Hotel Park 4* | Ivanjica Wellness & Spa

HOTEL PARK 4**** IVANJICA

Hotel PARK je smešten u samom centru Ivanjice, na obali reke Moravice, pored Tesline hidrocentrale i vodopada i okružen je prelepim parkom, u kome se uz šetalište nalaze košarkaški i fudbalski tereni sa trim stazom i dečji park. Hotel ima 63 sobe, 3 standardna apartmana i jedan lux apartman. Sve sobe imaju kupatilo sa tuš kabinama (i hidro masažerima u apartmanima), SAT LCD TV, kablovski internet pristup, mini bar. Gostima su na raspolaganju 24 h room service, osiguran parking sa video nadzorom i praonicu veša. U okviru hotela Park 4* Ivanjica sa nalazi aperitiv bar, restorani Chef i Vodopad, terasa Zvezdani vrt i Vita spa centar (zatvoreni bazen, hidromasažna kada, finska sauna, parno kupatili, sala za fitness, masaža, tretmani za lice i telo, aroma terapija)….

Pogledajte fotografije Hotela Park 4* Ivanjica 

ZNAMENITOSTI IVANJICE

GRAD IVANJICA- Grad se nalazi na jugozapadu Srbije, a nastao je po nalogu kneza Miloša 1833. Opština je po površini među najvećima u zemlji. Ima 32.000 stanovnika, od kojih 12.000 živi u samom gradu. Leži na obali reke Moravice, koja izvire na Goliji, i na nadmorskoj visini od 468 metara. Proglašena je vazdušnom banjom 2000. godine. Polovina opštine je pod šumom.

Hadži Prodanova pećina – Ivanjica – Hadži-Prodanova pećina je dobila ime po Karadjordjevom vojvodi koji je u pećinu sklanjao zbegove. Nalazi se u dolini Rašćanske reke, (pa je zbog toga zovu i „Rašćanska pećina“- raniji naziv „Šljepaja“), udaljena 7 kilometara od Ivanjice na putu za Guču na nadmorskoj visini oko 600 metara. Ispitana dužina pećine je oko 400 metara i sastoji se od dva sprata. Hadži-Prodanova pećina ulazi u malobrojna višeslojna paleolitska nalazišta na centralnom Balkanu i pruža veliki potencijal za buduća istraživanja. Hadži-Prodanova pećina predstavlja kombinaciju važnog turističkog, speleološkog i arheološkog objekta.

Crkva „Sv. Car Konstantin i Carica Jelena“ – Ivanjica – Nalazi se u centru Ivanjice. Podignuta je 1836 godine, tri godine posle formiranja varošice. Jedini je objekat iz tog doba u Ivanjici.

Kameni most na reci Moravici – Za posetioce Ivanjice od posebnog interesa je kameni most na Javorsko – Dragačevskom putu. Predstavlja najveći jednolučni most na Balkanu, sagrađen po principu klinova, bez vezivnog materijala. Gradili su ga italijanski majstori 1906. godine od velikih kamenih blokova. Još uvek se koristi za saobraćaj i prelazak pešaka.

Električna centrala na Moravici –Sagradjena je 1911 godine. Predstavlja petu hidrocentralu u zemlji. Snaga joj je 240 KS. Još uvek je u funkciji (osvetljava gradski park), ali je pretvorena u muzej.

Spomenik Djeneralu Draži Mihailoviću(1893-1946) – Nalazi se u centru grada, podignut je aprila 2003. godine u znak pažnje legendarnom vođi Ravnogorskog pokreta u II svetskom ratu (đeneralu i komandantu jugoslovenske Kraljevske vojske u otadžbini). Pored spomenika je dom (Čičin dom) koji prerasta u Ravnogorsku biblioteku i muzej Ravnogorskog pokreta.

Spomenik Revolucije- Lociran je u samom centru Ivanjice. Delo je poznatog likovnog stvaraoca i revolucionara Đorđa Andrejevića – Kuna. Spomenik je u stvari mozaik veličine 5×2,4 m, i prikazuje ustanak, borbu i pobedu protiv okupatora.

Palibrčki grob- Crkva Lazarica – nalazi se na brdu iznad Ivanjice na 780 m nadmorske visine, 4 km od grada. Prema predanju na ovom mestu je sahranjen Boško Jugović.

