Putovanje na jezero Komo | Belađo, Varena, Leno

Dolaskom toplijih i sunčanih dana sve je polako oživelo. Od prirode koja se ponovo budi i privlači svojim bojama i mirisima, do nas samih koji polako razmišljamo o putovanju. Nije novost da u većini slučajeva tražimo nove destinacije kad otopli i kad su temperature prihvatljivije. Veći je izbor aktivnosti koje možemo isprobati kad nam vremenske prilike idu na ruku, a i razgledanje gradova i znamenitosti mnogo je lepše ako je vreme lepo.

Jezero Komo - Italija

Dolce far niente

Postoje mesta koja su toliko božanstvena da ih morate posetiti bar jednom u životu. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog osećaja koji prožima svaki kutak ovih atraktivnih destinacija koje privlače mnoge putnike iz celog sveta. Zanimljivo je da je Italija zemlja puna skrivenih mesta i nudi mnogo više od svetski izvikanih destinacija.

Putovanje na Jezero Komo - Italija

Čarobno jezero Komo

Jezero Komo, koje se nalazi na severu Italije, jedno je od najlepših mesta na svetu i poznato je po svojim idiličnim gradovima i selima. Među brojnim gradovima koji se nalaze uz jezero, neki su posebno atraktivni zbog svojih prirodnih lepota, istorijskih znamenitosti, kulture i gastronomije.

U ovom članku ćemo Vam predstaviti tri poznata grada na jezeru Komo koje treba da posetite i po čemu su oni posebni. Bez sumnje ćete biti potpuno očarani!

Belađo Jezero Komo
Varena Jezero Komo
Leno Jezero Komo

Putovanje na jezero Komo – dragulj severne Italije

Italija je poznata po svojim prelepim gradovima i pejzažima, ali jezero Komo je toliko posebno da ćete se tokom boravka na Komu često pitati da li ste zaista u Italiji. Kombinacija divnog, kristalno čistog jezera i prostranih Alpa prekrivenih snegom odaje sasvim drugačiji utisak od Firence ili Pozitana.

Jezero Komo se nalazi u severnoj Italiji, na sat vožnje od Milana.

Na obali jednog od najvećih jezera u Italiji nalazi se preko trideset malih gradova i sela, pa ćete morati pažljivo da razmislite šta da obiđete, u zavisnosti od vremena koje imate na raspolaganju. Tri grada koje preporučujemo su Belađo, Varena i Leno, za koje verujemo da će Vas oduševiti.

Putovanje na jezero Komo

Neodoljivi Belađo - mali italijanski raj

Belađo - Jezero Komo
Belađo - Jezero Komo 2

Najpoznatiji grad na obali jezera Komo je Belađo. Jezero Komo ima oblik naopako okrenutog slova Y, a u samom centru tog Y-a nalazi se grad Belađo. Upravo zbog toga je Belađo omiljena, ali i idealna baza za posetu jezeru.

Zbog svoje sjajne pozicije, Belađo je i najskuplja opcija za smeštaj, ali ako idete van sezone, možete pronaći smeštaj po prihvatljivoj ceni. Belađo takođe ima odličnu gastronomsku ponudu, a jedan od naših predloga za ukusnu hranu je porodični restoran La Grotta.

Jedna od posebnosti ovog grada su njegove uske kamene ulice koje Belađo pretvaraju u romantičnu filmsku scenu. Iako možete da obiđete stari grad za nekoliko minuta, šetalište pored jezera, ukusne gelaterije i neodoljiva arhitektura učiniće da poželite da ostanete zauvek.

Uz obalu, Belađo ima sopstvenu trajektnu stanicu koja će Vam pomoći da obiđete druge gradove na jezeru. Karte za trajekt su 4,5 evra po pravcu, a prijatne vožnje traju od 15 do 40 minuta.

Šarena Varena - grad bezvremenske lepote

Varena - Jezero Komo
Varena - Jezero Komo 2

Uz Belađo, jedan od najpopularnijih gradova na jezeru Komo je Varena. Prelepe šarene kuće i uske ulice stavljaju Varenu visoko na našu listu. Zbog svoje lepote, Varena privlači veliki broj turista koji žele da uživaju u svemu što ovaj grad nudi. Pored prelepog šetališta sa kojeg se pruža veličanstven pogled na grad i jezero Komo, popularne lokacije su zamak Vezio i divna Vila Monastero.

Vila Monastero je često glavni razlog posete turista, Vareni jer su romantične vile svima omiljena atrakcija na jezeru Komo. Vila Monastero je izgrađena u 19. veku kao letnjikovac bogate italijanske porodice, a danas je posećena zbog lepo uređenih bašta. Jedinstvena arhitektura vile i razigrane boje cveća nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Karte za vilu su 10 evra i apsolutno je vredna posete.

Šarmantni Leno - savršeno mesto za opuštanje

Leno - Jezero Komo
Vila del Balbianelo - Leno

Leno je jedan od gradova koji nije na listi mnogih putnika jer nije jedan od najpopularnijih gradova na obali jezera Komo, ali je dom jedne od najpoznatijih vila na svetu.

Kratka vožnja od Belađa dovešće Vas do Lenoa koji je tako miran da će Vam izgledati kao da je vreme stalo. Prelepe kuće okupane suncem i cvećem nateraće Vas da se zapitate zašto se o Lenou ne priča sa istim entuzijazmom kao o Belađu ili Vareni.

Atrakcija koja se mora videti i koja Lenou daje dodatni šarm jeste Vila del Balbianelo. Vila del Balbianelo će očarati svakoga ko zakorači u njene bašte, i to sa dobrim razlogom. Impresivna arhitektura, bašte iz bajke i neverovatan pogled na jezero Komo samo su neke od lepota koje ova vila nudi.

Izgrađena u 18. veku, Vila del Balbianelo ima bogatu istoriju, a omiljena je i mnogih holivudskih reditelja koji je često biraju za snimanje filmova. Ovu prelepu vilu možete videti u filmovima kao što su Ratovi zvezda i Džejms Bond.

Lepotu jezera Komo ćete pamtiti zauvek

Belađo, Varena i Leno su samo neki od gradova koje vredi posetiti na jezeru Komo. Naša preporuka za potpuni užitak je da odvojite bar pet dana za ovo putovanje kako biste obišli još nekoliko divnih gradova kao što su Tremeco (koji ima Vilu Karlotu) i Menađo.

Previous slide
Next slide

PUTUJTE UZ DEUS TRAVEL

Romantični gradići na jezeru Komo doneće Vam pravo osveženje i odmor od svakodnevne rutine. Ako ste zainteresovani za put u Italiju i naše specijalne vikend ponude, pogledajte aktuelne aranžmane.

Tekst prilagođen sa journal.hr

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!