Majorka letovanje | Najbolja letovališta i plaže na Majorci!

Majorka letovanje | Najbolja letovališta i plaže na Majorci

Najpopularnija letovališta na Majorci

Na ostrvu Majorka postoje čak 53 opštine. Svaka opština obuhvata područje koje čini veliki broj (od 2 do 5) letovališta. Predstavićemo vam 10 najboljih turističkih lokacija, kao i najlepše plaže na na Majorci.

1. Palma de Majorka

Najbolja letovališta na Majorci - Palma de Majorka

Palma de Majorka je glavni i najveći grad ostrva Majorka. Mnogi će se zapitati zašto je grad od 400.000 stanovnika na našoj listi 10 najboljih letovališta, jer sa toliko lokalnog stanovništva i skoro istim brojem turista u letnjim mesecima, čini se da nije moguće uživati u danima odmora u ovom gradu.

Međutim, razlog zašto se Palma našla na našoj listi je taj što se pored Palme nalazi niz manjih letovališta kao što su Plaja de Palma, El Arenal itd, koja su povezana sa glavnim gradom javnim prevozom i udaljena su svega 2 do 10 km od centra grada.

Sam grad Palma nudi turistima zanimljiv i odličan noćni provod, mnoge istorijske građevine, kao i veliki broj luksuznih hotela. Ovaj grad je klasičan španski grad sa velikim brojem elegantnih restorana i barova, i prelepim bulevarima ukrašenim cvećem i drvećem.

2. Magaluf

Najbolja letovališta na Majorci - Magaluf

Ostrvo Majorka je podeljeno na takozvani engleski i nemački deo ostrva zamišljenom linijom koja počinje u glavnom gradu ostrva. Istočno od Palma de Majorke nalaze se odmarališta koja su prilagođena nemačkim turistima.

Zapadno od Palme, iako u znatno manjem broju, nalaze se mesta koja su omiljena odredišta engleskih turista. Jedno od mesta koja su omiljena destinacija Engleza na ostrvu je Magaluf. Ovo odmaralište se nalazi jugozapadno od Palme na udaljenosti od oko 17 km.

Poslednjih godina ovo odmaralište je postalo sinonim za žurke i zabavu i nije baš lokacija na kojoj biste želeli da provedete odmor sa porodicom, posebno sa decom. Ipak, mlađim parovima ili grupama ovo je omiljena destinacija jer pored prelepih peščanih plaža nudi odličnu zabavu i danju i noću.

3. Port de Soler

Najbolja letovališta na Majorci - Port de Soler

Ovaj mali grad se nalazi severno od Palme, ispod planina Majorke. Ovaj miran grad je popularan među turistima zbog svoje istorije.

Pored istorije, ovaj tradicionalni lučki grad nudi turistima prelepe peščane plaže i prirodu, koja je toliko specifična samo na ovom delu ostrva zbog male udaljenosti između mora i planina.

Ovaj gradić nudi prepoznatljivu tramvajsku atrakciju, a to je vožnju po imenu Orange Express jer prolazi kroz voćnjake narandže. Udaljenost ovog letovališta od Palme je oko 31 km.

4. Alkudija

thomas marchand 2K5sUb ifvM unsplash Turistička agencija Deus Travel

Alkudija je letovalište koje se nalazi na severozapadnoj obali na samom vrhu ostrva. Udaljena je oko 60 km od Palme. Dve veoma prometne plaže ostrva pripadaju ovom letovalištu, a to su Platja d’Alcudia i Platja de Muro.

U ovom malom gradu nalazi se stari grad sa uskim ulicama i zgradama starim nekoliko vekova. U ovom letovalištu nalazi se luka Port d’Alkudija, gde su usidreni uglavnom manji privatni čamci.