Manastir Kovilje- Hram se nalazi u selu Smiljevac, na 25 km jugozapadno od Ivanjice. Izgrađen je u steni pored reke. Ime potiče od istoimenog sela podno planine Javor. Manastirski kompleks čine dve crkve. Prva je posvećena Sv. Arhanđelima Mihailu i Gavrilu, a druga Sv. Nikoli. Crkva posvećena Sv. Arhanđelima smeštena je u pećinskom delu stene. To je jednobrodna građevina sa oltarskom apsidom. Crkva je veoma stara i smatra se da je izgrađena u XII veku.

Manastir Pridvorica – Nalazi se u Pridvorici, 28 km jugoistočno od Ivanjice. Po arhitektonskim karakteristikama tipičan je predstavnik srednjovekovne raške škole. Pominje se u Nemanjinoj povelji, što znači da je veoma stara.

Rimski most – Kumanica- U selu Kumanica na 16-tom km jugozapadno od Ivanjice u pravcu prema planini Golija u blizini stare zapuštene vodenice–potočare, nalazi se stari kameni most preko reke Moravice. Reka Moravica je u stvari Zapadna Morava u svom gornjem toku kroz Ivanjicu i više prema Goliji i nastaje od dva izvora.
Nemoguće je utvrditi ko je i kada podigao ovaj most u selu Kumanici. Ali je nesumnjivo to vešto tvorena i lepa građevina, neobilno vitkih i skladnih linija. Pripada tipu lepših turskih mostova.
Sa svih strana okružen je zelenilom , koje ga prosto stapa sa prirodom, tako da ne deluje kao nametnuta građevina, sastavni je deo pejzaža.

Spomenik Majoru Iliću na Javoru- U prvom oslobodilačkom (Javorskom) ratu 1876. godine srpska vojska nije imala mnogo uspeha. Porazna je bila Kalipoljska bitka 24 juna 1876 godine. U drugim bitkama vođenim u avgustu srpska vojska usp

ela je da zaustavi turska napredovanja. U tim borbama posebno se istakao major Mihailo Ilić koji je predvodio Moravičane, i slavno poginuo 24. avgusta 1876. godine. O tom događaju govori spomenik majoru Iliću podignut 1907. godine. Udaljen je od Ivanjice 36 km i nalazi se na Javoru, na brdu iznad bivše carinarnice, na mestu gde je bila granica sa turskom carevinom.

Pogledajte film o hotelu PARK 4* IVANJICA 

 

PARK PRIRODE GOLIJA – Ovo je najviša planina jugozapadne Srbije („Jankov kamen“, 1833 m) i proglašena je vazdušnom banjom. Nosi titulu Parka prirode prve kategorije od 2000. godine zbog niza specifičnosti. UNESCO je Goliju kategorisao kao Rezervat biosfere 2001. godine. Obiluje šumama, izvorima čiste planinske vode, lekovitim biljem, nastanjuju je razne vrste divljači. Ne samo da Ivanjica seže u istoriju do 1833, kada je grad osnovan, već i u visinu! Baš toliko ima i najviši vrh Golije, 1833 metra. Ako već govorimo o tome šta videti u Ivanjici, ovo ne smete da preskočite.

Imajte na umu da se po Goliji većinom vozite makadamom, te ne možete da idete naročito brzo, a pride je sve prilično daleko. Tek kada se osvestite koliko se sati već vozite, shvatite koliko je planina zaista široka. Nekoliko desetina kilometara u jednu stranu, uzbrdo, pa isto tako u drugu stranu, krivinama kroz šumu. Obavezna stanica je svakako Tičar jezero (ili Daićko). Nalazi se na Daićkom brdu, na 1.500 metara nadmorske visine. Jedva se naziralo u magli, na proplanku između borova. Golija je poznata i po jezeru „Nebeska suza“ na Okruglici i Košaninovim jezerima, a specifičnost je to što su sva ona prirodna, što je retkost.

 

[su_gmap address=“Hotel Park“]

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

mob +381 69 189 98 89 viber / mob

[email protected]

www.deustravel.rs

 

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za krstarenja!

 

        Grupni li individualni polasci na                    krstarenja!