Kranjska Gora | Wellness & Spa Slovenija | Skijanje u Sloveniji!

KRANJSKA GORA DEUS TRAVEL
Kranjska Gora | Wellness & Spa Slovenija | Skijanje u Sloveniji!

KRANJSKA GORA SLOVENIJA

Kompletnu ponudu sa cenama mozete pogledati na linkuovde

Dva događaja doprinela su razvoju Kranjske Gore iz pastirskog naselja u 14. veku u današnje kosmopolitsko alpsko selo. Prvi prelomni trenutak bila je izgradnja puta kroz Vršič i posledično strateški značaj Kranjske Gore. Drugi prelomni trenutak dogodio se kada je izgrađena železnička pruga i kasnije postavljana velika skakaonica na Planici. Rekordni skokovi na Planici doveli su do procvata turizma. Na padinama Vitranca nikle su prve žičare. A zatim i letnje sankalište, stena za penjanje, sjajni hoteli, prisni apartmani, zanimljiv muzej, etnografske priredbe, lude zabave… U Kranjskoj Gori se neprestano nešto događa. Ovde počinje avantura otkrivanja Gornjesavske doline, ali se nikada ne završava…

Kranjska gora je bajkovito planinsko selo u Sloveniji koje liči na neko mesto iz Diznijevog crtaća, a okolni predeli na reklamu za Milka čokoladu. Sigurno ste već čuli za Kranjsku goru koja je poznata po kobasici i ski skokovima, ali zbog čega još ovaj deo Slovenije ne smete zaobići, saznajte u sledećim redovima.

O KRANJSKOJ GORI
Kranjska gora je mesto u istoimenoj opštini u Sloveniji. Smeštena je na 810m nadmorske visine na samoj granici nacionalnog parka Triglav, a okružuju je i venci Julijanskih Alpa i Karavanki. Zanimljivo je da je locirana skoro na tromeđi između Slovenije, Austrije i Italije. To je pre svega sportski centar veoma popularan za ljubitelje skijanja i biciklizma, ali i hajkinga. Naravno i samo svež vazduh i prelepa priroda privlače i ostale turiste, a specijalno fotografe.

Spust iz kreveta na skijališta…skijanje u Kranjskoj Gori..

Možete izabrati jednu od čak 18 skijaških staza različitih nivoa tehničke zahtevnosti! Žičare i staze nižu se na obroncima Vitranca od Kranjske Gore pa sve do Planice, na nadmorskoj visini od 800 m do 1215 m. Sistem 5 sedežnica i 13 žičara dovešće vas do vaše staze iz snova. Ukoliko se još niste odlučili za neku od njih, samo bacite pogled na mapu skijaških staza i otkrijte divne terene i u Mojstrani i Ratečama. Jedna od najvećih prednosti skijališta Kranjske Gore je u tome što se između vašeg hotela i skijališta nalazi Snežna plaža. I, naravno, to što i kao potpuni početnik možete stati na svoje noge pomoću izuzetnih skijaških cipela i uz instruktore skijanja.

Uživanje u zagrljaju prirode…wellness u Kranjskoj Gori..

Zahvaljujući svojoj nadmorskoj visini, planinskom vazduhu i suncu, Kranjska Gora predstavlja prirodno klimatsko lečilište. Zahvaljujući svojim modernim centrima sa saunama, bazenima, bazenima za masažu i kozmetičkim salonima, njeni hoteli su pravi raj za ljubitelje wellnessa. Otkrijte šta znači alpski wellness! Ukoliko, međutim, uživanje želite samo za sebe, možete se častiti potpuno privatnom saunom…

Jezero Jasna
Na putu ka prelazu Vršič, na 2km od Kranjske gore smešteno je jezero Jasna. Ime Jasna predstavlja bistru vodu ovog jezera u šta ćete se uveriti uživo. To su zapravo dva povezana jezera napravljena u svrhe turizma na ušću reka Mala i Velika Pišnica. Osim toga, ovde se nalazi i mali kanjon kao i hidroelektrana Kranjska gora. Oduševiće vas prelepi odrazi vrhova Julijanskih alpa u kristalno bistrom jezeru Jasna. Predlažem šetnju oko jezera kako bi mu se zaista divili iz svih uglova. Osim toga moguće je pecanje, a leti kada voda dosegne 17 i 25 stepeni, moguće je i osvežiti se u ovom toplijem jezeru. Na donjem jezeru videćete statuu Zlatoroga koji je poznato mitsko biće ovih krajeva – alpski kozorog sa zlatnim rogovima. Legenda kaze da su njegovi rogovi ključ koji vodi do zlata koje krije planina.

Do jezera se lako dolazi pešaka. Svuda uz put je trotoar, a usputni pejzaži i prizori su zaista prelepi. Osim toga možete se odlučiti i za šetnju duž reke Pišnice. Svima toplo preporučujem šetnju na svežem vazduhu do jezera jer putanja nije teška, a uživanje usput je zagarantovano. Ko se zaputio na pešačku turu ka prelazu Vršič, ovo je savršeno mesto za predah.

Rezervat prirode Zelenci
Zelenci se nalaze na 6km od Kranjske gore i na 8km od jezera Jasna. Rezervatom je proglašen 1992. godine jer krije neke od zaštićenih vrsta biljaka i ptica. Rezervatu pripada močvara na sredini koje se nalazi smaragdno zeleno jezero. Zbog boje jezera u močvari rezervat je dobio ime Zelenci. Močvara je 1200m dugačka, 150-200m široka. Jezero je duboko 2m, a zimi ne mrzne već održava konstantu temperaturu od 6 stepeni.

Šta još možete posetiti u blizini:
→Vršič prelaz
→Peričnik vodopad
→Vrata dolina
→Martuljek vodopad
→Tamar dolina
→Triglav nacionalni park

KRANJSKA GORA – SAVETI
→Na ručak svratite u restoran hotela Kotnik i probajte Kranjsku kobasicu (Kranjska klobasa)
→Idite pešaka od Kranjske gore do jezera Jasna uz dolinu reke Pišnice
→I kod jezera i na Kranjskoj gori parking se plaća oko 1.5 e sat vremena
→Nemojte brati cveće obzirom da je to zabranjeno u nacionalnom parku Triglav, a kazne su strašno visoke
Za rezervat Zelenci ulaz je besplatan i možete ga posetiti u bilo koje doba dana i godine. Parking je takođe besplatan i nalazi se ispred istoimene gostionice

KRANJSKA GORA – UTISCI
Slovenija je generalno veoma lepo uređena zemlja koja čuva svoje prirodne lepote. Specijalno ovaj deo podseća na na Švajcarsku. Čak i dok putujete ka ovom mestu uživaćete gledajući pejzaže kroz prozor. A kad kročite napolje preplaviće vas svež planinski vazduh i vaše oči odmaraće na nepreglednom zelenilu oko vas. Naprosto bićete zaista u reklami ili u bajci, zavisno od toga koji vam se scenario više dopada.

Vise o Kransjkoj Gori pogledajte www.kranjska-gora.si

Kompletna ponuda Termi u Sloveniji na www.slovenija-terme.rs 

Wellness u Kranjskoj Gori….pogledajte fotografije…

Kompletna ponuda Termi u Sloveniji na www.slovenija-terme.rs 

Informacije i rezervacije u Novom Sadu

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21  210 10 77

fax: +381 (0) 21  210 10 78

+381 69 189 98 89 viber/mobilni

[email protected]

www.deustravel.rs

 

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!