Ostrvo Krit | Avio prevoz 7,9 ili 10 noćenja!

KRIT DEUS TRAVEL
Ostrvo Krit | Avio prevoz 7, 9 ili 10 noćenja!

 
Ostvo Krit | Grčka sa avio prevozom!

KRIT / HERAKLION 2023 (10 ili 11 dana) (Avion)…link
KRIT / HERAKLION 2024 (8 dana) (Avion)…link
Pogledajte izbor hotela na Kritu…link
Krit je ostrvo u Sredozemnom moru na krajnjem jugu Grčke. Čuven je po Minojskoj civilizaciji i palati u Knososu. Krit je sa 8.331,231 km2 površine najveće ostrvo Grčke i peto po veličini u Mediteranu. Dužina obale je 1.040 kilometara. Ostrvo Gavdos ispred jugozapadne obale Krita je najjužnija naseljena tačka Evrope. Ostrvo je pretežno planinsko, ali se u severnom delu pružaju primorske ravnice, pogodnijeza život. Iraklion je glavni grad Krita (ili Heraklion ), a ostala poznata mesta su Hanja, Retimno i dr. Nestvarno lepe plaže, divni pejzaži – samo su mali deo onoga što ovo veliko ostrvo pruža svakom posetiocu i stoga nije čudno što već decenijama predstavlja jednu od najposećenijih destinacija ne samo Grčke već i cele Evrope… 

KRIT / HERAKLION 2023 (10 ili 11 dana) (Avion)…link

KRIT / HERAKLION 2023 (8 dana) (Avion)…link

Pogledajte izbor hotela na Kritu…link

Top 5 stvari koje morate videti na Kritu
1. Istražite gradove Retimno i Hanja
Ovo su dva najzanimljivija gradića na Kritu gde možete uživati u istorijskim bogatstvima. Hanja, na zapadnom delu ostrva, poznata je po Starom gradu i venecijanskoj luci. Iako je dosta skup grad, osobito u pogledu restorana, vredi ga posetiti i barem uživati u dugoj šetnji istrojijskim jezgrom. Retimno je, za razliku od Hanje, dosta jeftiniji i ovde možete za pristojnu cenu pojesti ukusni ručak ili večeru u nekom od restorana. Poznat je po uskim uličicama i venecijanskoj utvrdi koju svakako vredi posetiti. Ukoliko se u ovom gradu želite zadržati, tu je i vrlo pristupačna peščana plaža.

2. Ostrvo Spinalonga

Popularano ostrvo Spinalonga, originalnog naziva Kalydon, nalazi se na severoistočnom delu Krite. Nekada je ovo ostrvo  bio sastavni deo Krita, no, tokom venecijanske okupacije, ostrvo je odsečeno od obale kako bi se ovde izgradilo utvrđenje za obranu. Za vreme venecijanske vladavine, ovde se prikupljala so, a početkom XX veka  služio je i kao kolonija gde su se ljudi oboleli od kuge stavljali u karantin. Svakako ostrvce vredan je posete gde će Vam posebna atmosfera probuditi maštu.

3. Ruševine Knososa
Prema mitologiji, ovde je bilo središte legendarnog kralja Minosa. Dedal je u Knossosu izgradio lavirint u kojem je Minotaur, čovek-bik, bio zatvoren. Mnogi znanstvenici veruju kako se ovaj mit veže upravo za palaiu Knossos budući da palata ima brojne koridore, prolaze i katove koji bi se lako mogli nazvati lavirintom. Ruševine su otkrivene u IX veku, a slavni Arthur Evans dao je rekonstruirati deo palate.

4. Balos plaža
Ako niste ljubitelj istorije i istraživanja, opustite se u ovoj tirkiznoj laguni, Ovde možete samo ležati, brčkati se u vodi i ne raditi apsolutno ništa. Opustite se na suncu i uživajte u miru i tišini. Da bi ste došli do ove prekrasne plaže potrebano je iznajmiti automobil, ali pripremite se i na jedan spust sa uzbrdice nakon parkiranja. Uzmite prikladnu obuću. Unatoč malo hodanja, nakon što ugledate ovu lagunu, oduševit ćete se. Takođe do Balosa možete doći i turističkim brodom.

5. Elafonisi plaža
Jedinstvena plaža na jugozapadnom delu Krita gde je pesak roze boje. Da, roza plaža! Ovaj fenomen nastao je zahvaljujući ružičastim koralima i školjkama koje su bile ukopane u pesak dugi niz godina tokom erozije. Danas je ova plaža popularna turistička atrakcija.

Pogledajte izbor hotela na Kritu…link

Pogledajte fotografije sa Krita…

KRIT / HERAKLION 2023 (10 ili 11 dana) (Avion)…link

KRIT / HERAKLION 2023 (8 dana) (Avion)…link

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel: +381  21 210 10 77

fax: +381  21 210 10 78

+381 69 189 98 89 viber/mobilni

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!