Lido di Jesolo Italija - Šta obići u Lido di Jesolu

Vaš vodič za putovanje: šta obići u Lido di Jesolu

Na samo 20 kilometara od Venecije, otkrićete jedno od najpopularnijih italijanskih letovališta – Lido di Jesolo. Grad je postao simbol italijanske obale Jadranskog mora, pružajući nezaboravno iskustvo posetiocima iz celog sveta. Ako želite saznate šta obići u Lido di Jesolu, za vas smo spremili detaljan vodič!

Lido di Jesolo je pravi raj za sve ljubitelje sunca, mora, kulture i zabave. Ne čudi što privlači milione posetilaca svake godine i ostavlja nezaboravne uspomene koje će se dugo pamtiti. Svake godine, Jesolo prosečno dočekuje oko 5 miliona posetilaca.

Lido di Jesolo je smešten na severoistoku Italije, na kraju oboda Venecijanske lagune. Pripada pokrajini Veneto i okrugu Venecija. Na početku 20. veka, Jesolo je bio malo i beznačajno naselje unutar regije Veneto. Međutim, sredinom 20. veka, turisti su počeli da obraćaju pažnju na njega zbog prelepe peskovite plaže i rastuće popularnosti letovanja na moru.

morning empty sandy beach lido di jesolo italy 2022 01 29 08 04 36 utc Turistička agencija Deus Travel

Lido di Jesolo – istorijat

Lido di Jesolo je smešten na severoistoku Italije, na kraju oboda Venecijanske lagune. Pripada pokrajini Veneto i okrugu Venecija. Na početku 20. veka, Jesolo je bio malo skromno naselje unutar regije Veneto. Međutim, sredinom 20. veka, turisti su počeli da obraćaju pažnju na njega zbog prelepe peskovite plaže i rastuće popularnosti letovanja na moru.

Grad je nazvan Jesolo, a „lido“ je reč koja označava njegovu peskovitu plažu. Međutim, kako se život u Jesolu preselio na plažu, tako se odomaćio pun naziv letovališta – Lido di Jesolo.

Jesolo je nekonvencionalan italijanski grad u kojem je sve usmereno ka modernom turizmu. Oni koji su zainteresovani za kulturu, umetnost i istoriju mogu posetiti obližnju Veneciju. Glavni prirodni aduti Jesola su prelepe plaže i morski pejzaž, dok brojni restorani, hoteli, klubovi i prodavnice čine turističku ponudu ovog mesta bogatom i raznolikom.

Plaže su izuzetno organizovane i bezbedne, sa spasiocima na raspolaganju. Duž plaže se pruža glavno šetalište Via Bafile, koje tokom večeri postaje epicentar dešavanja – bilo da se radi o šopingu, večeri ili provodu do zore. Tokom leta se organizuju festivali i ulični performansi, dodatno oživljavajući atmosferu grada.

Šta obići u Lido di Jesolu - izleti

Šta obići u Lido di Jesolu i okolini?

Izlet do Venecije iz Lido di Jesola

Lido di Jesolo pruža izvanrednu mogućnost za izlet do obližnje Venecije. Sa samo 20 kilometara udaljenosti, posetioci mogu lako organizovati jednodnevni ili višednevni izlet do ovog čarobnog grada na vodi.

Brojne opcije prevoza su dostupne iz Lido di Jesola do Venecije, uključujući autobuse, brodove ili čak sopstveni automobil. Posetioci mogu istraživati kanale i mostove Venecije, diviti se prelepim palatama i crkvama, posetiti čuveni Trg svetog Marka i istražiti uske uličice grada. Venecija je svetski poznata po svojoj romantičnoj atmosferi i bogatoj kulturnoj baštini, pružajući nezaboravno iskustvo koje se ne sme propustiti tokom boravka u Lido di Jesolu.

Izlet do Venecije - Lido di Jesolo
Izlet do Venecije - Lido di Jesolo 2
Izlet do Venecije - Lido di Jesolo 3

Plaža u Lido di Jesolu

Plaža u Lido di Jesolu je prelepa i ima sve što je potrebno za savršen dan na obali Jadranskog mora. Sa svojim finim, zlatnim peskom i kristalno čistim plavim vodama, ova plaža pruža idilično okruženje za uživanje i opuštanje.

