RETIMNO KRIT GRCKA DEUS TRAVEL
Ostvo Krit | Retimno

KRIT / HERAKLION 2023 (10 ili 11 dana) (Avion)…link

KRIT / HERAKLION 2023 (8 dana) (Avion)…link

Pogledajte izbor hotela na Kritu…link

Retimno je pravi mali mediteranski grad na ostrvu Krit, idealna destinacija za letovanje za sve one koji žele da na jednom mestu imaju bogato kulturno istorijsko nasleđe i dugu peščanu plažu. Nalazi se između Irakliona i Hanje, od aerodroma Nikos Kazantzakis udaljen je 78 km, a od grada Hanja 61 km.
Retimno je treći najveći grad na ostrvu, najznačajniji univerzitetski centar. Populacija mu je oko 38.000 stanovnika, sa dosta mladih koji ovde borave na studijama ili rade tokom letnje sezone. Stari grad Retimna, koji čine prelepe uzane uličice bogate prodavnicama, restoranima, suvenirnicama, zajedno sa venecijanskom lukom i tvrđavom čini celinu koja je zašticena zakonom. Oko luke se grad kroz istoriju razvijao, a danas se tu nalazi svetionik izgrađen za vreme turske vladavine kao i spomenuta tvrđava – Fortezza sa koje se pruža pogled na čitavo mesto i nezaobilazna je atrakcija za svakog posetioca Retimna.


Još jedan od važnih spomenika Retimna jeste hrišcanski objekat iz mletačkog perioda, koji je opstao tokom vladavine Turaka – Crkva Sv. Frančeska. Znamenitost Retimna je svakako i crkva Santa Maria koja je tokom otomanske vladavine pretvorena u džamiju. Ukoliko vas interesuje kako su građani Krita i Retimna nekada živeli, obavezno posetite Istorijski i folklorni muzej grada, a ukoliko želite da se sklonite od gradske vreve i uživate u zelenilu uputite se u prelepu gradsku baštu.
Grad Retimno ima dve plaže. Glavna gradska plaža proteže se od luke prema istoku u dužini od 12 km. Plaža je pešcana i pruža se i kroz mesta Misiria, Perivola i Platanies. Ulaz u vodu je postepen, a more prijatne temperature te je pogodna i za porodice sa malom decom. U zapadnom delu Retimna je manja plaža Kombes. Obe plaže su uređene i opremljene turističkim sadržajima, imaju barove, ležaljke, suncobrane. Uz gradsku plažu celom dužinom pruža se šetalište, sa palmama i klupama, koje vas vodi sve do stare luke i starog grada. Retimno je svakako jedan od najlepših gradova na ostrvu i jedna od najpopularnijih destinacija, o čemu svedoči sve veći broj zadovoljnih turista i posetilaca iz godine u godinu.

Možda je ove godine pravo vreme da letovanje provedete na ostrvu Krit i saznate zašto veliki broj ljudi ga naziva svojom omiljenom destinacijom.

Pogledajte izbor hotela na Kritu…link

https://www.youtube.com/watch?v=sBEW6v1iNAA

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 21 210 10 77

fax: +381 21 210 10 78

+381 69 189 98 89 viber/mobilni

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!