fbpx

Путовање | Васкрс у Светој Земљи 2023.

ДЕУС ТРАВЕЛ ЈЕРУСАЛИМ
Васкрс у Светoј Земљи | Путовање Васкрс 2023.
Датум путовања: 08-20. апр 2023.
Прославите Васкрс у Светој Земљи! Ово јединствено ходочашће сан је сваког верујућег Хришћанина. Осетите лепоту богослужења на Велику недељу у Цркви Христовог Гроба у Јерусалиму.

1.ДАН (8.АПРИЛ): БЕОГРАД – СОЛУН:Полазак за Солун испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата 19) у 07.00 часова. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности. Долазак у Солун у вечерњим часовима. Смештај у хотел, ноћење.

гора scaled 1 Turistička agencija Deus TravelХристовог Васкрсења Гроба scaled 1 Turistička agencija Deus TravelОче наш scaled 1 Turistička agencija Deus Travel

2.ДАН (9.АПРИЛ):СОЛУН – ТЕЛ АВИВ – ВИТЛЕЈЕМ; Полетање авиона за Тел Авив грчке авио компаније AEGEAN AIRLINES у 07.35 часова. Слетање на аеродром у Тел Авив у 09.45 часова. По обављању граничних формалности наставак путовања у Витлејем. Обилазак цркве Богорођења. Смештај у хотел. Вечера, ноћење

3.ДАН (10.АПРИЛ):ВИТЛЕЈЕМ: Доручак. Одлазак у Јерусалим и обилазак Маслинске горе: руски манастир Вазнесења са звоником високим 64 метра доминира окружењем Светог града. У манастиру се налази и капела подигнута на месту где је пронађена одсечена глава Светог Јована Крститеља; место Вазнесења, чува последњу Христову стопу. Ово је место са кога се Господ Исус Христос вазнео на небо 40 дана након славног Васкрсења. О значају ове светиње сведоче остаци некада монументалног храма из времена Константина Великог; црква „Оче наш“, место на коме је изнедрена најлепша молитва у славу Бога.

Данас кармелићански самостан, подигнут је 1872. године ктиторством француске племкиње Аурелије Д’оверн. Одлазак на Видиковац одакле се, као на длану види читав Свети град, крунисан светињама три монотеистичке религије. Упознавање са његовом пребогатом историјом. Одлазак у Стари град, Страдалним путем Господњим до цркве Христовог Васкрсења (гроба). Идући пешице кроз уске улице старог града, подсећајући се најтужнијих тренутака Христовог живота, поклоник као да се враћа у векове уназад. Непоновљив осећај. На крају Страдалног пута коначно остварење сна сваког хришћанина. Сусрет са највећом светињом, црквом Христовог Васкрсења (Гроба) која је под један кров сабрала Голготу, Плочу миропомазања, Кувуклију, капелу воздвижења Часног крста… Поклоњење Христовом Гробу. Повратак у Витлејем. Вечера, ноћење.

4.ДАН (11.АПРИЛ): ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ: Доручак. Одлазак у Јудејску пустињу и обилазак: манастир Светог Саве Освећеног, саграђен 484. године, један је од најстаријих манастира Свете Земље. Ова „Принцеза међу пустињским манастирима“, налик орловом гнезду, задужбина је монашког узора Светог Саве Српског. Поклонивши јој се на свом поклоничком путовању у Свету Земљу 1229. године, Свети Сава је на дар добио и свом роду донео до данас највеће светиње заштитнице, Богородицу Тројеручицу и Богородицу Млекопитатељницу, које се чувају на Светој Гори; манастир Светог Теодосија, задужбина је овог великог пустиножитеља из 476. године. У најстаријем делу манастира налази се крипта у којој су се одморили Мудраци са истока након поклоњења Богомладенац. Одлазак у Јерусалим и обилазак манастира Часног Крста. Одлазак до Сионске горе и обилазак Сале тајне вечере и гроба цара Давида псалмопојца. Одлазак до Зида плача. Повратак у Витлејем. Вечера, ноћење.
5. ДАН (12.АПРИЛ): ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ : Доручак.. Одлазак у Јудејску пустињу и обилазак манастира Светог Георгија Хозевите. Одлазак у Јерусалим и обилазак Гетсиманског врта са црквом Богородичиног гроба – чува део пећине у коју је било положено представљено тело Оне која је родила Спаса свима нама. Од првих дана хришћанства ова светиња била је и остала једно од најзначајнијих поклоничких места. Данас је гроб 12 метара испод нивоа земље, а иза њега се налази једна од најпоштованијих икона Свете Земље – Богородица Јерусалимска; Базилика агоније или Црква свих нација подигнута је у маслињаку чија стабла датирају из Христовог времена.

