Top 10 plaža na Krfu | Najlepše plaže na Krfu

Top 10 plaža na Krfu - najlepše plaže na Krfu

Top 10 plaža na Krfu | Najlepše plaže na Krfu

Plaže na Krfu su među najlepšim plažama u Grčkoj. Puno njih je označeno plavom zastavicom, što znači izuzetan kvalitet, čistoću vode i pogodne uslove na obali. U nastavku pročitajte koje su to najopularnije plaže na Krfu zašto ih morate obići.

Top 10 plaža na Krfu

1. Plaža Akaravi

Plaža Akaravi - Top 10 plaža na Krfu

Plaža Akaravi je duga 8 km, ima prelepi pesak. Posebno je pogodna za porodice sa decom, jer je vrlo bezbedna. Od sportova na vodi dostupni su surfovanje, pedalino, skijanje na vodi i lude zabavne vožnje. Paraglajding je vrlo popularan ovde. Na plaži postoji vrlo dobar izbor restorana i taverni.

2. Plaža Paleokrastica

Plaža Paleokrastica - Najlepše plaže na KRfu

Paleokastrica se nalazi na severozapadnom delu ostrva Krf, među brdima na čijim se padinama nalaze maslinjaci i polja citrusa. Paleokastricu čini pet malih zaliva. U njenu luku pristaju jahte iz svih delova Mediterana. Sa brda i manastira skrivenog među njima pruža se jedinstven pogled na more i ostrvo.

Posebne lepote ima selo Lakones. Voda je izuzetno čista i vrlo hladna zahvaljući podzemnim izvorima. Voda je vrlo duboka, a plaža šljunkovita. U okolini postoji puno malih skrivenih plaža do kojih se dolazi čamcem. Na ovoj plaži ima vrlo kvalitetnih hotela i privatnih vila koje nude smeštaj.

3. Plaža Sidari

richard james M8479T eHig unsplash Turistička agencija Deus Travel

Sidari je još jedna plaža sa plavom zastavicom na ostrvu Krf. Leži na zapadnom kraju severne obale. Iznad plaže se izdižu zelena brda. Predeo ulepšavaju litice od peskovitog kamena. Posebnu atrakciju čini Kanal Ljubavi. Voda je vrlo plitka i vrlo topla. Mogu se iznajmiti pedalino ili kanu. Mesto ima preko 40 taverni.

4. Plaža Sanset

Plaža Sanset - Top 10 plaža na Krfu

Plaža Sanset se nalazi blizu Sidarija. Poznata je po najlepšem zalasku sunca na Krfu. Peščana je i ima vrlo čistu vodu. Plaža je inače vrlo uska. Nema ležaljke, te bi trebalo poneti sopstvene. Postoji par taverni iznad plaže. U blizini se nalazi selo Peoulades.

5. Plaža Kasiopi

Plaža Kasiopi - Top 10 plaža na Krfu

Plaža Kasiopi leži u podnožju planine Pantokrator. Ovo mesto je nekada bilo ribarsko selo, a sada ima pregršt turističkih aktivnosti i pogodnosti. U blizini su vrlo šarolika luka i ostaci rimskih građevina. Šljunkoviti zalivi su vrlo bezbedni za plivanje. Postoje hoteli i apartmani, taverne i sofisticirani restorani.

6. Plaža Ipsos

Plaža Ipsos - Najlepše plaže na KRfu

Plaža Ipsos se nalazi u severoistočnom delu ostrva. Vrlo je uska, odmah ispod puta, ali je duga i na kraju se završava malim pristaništem. Njen glavni adut je mnoštvo sportova na vodi i pesku. Smeštaj se svodi na privatne apartmane. Ima prodavnice brze hrane, par taverni i pab sa grickalicama. Ipsos ima plavu zastavicu.

7. Plaža Barbati

Plaža Barbati - Top 10 plaža na Krfu

Plaža Barbati se nalazi u severnom delu istočne obale. Iznad nje se spuštaju šumoviti i zeleni obronci planine Pantokrator. Obeležena je plavom zastavicom. Sa plaže se preko mora pruža lep pogled na grad Krf. Ima nekoliko taverni.