5. Kan Pikafort

Najbolja letovališta na Majorci - Kan Pikafort

Nedaleko od Alkudije nalazi se odmaralište Kan Pikafort, koje je jedno od najpopularnijih letovališta na Majorci za porodični odmor. Kan Pikafort je pravo letovalište za parove i porodice jer nudi prelepe peščane plaže za celodnevno uživanje.

Uveče možete posetiti restorane i barove na šetalištu i uživati u laganoj muzici, bez previše buke i preglasnog noćnog života. Udaljenost ovog letovališta od Palme je oko 63 km.

6. Kala Miljor

Najbolja letovališta na Majorci - Kala Miljor

Destinacija, koja važi za jednu od najidealnijih za porodični odmor na ostrvu, nudi velike kapacitete hotela i ostalog smeštaja. Kala Miljor je namenski građena kao letovalište na istočnoj obali Majorke. Glavna atrakcija grada je duga peščana plaža, široka 35m i duga skoro 2km.

7. Kolonija Sant Hordi

Najbolja letovališta na Majorci - Kolonija Sant Hordi

Kolonija Sant Hordi, koja je danas veoma zanimljivo i posećeno letovalište, godinama je bila tradicionalno ribarsko selo. Nalazi se na jugoistoku ostrva. Glavna prednost ovog odmarališta je njegova blizina najlepšim plažama Majorke.

Plaža Es Trenc, koju mnogi smatraju najlepšom plažom na ostrvu, udaljena je samo 3 km od ovog malog grada. Udaljenost ovog letovališta od Palma de Majorke je oko 55 km. Kolonija de Sant Hordi je godinama bila veoma posećena od strane turista, ali i sportskih ekipa.

8. Santani

Najbolja letovališta na Mjorci - Santani

Ovaj gradić nije klasično letovalište jer se ne nalazi uz more, ali je na ovoj listi iz više razloga. Santani je autentično mesto Majorke. Prvi razlog je što su najlepše uvale ostrva udaljene samo 5 do 10 km od ovog mesta. Plaža Kala Santani je na samo 6 km od gradića.

Gotovo sve zgrade u ovom gradu su od kamena, a u centru grada nalazi se crkva, ispred koje se nalazi plato na kome se nalaze restorani i kafići. U popodnevnim satima, odnosno za vreme ručka, ovaj plato je veoma živo mesto jer se tu naseljava veliki broj turista da pobegne od najvećih dnevnih vrućina.

Iako to verovatno nije mesto gde bi bilo zanimljivo provesti nekoliko dana godišnjeg odmora, to je svakako mesto koje morate da posetite tokom boravka na Majorci, bar tokom pauze za ručak. Restorani nude jeftine obroke od kobasica ili hamburgera sa pomfritom, a cena takvog obroka je oko 5 €. Udaljenost između Santanija i Palme je oko 56 km.

9. Sant Elm

Najbolja letovališta na Majorci - Sant Elm

Još jedno u nizu letovališta na Majorci koja su idealna za porodični odmor. Ovo letovalište se nalazi na najzapadnijoj tački ostrva, ispod brda. Mesto je malo, sa lepom plažom bez buke.

Bolje reći, celo mesto je prilično tiho, bez buke i sa lepom plavom vodom. Ako želite da se zaista odmorite i izbegnete gužvu koju možete naći u drugim odmaralištima Majorke, ovo je idealno mesto za vas. Udaljenost ovog mesta od Palme je oko 36 km.

10. Kala Rathada

Najbolja letovališta na Majorci - Kala Rathada

Na krajnjem istoku ostrva nalazi se odmaralište Kala Rathada. Ovo mesto je jedna od najvažnijih ribarskih luka Majorke. Ovo mesto je veoma popularno među nemačkim turistima, a veliki broj njih ovde ima kuće. Tokom letnjih meseci ovo mesto je savršeno za turiste koji dolaze na Majorku na porodični odmor.