Своје друго име добила је због тога што су многи народи својим прилозима омогућили да буде саграђена. Под њеним кровом налази се камен на коме се Спаситељ молио свом небеском Оцу на Велики четвртак пре него што ће га издати Јуда; руски манастир Марије Магдалине, задужбина руског императора Александра III саграђена је у периоду 1885-1888. године. Црква је покривена монументалним позлаћеним луковичастим куполама, које су постале један од симбола града Јерусалима. Наставак путовања у Витанију и поклоњење гробу Лазара четвородневног. Повратак у Витлејем. Вечера, ноћење.

6. ДАН (13.АПРИЛ): ВИТЛЕЈЕМ -ЈЕРУСАЛИМ (ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК): Пакет доручак. Одлазак око 5.00 часова у цркву Светог Јакова на Литургију. После Литургије присуствовање обреду „умивенија ногу“ у порти цркве Христовог Васкрсења. Овај чин подсећа нас на тренутак када је Христос умио ноге својим ученицима, учећи их да онај који је последњи ће бити први. Смештај у хотел. Одмор. Присуствовање богослужењима на Велики четвртак. Вечера, ноћење.
7. ДАН (14.АПРИЛ): ЈЕРУСАЛИМ (ВЕЛИКИ ПЕТАК): Доручак. Одлазак до Грчке преторије, одакле сваке године Јерусалимски патријарх или један од епископа Јерусалимске патријаршије носи Страдалним путем велики дрвени крст. Након што литија крене, поклоници са својим крстовима у рукама прикључују се литији. Обучени у тамну одећу саосећају у најтужнијем дану црквеног календара, застају код сваке станице Страдалног пута све време певајући тропар Часном крсту. Дошавши до Голготе, поклоници полажу крстове на место на коме је Христос био разапет и на тај начин их освећују. Слободно време. Присуствовање богослужењима на Велики петак. Вечера, ноћење.

8. ДАН (15.АПРИЛ): ЈЕРУСАЛИМ (ВЕЛИКА СУБОТА): Пакет доручак. Рани одлазак у Стари град и дочек Благодатног огња. (Због безбедносних разлога сваке године је све више полиције и војске који контролишу улазак поклоника у град па и у цркву Васкрсења за дочек Благодатног огња. Не постоји могућност да се обезбеди сигуран улазак у Цркву за време службе). Сваке године у Кувуклији на Велику суботу, у Гробу Господњем јерусалимски Патријарх молећи се добија благослов са неба. У његовим рукама, милошћу Божијом пале се свеће. „Свети пламен“ он ће поделити са вернима. Испуњена Црква ће у неколико тренутака изгледати као да гори. Пламен ће се пренети у рукама верних широм Старог града до свих. Слободно време. Вечера. Припрема за Васкрс.
9. ДАН (16.АПРИЛ): ЈЕРУСАЛИМ (ВАСКРС): У поноћ присуствовање Васкршњој литургији. Повратак у хотел у раним јутарњим часовима. Одмор. Касни доручак. Слободно време за индивидуалне обиласке. Вечера, ноћење.

10. ДАН (17.АПРИЛ): ЈЕРУСАЛИМ: Одлазак на Литургију у цркву Богородичиног гроба. Доручак. Одлазак у Јерихон. Одлазак жичаром на Гору Кушања и обилазак манастира Четрдесетнице. Одлазак на традиционално место крштења Господа Исуса Христа – Витавару и погружавање у Светој реци Јордан. Обилазак манастира Светог Герасима, који чува успомену на великог пустиножитеља јорданске пустиње. Повратак у Јерусалим. Вечера, ноћење.

11. ДАН (18.АПРИЛ): ЈЕРУСАЛИМ – НАЗАРЕТ: Доручак. Наставак путовања у Галилеју. Одлазак на Гору Преображења – Тавор и обилазак православног манастира посвећеног Светом пророку Илији. На врху ове чудесне Горе која као да израња из Јездрелонске долине, Христос је учинио једно од највећих чуда преобразивши се пред својим ученицима Петром, Јаковом и Јованом. Долазак у Назарет – град Благовести, град Христове младости. Обилазак римокатоличке цркве Благовести, и православне цркве Архангела Гаврила која чува бунар на коме је архангел Гаврило саопштио Марији благу вест о рођењу Детета. Смештај у хотел. Вечера, ноћење.
12. ДАН (19.АПРИЛ): НАЗАРЕТ: Доручак. Одлазак на обале Галилејског језера и обилазак: Гора блаженства, украшена цвећем налик рајском врту, чува успомену на библијски догађај када је Христос поучио апостоле којим врлинама ће задобити царство Небеско; Капернаум, антички град у коме је живео Свети апостол Петар, у коме се налазе остаци његове куће и синагоге из Христовог времена. Манастир Дванаест апостола који припада Јерусалимској патријаршији, са црквом из 1925. године, која чува успомену на 12 најближих Христових ученика. Ручак (риба Светог Петра). Пловидба по Галилејском језеру бродом који је саграђен по узору на оне из Христовог времена, и читање библијских догађаја који су се на њему десили. Повратак у хотел. Вечера, ноћење.

