Najlepše plaže ostrva Kos | 8 najlepših plaža na Kosu!

tingaki-beach KOS

Plaže na Kosu…
One koje su smeštene na severnoj obali izložene su vetrovima, a samim tim i talasima, ali ne uvek. Uglavnom su peščane, uređene su i u gradu njeni delovi nose imena barova koji se na njima nalaze: Baltik, Tarzan, Coco, Milos, itd. Na ostrvu Kos posetioci na raspolaganju imaju brojne plaže. Ipak, ponekad preglasna i često jednolična muzika koja dopire sa zvučnika, nateraće one koji žele da slušaju samo pesmu talasa, da krenu ka plažama oko Tigakija, Marmarija i Mastiharija.,,,

Plaže na južnoj obali ostrva su ubedljivo najlepše:
Nije tajna da su plaže na južnoj obali Kosa mnogo atraktivnije i lepše za kupanje. Pesak je na njima sitniji, voda bistrija, a svoj kutak na plaži Egzotik imaju i nudisti. Pre nego što se stigne do najvećeg mesta na zapadu ostrva – Kefalosa, putokazi će dozivati ka plažama laskavih imena: Rajska (Paradise), Magična (Magic), Sunčana (Sunny). Sa njih se u daljini može videti ostrvo Nisiros koje takođe pripada arhipelagu Dodekaneza. Ono što se ne vidi sa ležaljki na nekoj od pomenutih plaža, jesu krater i kaldera sa još uvek primetnim vulkanskim aktivnostima na Nisirosu. Da bi se oni videli izbliza, kao i lepi grad već poznatog imena – Mandraki, potrebno je da se brodom ka njemu uputi iz mesta Kardamena. Veliki je izbor plaža za svačiji ukus na Kosu..

Plaže na Kosu:
Najpoznatija plaža na Kosu je Pardise beach, prelepa peščana plaža idealna za porodice sa decom. Agios Stefanos plaža je dobro organizovana plaža koja se na lazi na zapadu 40km od Kos grada. Elia je izolovana plaža, a Ammos je duga peščana plaža na severu… Postoje i mnoge druge plaže:

→Therma (jedinstvena plaža jer na njoj postoje tople vode)
→Psalidi (Agios Fokas)
→Lambi
→Tigaki plaža
→Marmari
→Mastikari
→Kardamena
→Agios Theologos
→Limnionas

Najlepše plaže na Kosu
1. Plaža Paradise Beach je definitivno najpopularnija na Kosu, lepo uređena sa velikim brojem suncobrana i ležaljki. Uz prelepo kamenje i beli pesak ova plaža smeštena je na savršenoj lokaciji. Uprkos gužvi na ovoj plaži provod i uživanje su zagarantovani.
2. Plaža Terma se nalazi na 8 km od centra grada Kosa. Kao što joj i sam naziv kaže, tu su izvori tople lekovite vode, te je izuzetno topla i pravi je raj za plivače. Obala je prekrivena sitnim tamnim kamenčićima. Kos je poznat po termalnim plažama. Pošto se ostrvo Kos nalazi na seizmički nestabilnoj regiji sa dugom istorijom jakih zemljotresa, vrela voda iz dubina ispod površine je dostigla obale Kosa što čini jednu od glavnih atrakcija današnjice. Kada dođete do Emros Terma plaže videćete uobičajen prizor: normalna plaža, sakrivena iza litice. Međutim razliku čine veliko kamenje koje je postavljeno u plitkoj vodi kako bi se formirao veštački bazen. Ovo kamenje je postavljeno kako bi zatvorili bazen tople termalne vode koja se greje iz zemljinog jezgra i pronalazi put do plitkih voda Empros termalne plaže. Osećaj kada uđete u ovaj bazen je neverovatan. Posetioci očekuju prohladnu vodu mora, ali zapravo ulaze u bazen vruće vode sa blagim mirisom sumpora. Bazen predstavlja pravo uživanje za telo i duh onih koji se u njemu kupaju. Topla voda izlazi na površinu na nekoliko mesta tako da možete naći vama odgovarajuću temperaturu jednostavnim pomeranjem unutar bazena. Nemojte propustiti. Jako prijatno iskustvo!

3.Plaža Psalidi je duga i prekrivena je sitnim šljunkom. Na njoj nikada nije velika gužva.

4. Na obodu grada Kosa se nalazi plaža Lambi koja je izuzetno popularna i dobro opremljena.
5. Neke od najlepših plaža na ostrvu se nalaze u mestu Mastihari, koje je udaljeno oko 20 km od grada Kosa.
Plaža u mestu Kardamena je od belog peska sa izuzetno čistom vodom. Na plaži je moguće uživati u baštama mnogobrojnih barova i kafića se mogu iznajmiti rekviziti za sportske aktivnosti. Kardamena se nalazi na 5 km od aerodroma i na oko 30 km od grada Kosa.
6. Predivna plaža Tigaki se nalazi na oko 10km od grada Kosa. Izuzetno duga plaža sa belim peskom i dugačkim plićakom. Idealna je za prave ljubitelje sunčanja i kupanja.
7. U mestu Marmari nalaze se plaže sa kristalno plavom vodom i belim puderastim peskom.

8. Agios Stefanos plaža je jedna od najlepših a sigurno najfotografisanija plaža na ostrvu Kos. Ovde posetioci pored uživanja u neverovatnoj peščanoj plaži mogu videti i posetiti malo ostrvo Kastri koja praktično blokira poged na o tovreno more ali i da posete ruševine antičke hrišćanske crkve koja se nalazi na desnoj strani plaže, odmah pored vode. Preporučujemo našim posetiocima da posete plažu Agios Stefanos. Da biste posetili ostrvo Kastri morate plivati do njega, a na njemu se nalazi I nezaobilazna atrakcija, mala kapela Svetog Nikole koja praktično izranja iz ovog 50 metara dugog ostrva. Voda između obale i ostrva je plitka tako da će posetioci zapravo malo plivati a malo hodati do oostrva Kastri. Ipak, ovu avanturu preporučujemo onima koji su u optimalnoj fizičkoj formi jer potrebno je doći do ostrva sa obale ali i vratiti se. Kako biste se popeli na ostrvo savetujemo vam da ponesete gumene nazuvke sa vama.

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL  D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381  21 210 10 77

fax: +381 21 210 10 78

+381 69 189 98 89 viber/mob

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!