Stara luka na ovom mestu je vrlo popularna kod turista, a sa ovog mesta je moguće ići trajektom do ostrva Menorka koje se nalazi na istočnoj strani Majorke. Nekoliko prelepih plaža nalazi se na pešačkoj udaljenosti od ovog mesta. Udaljenost između Kala Rathade i Palme je oko 85 km.

Koja letovališta na Majorci se vama čine najboljim?

Najlepše plaže na Majorci

Majorka je ostrvo koje turistima nudi 262 peščane plaže ukupne dužine oko 50 km, od kojih čak 60 nosi plavu zastavicu. Iako su sve zaista lepe, u nastavku vam otkrivamo koje su to zaista najlepše plaže na Majorci.

1. Santa Ponsa

Najbolje plaže na Majorci - Santa Ponsa

Ova plaža je dobila ime po istoimenom gradu u kojem se nalazi. Plaža se nalazi na jugozapadu ostrva i može se pohvaliti svojom širinom i prostranošću. Ova plaža je zanimljiva jer je tipična porodična plaža koja na svojoj teritoriji ima drveće koje stvara prirodnu hladovinu. Udaljenost ove plaže od Palme je oko 22 km.

2. Plaja de Formentor

Najbolje plaže na Majorci - Plaja de Formentor

Plaža Formentor se nalazi na severoistoku ostrva. Ova plaža je duga oko 1km, nije toliko široka i ima prelep beli pesak. Prekrasna borova šuma pruža hlad na plaži. Turisti dolaze na ovu plažu iz dva razloga, prvi je što je jedna od najlepših na ostrvu, a drugi što se u blizini plaže nalazi najudaljenija tačka od Palme na ostrvu, a ujedno i najsevernija tačka ostrva po imenu Cap de Formentor, gde se nalazi svetionik. Udaljenost ove plaže od Palme je oko 80 km.

3. Kala Miljor

Najbolje plaže na Majorci - Kala Miljor

Kala Miljor se ubraja u najduže plaže na Majorci. Ova plaža se proteže od Kala Bone do prirodnog područja posebnog staništa zvanog N’Amer. Ova plaža se može pohvaliti jednom od najlepših nijansi plave i dugačkim plićakom. U pitanju je prava urbana plaža, sa barovima, ležaljkama, restoranima itd. Udaljenost ove plaže od Palme je oko 75 km.

4. Kala Santani

Najbolje plaže na Majorci - Kala Santani

Jedna od najlepših plaža/uvala na jugoistoku ostrva je svakako Kala Santani. Ova plaža se može pohvaliti kristalno čistom vodom, finim belim peskom i blagim padom, odnosno blagim ulaskom u vodu. U blizini plaže nalaze se komercijalni objekti kao što su hoteli, restorani, barovi itd. Plaža je zaštićena stenama obraslim borovom šumom. Udaljenost između Kala Santanji i Palme je oko 58 km.

5. Port de Polensa

Najbolje plaže na Majorci - Port de Polensa

Ova peščana plaža nalazi se u neposrednoj blizini plaže Formentor. Ova peščana plaža nudi veliki broj vodenih sportova. Na plaži se nalaze ugostiteljski objekti, kao i prodavnice u neposrednoj blizini. Mnogi turisti veruju da je ova plaža možda čak i najlepša na ostrvu, a popularna je i kao lokacija za fotografisanje. Udaljenost između Port de Polense i Palme je oko 67 km.

Koje plaže na Majorci ćete sigurno posetiti?

PUTUJTE UZ DEUS TRAVEL

Plaže na Majorci su zaista nestvarne! Bilo da se odlučite za čuvenu Palmu ili neki od okolnih gradića, nećete pogrešiti. Aktuelne smeštaje za Palma de Majorku možete pogledati ispod, a svakako nas kontaktirajte ako ste zainteresovani za naše preporuke.

Prilagođeno sa jeftinoputovanje.com 

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2023.

Rezervišite letovanje za 2023. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte top ponudu za Tunis!

Najpopularniji hoteli u Tunisu na jednom mestu!