8. Plaža Arilas

Plaža Arilas - najlepše plaže na Krfu

Plaža Arilas je pod plavom zastavicom. Mala je i uska, većim delom peščana, ali ima i šljunkoviti deo koji je odvojen potočićem. Ima par apartmana i taverni. Idealna je za parove i porodice koji žele mirniji odmor.

9. Plaže Sveti Georgije

Plaže Sveti Đorđe - Najlepše plaže na Krfu

Postoje dve plaže na Krfu pod imenom Sveti Georgije i obe su nagrađene plavom zastavicom.

Severna plaža Sveti Georgije je mala intimna plaža sa zlatnim peskom. Na njoj nema ekstremne gužve, čak ni u ciku sezone. Mogući su razni sportovi poput surfa i jedrilica. Ovo mesto nije naseljeno, te se van sezone na plaži može naći pravi mali usamljeni raj. Postoji par taverni sa odličnim ribljim specijalitetima.

U jugozapadnom delu ostrva se nalaze dve južne plaže Sveti Georgije. One su takođe relativno mirna i prava rajska mesta sa puderastim zlatastim peskom, kristalnom vodom, ležaljkama i suncobranima za iznajmljivanje, hotelom i apartmanima u blizini i par taverni. Plaže su vrlo bezbedne, te su pogodne za porodice sa decom. Ove južne plaže su uže od severnih.

Ljubitelji mirnog odmora na plaži će se odlično provesti na plaži Sveti Georgije. Ona je duga 1.5 km i prekrivena peskom i šljunkom. U blizini su hoteli, restorani i apartmani. Mogu se iznajmiti ležaljke i pedalino. Taverne su specijalizovane za riblja jela, a ima i prodavnica brze hrane.

10. Plaža Sveti Spiridon

Plaža svetog Spiridona - Top 10 plaža na Krfu

Sveti Spiridon je plaža u severoistočnom delu ostrva Krf. Mala je, peščana, sa kristalnom vodom i označena plavom zastavicom. Plaža je vrlo mirna i intimna. U blizini se nalazi jezero iza koga je još mirnija plaža. U blizini postoje apartmani za iznajmljivanje i nekoliko taverni.

Ostale najlepše plaže na Krfu

Iako smo izdvojili top 10 plaža na Krfu, zbog neizmerne lepote ostrva, bila bi prava šteta da se tu zaustavimo. U nastavku pogledajte koje su to ostale najlepše plaže na Krfu. Izaberite omiljene, a svakako se nadamo da ćete uspeti da posetite što više!

Plaža Sveti Stefan - Najlepše plaže na Krfu

11. Plaža Sveti Stefan

Istočna plaža Sveti Stefan se nalazi na istočnoj obali Krfa, vrlo je popularna. Iz nje leži malo ribarsko selo koje čuva tradicionalni šarm. Sa plaže se pruža pogled na grčko kopno i Albaniju. Na plaži se nalaze vrhunske riblje taverne. Zapadna plaža Sveti Stefan je duga peščana plaža sa plavom zastavicom. Ima apartmane i par taverni. Izuzetno je lepa, ali za ljubitelje sunčanja vetrovitija no što bi trebalo da bude.

Plaža Agni - najlepše plaže na Krfu

12. Plaža Agni

Plaža Agni se nalazi u severiostočnom delu Krfa. Predstavlja jednu od najskrivenijih plaža na ostrvu. Iznad nje se izdižu šumovite planine. Plaža je šljunkovita, a voda duboka vrlo blizu obale, te je tu često usidrena po neka jahta. Postoje tri taverne koje rade od 19:00 h, a do kojih prevoze tri taksi brodića. Ova plaža je idealna za romantično veče.

Benitses plaže - Najlepše plaže na Krfu

13. Plaže Benitsesa

Iznad plaža Benitsesa koje su takođe pod plavom zastavicom uzdiže se zelenilo okolnih brda. Ovo mesto je malo ribarsko selo. Stare kuće održavaju tradicionalnu atmosferu. Plaže su šljunkovite, imaju platform za plivanje i mnoštvo sportova poput paraglajdinga, skijanja na vodi, pedalina i drugih stvari. Ima puno zabavnih atrakcija poput vodene banane. Ima više prodavnica brze hrane no restorana, a postoje apartmani i pa hoteli.