Plaža je široka i prostire se duž obale, pružajući dovoljno prostora za sve posetioce. Organizovana je na vrlo efikasan način, sa redovno postavljenim ležaljkama i suncobranima koji su dostupni za iznajmljivanje. To omogućava posetiocima da udobno leže i sunčaju se tokom celog dana.

Duž plaže postoje i kabine za presvlačenje i tuširanje, što dodatno olakšava boravak posetiocima i čini ga još prijatnijim. Spasioci su takođe prisutni na plaži kako bi osigurali bezbednost svih kupača.

Plaža u Lido di Jesolu nudi i razne aktivnosti za zabavu. Posetioci mogu uživati u igri odbojke na pesku, vožnji pedalina ili jednostavno šetati duž obale i uživati u prelepom pogledu na more. Takođe, postoje brojni kafići i restorani koji se nalaze uz plažu, pružajući mogućnost da se osvežite ili uživate u ukusnoj italijanskoj kuhinji bez napuštanja plaže.

Plaža u Lido di Jesolu je savršeno mesto za opuštanje, sunčanje i uživanje u prelepom okruženju Jadranskog mora. Njeni prirodni lepoti i dobro organizovani sadržaji čine je neodoljivom destinacijom za sve posetioce koji žele da provedu vreme na plaži tokom boravka u Lido di Jesolu.

Šta obići u Lido di Jesolu - plaža

Lido di Jesolo – atrakcije

Vodeni park Aqualandia

Lido di Jesolo - Aqualandia
Lido di Jesolo - akva park

Aqualandia je spektakularni vodeni park smešten u Lido di Jesolu, koji pruža obilje zabave i avanture za posetioce svih uzrasta. Ovaj park je jedan od najvećih i najpopularnijih vodenih parkova u Italiji, privlačeći hiljade posetilaca svake godine.

Aqualandia nudi širok izbor atrakcija i sadržaja za sve ljubitelje vodene zabave. Tu su impresivni tobogani, vrtoglavi vodeni tuneli, adrenalinski šipovi i mnoge druge uzbudljive vožnje. Posetioci se mogu spustiti niz strmoglave padine, zavijati se kroz krivudave kanale ili uživati u mirnom plutanju po opuštajućim rečnim tokovima.

Pored adrenalinskih vožnji, Aqualandia ima i poseban deo namenjen najmlađima. Dizajniran sa bezbednošću i zabavom na umu, ovaj deo sadrži manje tobogane, bazene sa igračkama i vodene sprave prilagođene deci svih uzrasta.

Park takođe nudi razne tematske zone, kao što su „Džungla“, „Atlantida“ i „Piratska laguna“, koje dodatno upotpunjuju doživljaj posetilaca. Takođe su dostupni restorani, kafići i prostori za piknik, gde posetioci mogu se osvežiti i okrepiti tokom dana provedenog u parku.

Vozite se brodom Džoli Rodžer

Džoli Rodžer - Lido di Jesolo

Vožnja brodom Džoli Rodžer (Jolly Roger) je jedinstveno iskustvo koje posetiocima Lido di Jesola pruža mogućnost da ožive avanturu pirata na Jadranskom moru. Ovaj tematski brod je popularna turistička atrakcija koja kombinuje zabavu, spektakl i nezaboravne trenutke.

Džoli Rodžer je replika tradicionalnog gusarskog broda, sa drvenim detaljima, jarbolima i crnim jedrom sa belim lobanjom. Posetioci mogu se ukrcati na ovaj impresivni brod i osetiti se kao pravi morski razbojnici.

Tokom vožnje Džoli Rodžerom, posetioci će biti okruženi autentičnim atmosferom piratskog doba. Brod je ukrašen gusarskim zastavama i rekvizitima, a posada je obučena u kostime pirata, spremna da zabavi posetioce tokom cele vožnje.

Na brodu se odvijaju razne aktivnosti i zabava za posetioce svih uzrasta. Posetioci mogu uživati u piratskim predstavama, mačevalačkim borbama, akrobacijama i plesu. Takođe se organizuju i igre, takmičenja i tragačke avanture, gde posetioci mogu tražiti skrivene blago ili se takmičiti u raznim piratskim izazovima.

