BUDAPEST MADJARSKA

BUDIMPEŠTA

Često opisivana kao „mali Pariz u Srednjoj Evropi”, Budimpešta nije poznata samo po spomenicima koji predstavljaju sopstvenu hiljadugodišnju kulturu, već i po relikvijama drugih naroda koji su ovde bili nastanjeni. Ostaci iz perioda Rimskog Carstva, i znatno kasnijeg prisustva Turaka se takođe mogu naći u gradu. Posle Otomanske Imperije došlo je do saveza sa Austrijom, a ova okolnost je znatno uticala na današnji izgled i stil grada.Glavni grad se sastoji iz dva dela, Budima i Pešte, koji se pružaju duž obale Dunava, sa dva posebna karaktera u okviru istog grada.U prigradskom delu Budima i njegovom istorijskom delu sa tvrđavom možemo naći srednjovekovne ulice i kuće, muzeje, pećine i nalazišta iz rimskog doba. Dinamična peštanska strana se izdvaja sa najvećom zgradom parlamenta u Evropi, kejevima za šetnju, buvljacima, knjižarama, radnjama sa antikvitetima i kafanama.

Budimpešta ima šta da ponudi posetiocima. Muzeji i galerije, crkve i sinagoge, dvorci i istorijske zgrade, banje i bazeni su prisutni u gradu sa prepoznatljivim uticajem secesije.
Šetajući gradom imamo nedvosmisleni osećaj da se iza ugla nalazi nešto neuobičajeno, ali šta to može biti, to stoji na vama da otkrijete…U Budimpešti na teritoriji grada – na jedinstveni način na svetu – ima 123 termalnih izvora. Ti izvori daju 70 miliona litara (!) tople i mlake vode, koje su bogate raznim mineralima. Ovu vodu u prvom redu koriste termalne banje, ali se koriste i u flaširanom obliku, a možemo ih piti iz česme.
U wellnes ponudi regije mogu da se nađu sve one mogućnosti, koje obezbeđuju ljubiteljima wellnesa nastavak već započetog programa, odnosno isprobavanje novih tretmana i vežbi.
Za dobro raspoloženje potrebno je plivanje, eventualno jedna kraća ili duža relaksacija u jednom termalnom bazenu, a da ne zaboravimo da na plažama i u banjama u većini postoje i mogu da se koriste dodatne wellnes usluge. U većini termalnih banja u Budimpešti nalaze se i bazeni za plivanje (sa temperovanom vodom za plivanje), ali – pogotovo u letnjoj sezoni – postoje razne mogućnosti, za kupanje, odmaranje u prirodi, a u bazenima ostaje mogućnost za jedno veliko plivanje.

.

Budimpešta je živ, kosmopolitski grad koji prati trendove. Od ljubiteja dizajna, arhitekture, mode do gurmana, svi će naći nešto za njih interesantno u ovom gradu, koji se konstantno menja.
Retro stil je ponovo prisutan. Ako želite da se obučete u stilu miksa retro i elektrobugi, ili želite da uživate današnju restoransku hranu zajedno sa onom iz 80-ih, ili samo hoćete da kupite jedinstven suvenir nekom od bliskih prijatelja, u Budimpešti za sve to imate mogućnosti…

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL  D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za krstarenja!

 

        Grupni li individualni polasci na                    krstarenja!