HERSONISOS

HERSONISOS KRIT GRCKA DEUS TRAVEL

HERSONISOS – OSTRVO KRIT

Nekadašnje malo ribarsko naselje, danas izraslo u najpopularniju destinacija na Kritu, i to najviše među turistima iz Britanije, Holandije, Irske, i Nemačke, ali i iz Srbije. Nalazi se istočno od glavnog grada Irakliona, na svega 25km od aerodroma i na 40km pre Agios Nikolaosa, poznatog letovališta na istoku. Svakako da je blizina Irakliona i aerodroma bila jedan od ključnih faktora za razvoj turizma.

Ono po čemu je Hersonisos poznat jesu najveće diskoteke na Kritu, a luka Limin Hersonisos je centar mesta poznat po noćnom životu. Tu uglavnom dolaze mlađi turisti, muzika je glasna, provod je do jutarnjih sati i mesto nije za one koji rano ležu i kojima smeta buka. Duž mora nižu se jedna za drugim pabovi i taverne, ali i prodavnice krzna i odeće, kao i zlatare. U neposrednoj blizini Limin Hersonisosa postoje još tri mesta, Piskopiano, Koutouloufari, i Stari Hersonisos, i tu je znatno tiše i mirnije, i pogodnije za starije parove ili roditelje s malom decom. Na periferiji grada nalaze se veliki turistički kompleksi, sa brojnim sadržajima, akva parkovima, igralištima, terenima za različite sportove.

Hersonisos ima dve plaže, istočno i zapadno od luke. Duge su i peščane, u sezoni je gotovo uvek gužva, a na plažama postoje svi potrebni sadržaji. Oko grada ima nekoliko dugih peščanih plaža, a male i mirne uvale mogu se naći zapadno oko Anissarasa, i istočno oko Stalisa. Ako se krene dalje istočno, nailazi se na nekoliko manjih šljunkovitih plaža.

Jedna od najvećih atrakcija jeste Aquaworld Aquarium Hersonisos, relativno mali, ali izuzetno zanimljiv zoološki vrt za reptile i morsku faunu. Svi primerci koje ćete videti nabavljeni su najčešće tako što su spašene napuštene ili povređene životinje i ovde im je pruženo utočište. Aquaworld je nastao 1995. kao plod individualne, privatne inicijative škotskog zaljubljenika u podvodni svet, Skota Džona Meklarena, koji i danas rukovodi akvarijumom. U akvarijumu se mogu videti lokalni reptili (zelena kornjača, balkanski zeleni gušter, mavarski gekon), reptili iz drugih krajeva sveta, najraznovrsnije vrste riba i ostali morski. Ovo je sjajna zabava naročito za decu, jer je pojedine životinje moguće držati u rukama i ostvariti direktan kontakt s njima. Akvarijum se nalazi 100 metara od autobuske stanice br. 20. Otvoren je tokom sezone, od 1. aprila do 31. oktobra.

Hersonisos je svakako jedna od najpopularnijih destinacija, o čemu svedoči sve veći broj zadovoljnih turista i posetilaca iz godine u godinu.

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DEUS TRAVEL D.O.O. NOVI SAD

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.