Vožnja brodom Mobi Dik II

Vožnja brodom - Lido di Jesolo

Mobi Dik II je elegantan i udoban brod koji nudi različite vrste vožnji i izleta duž obale. Vaš je idealan izbor za izlet do Venecije! Posetioci mogu se ukrcati na brod i upustiti se u nezaboravnu plovidbu koja pruža fantastične poglede na Lido di Jesolo i okolna područja.

Tokom vožnje Mobi Dik II, posetioci mogu se opustiti na palubi broda i uživati u svežem morskom vazduhu. Brod je opremljen udobnim sedištima, a gosti mogu birati između sunčanih ili senovitih delova palube, u zavisnosti od svojih želja.

Vožnja brodom Mobi Dik II nudi različite opcije, kao što su panoramska vožnja duž obale, odlazak na obližnje otoke ili čak ribolovne izlete. Posetioci mogu istražiti obližnje predele, upoznati se sa lokalnim morskim ekosistemom ili jednostavno uživati u mirnom krstarenju uz zvuk talasa.

Park Tropikarijum

Park tropikarijum - Lido di Jesolo
Park Tropikarijum - Lido di Jesolo

Park Tropikarijum je izuzetna atrakcija smeštena u Lido di Jesolu, koja posetiocima omogućava da se približe raznolikom svetu egzotičnih biljaka i životinja. Ovaj park predstavlja tropski raj u srcu Italije.

U Parku Tropikarijum posetioci mogu istraživati veličanstvene tropske vrtove i bašte ispunjene egzotičnim biljkama iz celog sveta. Moći će da uživaju u prelepim bojama i mirisima tropske flore dok šetaju kroz lavirint palmi, tropskih cveća i drugih biljnih vrsta.

Jedna od najvećih atrakcija parka je fauna koja uključuje različite vrste životinja. Posetioci će se diviti raznobojnim tropskim pticama, šarenim leptirima i fascinantnim gmizavcima. Park takođe nudi mogućnost interakcije sa nekim od ovih životinja, gde posetioci mogu hraniti, pomaziti ili se fotografisati sa njima.

Sea Life Aquarium

Sea Life Aquarium - Lido di Jesolo
Sea Life Aquarium - Lido di Jesolo 2
Sea Life Aquarium - Lido di Jesolo 3

Veliki akvarijum u Lido di Jesolu, poznat kao Sea Life Aquarium, je fascinantna destinacija koja posetiocima omogućava da istraže čudesan podvodni svet. Smestivši se na obali Jadranskog mora, ovaj akvarijum predstavlja jedinstvenu priliku da se otkrije bogatstvo morskih bića i njihovih ekosistema.

U Sea Life Aquariumu, posetioci će biti očarani raznobojnim ribama, egzotičnim morskim stvorenjima i fascinantnim morskim biljkama. Prostrane staklene bašte i bazeni pružaju pogled na različite vrste, od malih tropskih ribica pa sve do impresivnih ajkula.

Osim posmatranja morskih bića, Sea Life Aquarium takođe pruža edukativne programe i interaktivna iskustva za posetioce svih uzrasta. Posetioci mogu naučiti o očuvanju morskog sveta, važnosti održivog razvoja i ulozi koju svaki pojedinac može imati u zaštiti okeana i njegovih stanovnika.

Akvarijum takođe ima inovativne podvodne tunele i staklene hodnike koji pružaju impresivan doživljaj hodanja kroz morsko dno. Posetioci se mogu osećati kao da su deo podvodnog sveta dok prolaze pored raznobojnih riba, koralnih grebena i drugih fascinantnih stvorenja.

Luna park New Jesolandia

Lido di Jesolo - New Jesolandia

Luna park „New Jesolandia“ je zabavni park smešten u Lido di Jesolu, koji nudi raznoliku ponudu atrakcija i zabave za posetioce svih uzrasta. Ovaj park je omiljeno mesto za porodične izlete i nezaboravne trenutke zabave.

New Jesolandia je mesto gde se mogu naći brojne vožnje i igre koje pružaju dozu uzbuđenja i adrenalina. Posetioci mogu se provozati na klasičnim lunapark vožnjama, kao što su veliki točak, vrteška ili voz na šinama. Tu su i vožnje koje pružaju vrhunsku zabavu poput montažnih vrteški i brzih vožnji za hrabre avanturiste.