Plaža Dasia - Najlepše plaže na Krfu

14. Plaža Dasia

Preko puta grčkog i albanskog kopna nalazi se plaža Dasia, okružena šumovitim padinama. Plaža je duga i uska, šljunkovita i okružena maslinjacima i borovim šumama. Postoje platforme za plivanje. Tu je puno jeftinih barova na plaži, picerija, tavern i kafea. Ima plavu zastavicu.

Plaža Gardenos - Najlepše plaže na Krfu

15. Plaža Gardenos

Na jugozapadnoj obali blizu sela Vitalades nalazi se plaža Gardenos. Na njoj se reka Gardenos uliva u more. Duga, pusta peščana plaža je jedna od najlepših na Krfu. Postoji par prijatnih taverni.

Plaža Ermones - Najlepše plaže na Krfu

16. Plaža Ermones

Plaža Ermones takođe ima plavu zastavicu. Iznad nje se uzdižu strme stenovite planine. Prekrivena je peskom i šljunkom. Voda je vrlo duboka. Ovo je plaža za ljubitelje mira i uživanja. Postoji par apartmana i Ermones Beach Hotel kompleks do kojeg se stiže žičarom. U blizini je teren za golf, penjanje po stenama i ronjenje. Ima puno lepih taverni.

Plaža Glifada - Najlepše plaže na Krfu

17. Plaža Glifada

Plaža Glifada se nalazi na zapadnoj obali. Nagrađena je plavom zastavicom, a izuzetno popularna po velikoj plaži sitnog zlatnog peska. Iznad nje se uzdižu litice sa kojih je pogled na mali zaliv fantastičan. Može biti malo hladno kad zaduva zapadni vetar. U blizini plaže je planinsko selo Pelekas, poznato po izuzetnim panoramama pri zalasku sunca. Restorani i taverne se nalaze u sklopu hotela i privatnih vila.

Plaža Gouvia - Najlepše plaže na Krfu

18. Plaže u mestu Gouvia

U mestu Gouvia postoje vrlo lepe plaže. Gouvia se nalazi na istočnoj obali u središtu malog, skoro zatvorenog zaliva. Ovo mesto ima ponešto za svakoga. Tu su mirna i usamljena mesta na brdima, a u samom gradu noću trešti život. Ima nekoliko što peščanih, što šljunkovitih plaža. Mogućnosti za sportske aktivnosti su široke. Odlične taverne služe dobre lokalne specijalitete.

Plaža Kalami - Najlepše plaže u Grčkoj

19. Plaža Kalami

Kalami je jedna od plaža sa najlepšim predelima. Plaža je šljunkovita, plićak je dugačak, a u blizini su redovno usidrene male lađe. Kalami je pravo ribarsko selo okruženo maslinjacima. Kaminaki je je plaža koja se nalazi u podnožju maslinjaka i limunovih padina. Šljunak na plaži se stapa sa zeleno-plavim plićakom savršenim za decu. Postoje dve lepe taverne i sportske aktivnosti na vodi.

Plaža Kavos - Najlepše plaže na Krfu

20. Plaža Kavos

Na jugu Krfa se nalazi plaža Kavos. Ona je duga, peščana i gleda na brda kontinentalne Grčke. Voda je vrlo plitka. Ima puno taverni i restorana koji češće služe brzu hranu i britanska jela no grčke specijalitete.

Plaža Komeno - Najlepše plaže na Krfu

21. Plaža Komeno

Plaža Komeno se nalazi na malom poluostrvu između grada Krfa i Ipsosa. Okružena je šumovitim padinama i ima prelepe panorame. Komeno je tiha i mirna plaža. Tu je ustvari nekoliko manjih peščanih plaža i dva bazena. Veliki hoteli nude smeštaj, a ima i par taverni.

PUTUJTE UZ DEUS TRAVEL

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O.
Turistička agencija
ul. Železnička br. 46
21000 Novi Sad
tel:  +381 (0) 21 210 10 77
fax: +381 (0) 21 210 10 78
[email protected]

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za krstarenja!

 

        Grupni li individualni polasci na                    krstarenja!