Mariborsko Pohorje | Skijanje u Sloveniji!
Mariborsko Pohorje | Skijanje u Sloveniji!

 

CENOVNIK Wellness spa hotel Bolfenk 4* 2023-2024.pdf

Kompletnu ponudu sa cenama mozete pogledati na linku.. ovde

Najveća turistička atrakcija je Mariborko Pohorje i muzički festival Lent. Staro jezgro grada je posebno privlačno za turiste, kao i obližnja okolina grada, sa brojnim vinogradima i voćnjacima. Stara trta je naziv okruga u kome se nalazi vinova loza stara 440 godina, koja je 2004. godine upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija vinova loza na svetu. Deblo loze je prečnika 25 santimetara. Može se posetiti Kuća stare loze, koja je svojevrsni hram vinske tradicije i kulture. Vinski put se od Maribora proteže čitavih 50 kilometara, a duž puta se nalaze brojni vinski podrumi pored kojih se može zastati i degustirati vino, i pojesti pršuta sa svežim kozjim sirom. Maribor i njegova okolina obiluju građevinama iz austrougarske epohe. Interesantno je da je u Mariboru 2013. godine otvorena prva slovenačka pekara za pse, koja nosi naziv “Woof Woof”, u kojoj se prave mnogobrojne poslastice za pse.

Mariborsko Pohorje je najveći skijaški centar u Sloveniji koji nudi odlična skijališta, izvrsne velnes i spa centre, prekrasnu prirodu. Pored tuga, nudi i noćno skijanje na stazi dugoj 10 kilometara, jednoj od najdužih u Evropi. Izgrađena je nova kružna kabinska žičara. Snežni prekrivač je zagarantovan 100 dana u sezoni, a pribegava se i dodatnom zasneživanju. Postoje skijaške staze za početnike, ali i za one najzahtevnije, od ukupno 43 kilometara, na visinama od 325 do 1.327 metara, dok je staza za skijaško trčanje duga 27 kilometara. Turistički radnici su mislili i na decu, te tako postoji i dečji skijaški poligon… Mariborsko Pohorje se nalazi na 325 – 1327 metara nadmorske visine. Od Ljubljane je udaljeno 130 km i nekoliko kilometara od Maribora. Poznato je po najdužoj zimskoj sezoni, koja traje čak 90 dana. Pohorje je popularna turističko -rekreativna tačka za sve generacije. Snežne ski staze , ski kros – kantri i planinarske staze , divna priroda … pravi su magnet za skijaše , snoubordere , planinare, planinske bicikliste, padobrance, ljubitelje konja , adrenalina , avanturiste. Ski centar Pohorje nudi više od 41,5 kilometara skijaških staza svih nivoa težine na visinama i 27 km staza za nordijsko skijanje. Skijališta povezuje pet sedežnica, 16 ski-liftova i jednu gondolu.

Na obronku Habakuka i Snežnom stadionu svake godine organizuje se i svetsko prvenstvo u skijanju za žene Zlatna lisica, kome prisustvuje gotovo 20.000 gledalaca. Kao najbolje uređeno skijalište u Sloveniji, dobilo je priznanje Zlatna pahulja.

Jedna od zanimljivosti grada je svakako i pešački most Lent – Tabor, u obliku velikog talasa, i delo je kanadskih arhitekata. Iako je dugačak samo 150 metara, ubrzo je postao jedno od omiljenih mesta za šetnju ili vožnju biciklom. Slovensko narodno pozorište neguje bogatu gradsku tradiciju, ali gradu daje i savremenu, kosmopolitsku notu. Restorani domaće kuhinje, turističke i vinogradarske farme nude posetiocima mogućnost da probaju specifičnosti autentične štajerske kuhinje, kao što su ulje od bundeve, hleb sa zasekom (posebno obrađena svinjska mast), suvomesnati proizvodi, kolači, i, naravno, vrhunska vina. Leti se održava poznati muzički Lent Festival, koji je ujedno i najveći festival na otvorenom u Sloveniji. Više od 20 godina održava se krajem juna i početkom jula, i privlači preko pola miliona posetilaca. Smešten je na levoj obali Drave u delu grada koji se zove Lent, koji je ujedno i najstariji deo grada, sa brojnim znamenitostima, kao što su Sinagoga, Jevrejski trg, Jevrejska kula… Do sada su na glavnom stejdžu gostovale zvezde poput Omare Portuondo, Juraja Hipa, Džimija Klifa, Esme Redžepova, Šabana Bajramovića, Mat Bjanka, Hozea Felisijana…

MARIBOR DEUS TRAVEL.jpg

Image 1 of 16


Za vreme Lent Festivala, mariborski Gradski park pretvara se u Avanturistički park, jedinstveni evropski projekat parkova u kome se posetioci mogu oprobati u veštinama penjanja uz konopac, hodanja po visećim mostovima ili spuštanja niz žice. Tokom celog trajanja festivala oseća se pozitivna i opuštena atmosfera. Gajski trg je dobio ime po dvorcu, i nalazi se u samom centru grada. Tu su smešteni gradski dvorac, Zavičajni muzej, Pokrajinski muzej, i neke od najočuvanijih mariborskih kafana. Sinagoga potiče iz XIV veka i druga je po starosti u Evropi. U njoj se održavaju brojne manifestacije, kao što su koncerti, izložbe, književne večeri. Vodotoranj je imao odbrambenu ulogu, i potiče iz XVI veka. Mariborski dvorac potiče iz XV veka, a podigao ga je car Fridrih Treći. Katedrala je sagrađena u XII veku, a njeni delovi su dograđivani u kasnijim vekovima.

MARIBORSKO POHORJE DEUS TRAVEL (1).jpg

Image 1 of 4

Informacije i rezervacije u Novom Sadu

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21  210 10 77

fax: +381 (0) 21  210 10 78

+381 69 189 98 89 viber

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za krstarenja!

 

        Grupni li individualni polasci na                    krstarenja!