postoji 66 plaža, što i jeste istina ukoliko se računaju i male uvale. Međutim, realna brojka plaža sa ležaljkama i tavernama koje su pristupačne je upola manja. Najpoznatija plaža je Kukunaries, koja se može pohvaliti plavom zastavicom.
Ukoliko ste mislili da Skijatos može da vam ponudi isključivo relaksaciju u prirodi i na plažama u toku dana i sjajne morske specijalitete u brojnim restoranima i tavernama, prevarili ste se! Noćni život ne zaostaje za dnevnim aktivnostima!
SKIJATOS DEUS TRAVEL 5 Turistička agencija Deus Travel
Rock’n’Roll bar je čak proglašen za jedan od najboljih koktel barova u Evropi! Tako da je mit da je Skijatos ostrvo za parove i porodice! Skijatos zaista nudi za nekoga sve, a za svakoga po nešto!
Ostrvo Skijatos je kao što već rekosmo takođe poznato po mjuziklu Mamma Mia, koji je sniman na Skiatosu i susednom ostrvu Skopelos. Ukoliko niste pogledali ovaj mjuzikl, obavezno to učinite i zaljubićete se u ostrvo!
Iz istog razloga na svakom koraku možete čuti poznate pesme grupe Abba, Mamma mia here i go again… Ukoliko nastavite da istražujete po našem sajtu, saznaćete sve što vam je potrebno, a sigurno i više od toga. Međutim, da biste doživeli sjajnu atmosferu koja vlada na ostrvu potrebno je da spakujete kofere i priuštite sebi fenomenalno iskustvo i uspomene! Za nas je Skiatos mesto na kom smo se sastajali, rastajali i kom smo se iznova vraćali! Mesto gde smo stekli brojne uspomene i sklapali prijateljstva koja i dan danas traju.

SKIJATOS DEUS TRAVEL 4 Turistička agencija Deus Travel

Zbog plaža, ali i bujnih šuma Skijatos je postao izuzetno popularno mesto za odmor među Britancima, Nemcima, Skandinavcima, ali i među turistima iz Srbije, koji ga opsedaju u julu i avgustu. Gužve se ovde drastično smanjuju početkom septembra, kada padaju i cene. Od poznatih koji vole ovde da ga posećuju svakako treba izdvojiti prisustvo Silvestera Stalonea, Ðordi Armania, Kurt Rasela, Bred Pit, Madone, Bitlsa, Tom Henksa kao i Dejvida i Viktorie Bekam. Među njegove najpoznatije goste upisali su se Vladimir Putin i Roman Abramovič.

Mesto se razvilo, gotovo do savršenstva, a tome j doprinela i lokalna zabrana podizanja građevina viših od četiri sprata, što je ostrvo delimično zaštićeno od besomučne gradnje i narušavanje tradicionalne ostrvske arhitekture. Dominiraju autentične kuće sa domonantnom belom bojom krečenih zidova, kao i zelenim, plavim ili crvenim žalozinama. Glavna ulica, aerodom nose naziv po nacionalnom piscu, filozofu i novinaru Aleksandrosu Papadiamantisu (1851-1911). Rodna kuća autora knjige “Priče sa ostrva” pretvorena je u muzej.

Prva grčka zastava

Jedno od najlepših mesta u gradu je ostrvo Burci, veštačkim nasipom povezano sa gradom, razdvaja novu i staru luku Skiatosa. Tu je smeštena letnja pozornica u obliku teatra, muzejski topovi na bedemima male lokalne tvrđave, ali i neizbežni moderni klubovi. Nekada je ovo bilo utvrđenje izgrađeno od strane braće Gizi, venecijanskih trgovaca koji su vladali ostrvom daleke 1207 godine. Celo poluostrvo je opasano zidinama a levo i desno od ulaza se nalaze dve kule. Tvrđava je uništena 1660. godine za vreme ponovne okupacije ostrva od strane Venecije.

I opet se vraćamo i pozivamo vas da nam se pridružite! Vidimo se na Skijatosu!

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel: +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

mob: +381 69 189 98 89 viber/mob

[email protected]

www.deustravel.rs

 

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!