Kušadasi | Turska

Letovanje u Kušadasiju 2023. sa bus ili avio prevozom!

Kušadasi se nalazi na severnoj obali Egejskog mora. Od Izmira, jednog od većih turskih gradova, je udaljen 90 km a od aerodroma u Bodrumu oko 150 km. Naziv grada potiče od malog ostrva nazvanog „ostrvo ptica“sa kojim je povezan uskim nasipom. Od malog ribarskog mesta prerastao je u jedan od glavnih turističkih centara ne egejskoj obali Turske, koji u sezoni poseti oko pola miliona turista. 

Mnogi narodi su obeležili istoriju ovog grada – Grci, Persijanci, Rimljani, Vizantijci, o čemu svedoče mnogi arheološki nalazi u okolinu grada.Drevna tvrđava iz XV veka nalazi se pored gradske plaže i predstavlja simbol grada. Duh otomanskog carstva možete osetiti na svakom koraku – šetajući kaldrmisanim ulicama, cenkajući se u nekoj od prodavnica i uživajući u specijalitetima turske kuhinje. Kušadasi krasi sedam predivnih plaža, nacionalni park, mnogobrojni restorani, turski barovi do kojih lako možete doći malim autobusima-dolmušima. Sam centar grada je dinamičan, pun različitih mesta za izlaske dok se van grada nalazi veliki broj hotela i plaža u mirnom okruženju…

U pitanju je letovalište na Egejskoj obali, udaljeno oko 90 km od čuvenog grada Izmira. Nekada je bilo malo ribarsko selo, a danas jedno od najpopularnijih letnjih destinacija. Mesto prvobitno nazvano Efeski Neopolis, zatim Scala Nova a danas poznato kao „ostrvo ptica“ – Kušadasi.

Bez puno razmišljanja možemo reći da je Kušadasi letnja destinacija koju obožavaju turisti iz celog sveta! Biser egejske obale Turske sa razlogom nosi ovu titulu. Odličan odnos cene i kvaliteta, sadržaji kako za mlade tako i za starije, tursko gostoprimstvo, Ladies beach i druge peščane plaže sa bistrim morem, samo su neke od prednosti Kušadasija.

Ako ne volite pasivan odmor, kupanje i sunčanje svih deset dana, na raspolaganju su vam brojni izleti, šoping i noćni provod. Među najpoznatijim izletima su poseta antičkom gradu Efesu, kao i Artemidin hram koji je jedan od sedam svetskih čuda antike.

Kušadasi letovanje čini još prijatnijim, zahvaljujući vlažnosti vazduha koja je znatno niža u odnosu na južniji deo Turske.
Ukoliko planirate da posetite Tursku i iskusite čari Egejske regije, odličan izbor za letovanje 2023 je Kušadasi. 

Kušadasi 10 ili 11 noćenja | Turska

U samom centru grada, u blizini gradske plaže, nalazi se potpuno renoviran Hotel Roxx Royal (Ex Santur) 3*. Svojim gostima organizuje gratis šatl autobus do plaže Ladies beach i besplatne ležaljke u Jade beach baru. Preporuka je za sve ljubitelje aktivnog odmora – koji pored vremena provedenog na plaži, žele da uživaju i u noćnom provodu i večernjim šetnjama po centru grada. Provedite se nezaboravno po povoljnoj ceni već od 289€ po osobi!

Svima koji vole da uživaju u pogledu na more i ukusima internacionalnih specijaliteta, ali i da letuju po povoljnim cenama, preporučujemo Hotel Melike 2*. Boraveći u ovom hotelu bićete nadomak plaže Ladies Beach i u blizini centra, tako da će vam sve biti nadohvat ruke. Provod i odmor u hotelu Melike je zagarantovan, i to po ceni već od 269€ po osobi. Ako i dalje nemate isplanirano letovanje, razmislite o poseti Turske i uživanju u biseru Egejske regije – Kušadasiju. Saznajte više o Deus Travel ponudi za leto 2023 i budite u toku sa last minute ponudama!

 

Vodič kroz Kušadasi

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel: +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

mob: +381 (0) 69 189 98 89 viber/mobilni

[email protected]

www.deustravel.rs

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!