13. ДАН (20.АПРИЛ): НАЗАРЕТ – ТЕЛ АВИВ – СОЛУН – БЕОГРАД: Рано устајање. Пакет доручак. Путовање према Тел Авиву. Одлазак на аеродром. Полетање авиона грчке авио компаније AEGEAN AIRLINES за Солун у 10.35 часова. Слетање на аеродром у Солуну у 13.00 часова. Наставак путовања аутобусом у Београд. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности (крај програма).

Аранжман обухвата:
→трансфер до аеродрома у Солуну и назад
→авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
→превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Израелу
→смештај по програму у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелима: 1 ноћење у Хотелу Telioni 3* у Солуну или сличан на бази ноћења, 4 ноћења у хотелу Еman Regency (3*) или сличан у Витлејему, 5 ноћења у хотелу Capitol (3*) или сличан у Јерусалиму, 2 ноћења у хотелу Plaza Nazareth (4*) или сличан у Назарету на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто) – (по локалној категоризацији)
→комплетне обиласке са улазницама по програму
→ручак – риба Св. Петра
→такси за Гору Преображења
→вожњу бродом Галилејским језером
→комби превоз до манастира Светог Саве Освећеног
→Грамату Јерусалимске патријаршије
→путно здравстевно осигурање
→трошкове организације путовања
→услуге стручног пратиоца групе током путовања
→напојнице за локалног водича и возача и особље хотела
Аранжман не обухвата:
→Индивидуалне трошкове путника
КРАЈЊИ РОК ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ И УПЛАТУ ЈЕ 15. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ ИЛИ ДО ПОПУНЕ МЕСТА. Молимо путнике да поштују датум за пријављивање и уплату, због стриктних рокова плаћања према авио компанијама и страним партнерима.

Начин плаћања

  • 30% динарског дела приликом пријављивања,  остатак у 6 месечних рата чековима грађана без увећања
  • 600$ уплаћује се приликом пријављивања, остатак девизног дела 25 дана пред пут

 Цена ходочашћа

    1.600 усд+80.000 динара

НАПОМЕНА: Због безбедоносних разлога сваке године је све више полиције и војске који контролишу улазак поклоника у Цркву Васкрсења за дочек Благодатног огња. Не постоји могућност да се обезбеди сигуран улазак у цркву за време службе.

Опис смештајних јединица:
СОЛУН Хотел Telioni 3*, https://www.telioni.gr/ или сличан Хотел је смештен у центру града, недалеко од чувене улице Цимиски и на око 15 минута хода до Аристотеловог трга. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор са сателитским каналима, фен за косу. Услуга у хотелу је ноћење.

ВИТЛЕЈЕМ: Хотел Eman Regency 3*, Витлејем https://www.emanregencyhotel.ps/ или сличан Хотел је смештен 2 километара од Витлејема. Хотел садржи рецепцију, ресторан, терасу, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф и мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

ЈЕРУСАЛИМ: Хотел Capitol 3*, Јерусалим http://www.newcapitolhotel.com/ или сличан Хотел је смештен у срцу Јерусалима, недалеко од Старог града. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телефон, телевизор. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

НАЗАРЕТ: Хотел Plaza Nof Hagalil (Nazareth) 4*, Назарет https://plazani.com/ или сличан Хотел је смештен међу пољима Језрелске долине и Голанске висоравни, са погледом на Галилеју и Стари град Назарет. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет, базен, спа центар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф и мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања

Напомене: У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката. Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави. Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.). За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…). Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања. Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља. Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање. Услови за путовање у условима Covid-19 пандемије који буду на снази у време путовања ће се поштовати.
Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања. Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ. Ценовник Васкрс у Светој Земљи бр.1 од 1. децембра 2022. годинe.

Манастир Хиландар| Света Гора

Информације и резервације у Новом Саду:

ДЕУС ТРАВЕЛ ДООО  Нови Сад

Ул. Железничка бр. 46

+381 (0) 21 210 10 77

+381 (0) 21 210 10 78

+381 69 189 98 89 вибер/мобилни

Нови Сад

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!