fbpx

Rafailovići | 4 najlepše plaže

RAFAILOVICI DEUS TRAVEL NOVI SAD

Bečići i Rafailovići -pregled plaža

Ako ste na odmoru u Rafailovićima na raspolaganju imate puno prelepih plaža, a koje su udaljene maksimalno oko deset minuta laganog hoda od samog mesta Rafailovića. Najbliža je svakako plaža u samim Rafailovićima koja je u stvari spojena sa plažom u Bečićima i čine jednu veliku plažu koja se prostire od Zavale pa sve do Đevištenja što je ukupno oko 2ooo metara. Iza stena u Rafilovićima nalazi se mala plaža koja se zove Đevištenje…a ako nastavimo još koji minut da pešačimo i prođemo kroz pešački tunel izlazimo na prelepu plažu Kamenovo….Ipak krenimo redom...o Bečićima do nedavno se govorilo kao o malom naselju, fizički odvojenim od Budve uskim poluostrvom Zavala. Danas budvanski glavni bulevar prolazi kroz Bečiće, tik pored ekskluzivnih hotela, po čemu su dakle Bečići postali sastavnim delom Budve. Poluostrvo Zavala pak pretvoreno je u novi arhitektonski simbol grada. Obalni korzo spojen je s Bečićima kratkim pešačkim tunelom (kroz usko poluostrvo), te su i na taj način obale obe uvale, budvanska i bečićka, kao jedno. Po izlasku iz pešačkog tunela šetač nasluti kako će neko vreme morati da hodа kroz luksuzni hotelski kompleks u Bečićima…

Pogledajte sajt posvećen Rafailovićima Crna Gora ovde..

Na taj prvobitni kompleks nastaviće se drugi, ali je do plaže lako doći, stazama koje jednako vode do obale. Tu vansezonski gost ne zna kuda bi? Da li dalje da nastavi plažom dugom čak 1950 metara (do Rafailovića), ili da uređenim pešačkim stazama skrene desno, i da tako dođe do krajnjeg rta poluostrva Zavala? Sezonski gost nema sličnih dilema: okupaće se na toj nagradom proslavljenoj plaži, i iskoristiće njene brojne letnje sadržaje!

Pogledajte fotografije čuvene bečićke plaže…Bečići foto!


Na drugom kraju Bečićke uvale nalazi se staro naselje Rafailovići. Iako i dalje peskovita, plaža tu zna iz sebe da iznjedri i pokoju stenu. Kao ukras! Ne uzmemo li u razmatranje novo naselje na kaskadama iznad, stari obalni Rafailovići diče se nekolikim palatama, kad i time da su ribarsko mesto. A da jesu, svedoče oni restorani koji imaju ribara u imenu! Od Rafailovića do Budve proteže se pešačka staza duga 3,3 km. Obasjana je s preko 200 sunčanih dana u godini….pogledajte fotografije čuvene plaže u Rafailovićima…malom ribarskom mestu…Rafailovići foto!

Plaža Đevištenje se nalazi na par stotina metara šetnje pored obale od Rafailovića…to je mala, lepa i šljunkovita plaža…..pogledajte fotografije plaže Đevištenje…Đevištenje foto!

Plaža Kamenovo se nalazi na oko desetak minuta hoda od Rafilovića, nedaleko od plaže Đevištenje od koje je deli pešački tunel. Plaža Kamenovo je početna u nizu od oko 16-tak manjih, veoma atraktivnih plaža Budvanske rivijere, na potezu prema Perazića dolu. Nalazi se između Bečića i Pržna, obala je pjeskovita, kao i morsko dno, što kristalno čistoj vodi daje neobičan, čas tirkizni, čas azurni ton. Orijentisana je prema jugoistoku s velikim brojem sunčanih sati. Plaža Kamenovo je duga oko 730 m i pristupačna zbog blizine puta. Plaža površine 11.000 m2 izdvaja se svojom prostranošću, lepotom, jedinstvenim pogledom na tirkizno plavo more i Sveti Stefan, netaknutom prirodom i predivnim zalaskom sunca. Nezaobilazan dio plaže je “Kamenovo beach bar” koji vam nudi širok asortiman najboljih koktela i pića uz koja se možete dodatno opustiti i prepustiti čarima ljeta, mora, sunca i zabave. Za ljubitelje dobrog provoda svakodnevno su organizavane žurke, uz prepoznatljiva imena domaće i insotrane DJ scene. Gostima su na raspolaganju riblji kao i restoran nacionalne kuhinje sa velikim izborom ukusne hrane i dobrog vina. Od dodatnih sadržaja na raspolaganju su Vam teren za odbojku, golovi za vaterpolo, pedaline, a postoji i mogućnost rentiranja jahte. Plaža je pokrivena besplatnim internetom, tako da možete deliti pozitivne utiske sa najdražima koji nisu sa vama. Plaža poseduje i besplatan parking. Do same plaže vodi magistralni put, tako da se do nje može doći sopstvenim prevozom kao i autobusom koji u letnjem periodu redovno polazi iz Budve po utvrđenom redu vožnje. Pogledajte fotografije prelepe plaže Kamenovo u blizini Rafailovića….Kamenovo foto!

Informacije i rezervacije u Novom Sadu

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21  210 10 77

fax: +381 (0) 21  210 10 78

+381 69 189 98 89 viber/mobilni

[email protected]

www.deustravel.rs

 

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!