Za najmlađe posetioce, Luna park ima posebnu deo namenjen deci sa vožnjama i igrama koje su prilagođene njihovom uzrastu. Tu su manje vrteške, tobogani i vožnje na kojima deca mogu uživati u sigurnom okruženju.

New Jesolandia takođe nudi i tradicionalne igre i štandove sa nagradama, gde posetioci mogu testirati svoje veštine i osvojiti nagrade. Park ima i štandove sa hranom i osveženjem, tako da posetioci mogu uživati u ukusnim grickalicama i pićima tokom posete.

Šta obići u Lido di Jesolu – muzeji i kultura

Crkva svetog Jovana Krstitelja - Lido di Jesolo

Lido di Jesolo može ponuditi i neke zanimljive muzeje i kulturne znamenitosti koje posetioci mogu istražiti tokom svog boravka.

Jedan od najistaknutijih muzeja u Lido di Jesolu je Muzej Marina del Cavallino, koji se fokusira na pomorsku i ribarsku tradiciju ovog područja. Posetioci mogu naučiti o istoriji lokalnog ribarstva, tradicionalnim ribarskim alatima i tehnikama, kao i o značaju mora za zajednicu. Muzej takođe prikazuje različite artefakte, brodice i fotografije koje oslikavaju bogatu morsku baštinu.

Još jedno interesantno mesto koje treba posetiti je Crkva svetog Jovana Krstitelja (Chiesa di San Giovanni Battista). Ova prelepa crkva datira iz 19. veka i predstavlja važan verski centar u Lido di Jesolu. Njena arhitektura i unutrašnjost odišu mirnom atmosferom i posetiocima pružaju priliku da uđu u duh lokalne verske tradicije.

Pored toga, Lido di Jesolo nudi i šarmantne trgove, poput Piazza Mazzini i Piazza Torino, gde se možete prošetati i uživati u atmosferi grada. Tu su brojne prodavnice, restorani i kafići koji oživljavaju trgove i pružaju mogućnost da se opustite i upijete lokalnu kulturu.

Šoping u Lido di Jesolu

Šoping u Lido di Jesolu
Šoping u Lido di Jesolu 2

Glavna šoping zona u Lido di Jesolu je Via Bafile, koja se prostire duž cele obale i predstavlja glavnu pešačku ulicu grada. Ovde se mogu naći brojne prodavnice, butici i suvenirnice sa širokim izborom robe. Posetioci mogu istraživati različite prodavnice odeće, obuće, aksesoara i kozmetike. Tu su i prodavnice sa italijanskim dizajnerskim brendovima, kao i popularnim svetskim markama.

Pored toga, Lido di Jesolo nudi i nekoliko trgovačkih centara, kao što je Azzurro Shopping Center, koji se nalazi nedaleko od glavne šetališne zone. Ovde posetioci mogu uživati u širokom izboru prodavnica, uključujući modne brendove, tehniku, kućne potrepštine i još mnogo toga. Centar takođe ima restorane i kafiće, gde posetioci mogu se osvežiti i opustiti tokom šopinga.

Ukoliko ste zainteresovani za lokalne proizvode, preporučuje se poseta lokalnim tržnicama. Tržnica „Mercato del Pesce“ nudi sveže morske plodove, ribu i druge lokalne proizvode. Ovde možete uživati u autentičnoj atmosferi i upustiti se u šoping za svežu hranu koju možete pripremiti sami ili probati u lokalnim restoranima.

Lido di Jesolo takođe ima bogatu ponudu suvenira, kao što su magneti, majice, keramika, maske i drugi predmeti koji predstavljaju lokalnu kulturu i tradiciju. Ove suvenire možete pronaći u prodavnicama širom grada, posebno duž glavnih šetališta i turističkih zona.

Previous slide
Next slide

PUTUJTE UZ DEUS TRAVEL

Nadamo se da ste dobili ideje šta obići u Lido di Jesolu. Ovaj prelep grad-plaža će garantovano imati čime da Vas očara! Ako ste zainteresovani za put u Italiju i naše specijalne vikend ponude, pogledajte aktuelne aranžmane.

Tekst prilagođen sa toposiguranje.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!