fbpx
Letovanje u Kušadasiju 2024. | Turska

KUŠADASI 2024. !

                               KUŠADASI- Najpopularnije letovalište na turskoj obali Egejskog mora.
Glavni ukras ovog lepog i bezbednog grada (oko 60000 stanovnika) su prelepe peščane plaže, Long Beach (20km), Ladies Beach (2km), Kustur Beach (4.5km) i Pamucak Beach (12km), koje privlače veliki broj turista iz celoga sveta. Vanpansionska ponuda je izuzetna: kafići, nacionalni i drugi restorani, diskoteke. Prava atrakcija su živopisne i dobro snabdevene prodavnice, a posebno Veliki Bazar, gde se nude raznovrsni artikli za svačiji ukus i džep! U arhitekturi mesta dominira evropski i mediteranski stil, tako da će Vas na klasičan orijent podsetiti samo egzotični mirisi vrsnih domaćih kulinarskih specijaliteta. U okolini Kušadasija su drevni istorijski spomenici: Efes, Jerapolis (Pamukkale), Didima i Milet, koje možete (fakultativno) obići. Ovde pogledjate hotele za Letovanje u Kušadasiju 2024. link..

Mini busom (dolmušom) ste povezani sa centrom grada ili plažom u svako doba.

42381 Turistička agencija Deus Travel
KUŠADASI – lociran 75 km južno od Izmira, u istoimenom zalivu, najpopularniji je letnji turistički centar turske egejske obale. Sunčanje na peščanim plažama, raznoliki večernji i noćni život, bogatstvo istorijskih spomenika učiniće boravak u Kušadasiju nezaboravnim. Kulturno istorijsko naslijeđe iz vremena antičke Grčke, blizina Efesa, atraktivni izleti samo su dodatne atrakcije koje Kušadasi nudi svojim posetiocima.

Čuveno letovalište Kušadasi godinama unazad privlači turiste iz Srbije, ali poslednjih godina taj broj se povećava. Brojne plaže, veliki izbor hotela sa različitom kategorizacijom, brojni restorni, prodavnice, kafići, klubovi sa veoma pristupačnim cenama su više nego dovoljni razlozi. Pored ovoga, izleti, poseta određenim znamenitostima su takođe prednost da Kušadasi odabrete kao destinaciju za vaše letovanje. U nastavku vam dajemo preporuku i predloge za izlete iz Kušadasija, kao bi vaš odmor bio upotpunjen i drugim aktivnostima.

Ovde pogledjate hotele za Letovanje u Kušadasiju 2024. link..

Jedan ceo da možete iskoristiti za Efes koji se nalazi na oko 17km od grada. Izdvaja se kao jedan od najzanimljivijih lokaliteta za ljubitelje istorije. Nekada je bio jedan od najsnažnijih gradova rimske imperije, a danas je drevni grad sa ostacima gde možete osetiti duh tradicije. Ovde se mogu videti ostaci Artemidinog hrama, Celzijusove biblioteke, ruševine jednog on najvećih rimskih amfiteatara, ruševine gradskog trga Agore i rimskog kupatila. Efes je takođe poznat kao rodno mesto grčkog filozofa Heraklita.

Pamukale ili kako Turci govore – pamučna tvrđava. Ovo je najtraženiji i najčešći izlet, a Pamukale su nastale zbog velike količine kalcijum karbonata u vodi koja ovde izvire iz 17 izvora. Kalcijum karbonat svojim taloženjem prvo formira mekane, a kasnije tvrde tvorevine. Na ovom prostoru je bilo tektonskih pomeranja zbog kojih su izvori tople vode izdignuti. Ova voda ima temperaturu 35 °C i veruje se da samo 10 min provedenih u vodi će učiniti da izgledate 5 godina mlađe. S obzirom da su bazeni bele boje, voda je tirkizni plava. Uvek je dosta turista u jeku sezone, ali ta gužva vas ne treba sprečiti da se okupate i naravno uslikate. U blizini Pamukale-a nalazi se drevni rimski amfiteatar Hierapolis. U amfiteatru se leti održava veliki internacionalni muzički festival, a kapacitet ovog amfiteatra je oko 7.000 mesta. Muzej drži poprilično malu kolekciju predmeta iskopanih na tlu starog Hierapolisa. Iza muzeja nalazi se velika Bazilika iz 6. veka.

Ovde pogledjate hotele za Letovanje u Kušadasiju 2024. link..

Kao i svuda na moru, i u Kušadasiju je krstarenje jedan od celodnevnih izleta koji se nude turistima. Ovaj izlet je za sve one koji žele da uživaju u kupanju u uvalama sa prozirnom vodom i ručku na brodu.
Za avanturiste tu je i poseta akvaparku. Adaland je najveći i po mnogima najlepši akva park u Evropi. Udaljen je par kilometara od Kušadasija i pruža pravo zadovoljstvo posetiocima svih uzrasta. Odmah pored akva parka nalazi se i veoma atraktivan tzv. park delfina.Raznovrsni tobogani, tematske oblasti, igre na vodi, zanimacija za najmlađe kao i dovoljno ležaljki i suncobrana su ono što očekuje sve one koji se budu odlučili za jedan avanturistički dan.
Tursko veče i poseta nekom od brojnih tradicionalnih restorana, uz tradicionalnu kuhinju, veliki izbor hrane, pića, zabave je takođe pravi užitak tokom boravka u Kušadasiju. Naravno nezaobilazan je bogata muzički program i trbušni ples.
Ovo su samo neki od predloga kako možete upotpuniti vaš boravak u Kušadasiju. Ali pre toga vam savetujemo da pogledate našu raznovrsnu ponudu za ovu godinu.

Ovde pogledjate hotele za Letovanje u Kušadasiju 2024. link..

Kušadasi | Turska

Kušadasi ima tipičnu mediteransku klimu sa toplim letima i blagim zimama, tako da turistička sezona traje dosta dugo. U samom centru Kušadasija nalazi se bazar koji će vam pružiti osećaj pravog Orijenta – cenkanje je obavezno. Za mlade i one koji se mladima osećaju Kušadasi nudi čuveni Bar street (ulicu barova), gde Vas očekuje neverovatan provod do ranih jutarnjih časova. Neka zabava počne!!!

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:
DEUS TRAVEL D.O.O  Turistička agencija
ul. Železnička br. 46
21000 Novi Sad

Telefoni:
tel: +381 (0)  21 210 10 77
fax: +381 (0) 21 210 10 78

+ 381 69 189 98 89 viber/mobilni

[email protected]
www.deustravel.rs

 

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!