ATINA NOVA GODINA DEUS

NOVA GODINA 2023.

ATINA NOVA GODINA 2023
Avionom
6 dana / 5 noćenja od 539 evra!
U CENU JE UKLJUČENO RAZGLEDANJE ATINE I AKROPOLJA!
ODLIČNA LOKACIJA HOTELA
POLAZAK: 30.decembar 2022 POVRATAK: 04. januar 2023.

Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Među prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta. Prostire se između sedam istorijskih brežuljaka koja su bila mesto rođenja zapadne civilizacije i demokratije. Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Simbol je grada i najveće dostignuće antičke umetnosti i arhitekture. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni, V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezani u duše Grka. Uživajte u pogledu na vatromet iznad drevnog Akropolja, testirajte svoju hrabrost i snagu i okupajte se 1. januara, odbacite staru i prihvatite Novu godinu u stilu Bogova!
Program putovanja:
1. dan 30.12.2022. BEOGRAD – ATINA Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10.15 h. Poletanje za Atinu u 12.25 h (Let JU 512). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 14.55 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.
2.dan 31.12.202. Doručak. U 10h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana, a ono što može da se vidi je obnovljeno po obrascu nađenih arheoloških materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koji ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerziteta i
Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične građevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Fakultativni doček NOVE GODINE u taverni. Noćenje.
3. dan 01.01.2023. ATINA– SUNION – ATINA Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 13.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom, ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Hrama boga Posejdona koji krasi rt izgrađen je u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Uveče fakultativno – grčko veče u taverni / repriza NOVE GODINE. Noćenje.
4. dan 02.01.2023 ATINA- ARGOLIDA ( PELOPONEZ ) – ATINA Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još od davnina svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se s pravom mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mlađi u 4. veku p.n.e. (akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha). Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.
5. dan 03.01.2023. ATINA Doručak. Slobodno dan za individualni program učesnika putovanja. Noćenje.
6. dan 04.01.2023. ATINA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15.40 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 16.20 h.

Kraj programa.

CENE ATINA 5 NOCI NOVA GODINA Turistička agencija Deus Travel

U CENU JE UKLJUČENO:
– Prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beograd
– Aerodromske takse ( U trenutku objavljivanja programa iznose 68 eura. Ovaj iznos je podložan promeni i
biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama Olympic
Travel-a ili kod ovlašćenih agencija)
– Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi 5 noćenja sa doručkom
– Svi transferi navedeni u programu
– Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem
– Usluge lokalnih vodiča
– Usluge vodiča agencije tokom trajanja putovanja
– Troškovi organizacije i realizacije putovanja
U CENU NIJE UKLJUČENO:
– fakultativni izleti
– Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
– Individualni troškovi
– Usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja
– međunarodno putno osiguranje
– Boravišna taksa u iznosu € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* PO SOBI I NOĆI (plaća
se prilikom dolaska na recepciji hotela)
Fakultativni izleti:
– ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič i ulaznice) € 79
– PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič ) € 40
– TAVERNA – Doček Nove godine (uključeno: večera, muzički program) € 65
– Repriza Nove Godine (uključeno: večera, muzički program) € 45
Minimalni broj za realizaciju izleta je 8 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta
se koriguje. Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 7 dana pred početak putovanja, a izleti se
plaćaju na licu mesta.
Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih
okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata tehničkih
razloga.
SMEŠTAJ U HOTELU:
HOTEL APOLLO 3* Lokacija: Hotel Apollo se nalazi na Karaiskaki trgu 10, ul. Ahilleos, 2 min. hoda od stanice metroa Merakourgio.Smeštaj: sve sobe imaju kupatilo, TV, telefon, internet veza, mini bar, elektronski sef, klima.Dodatni sadržaju: HR bar, restoran i bašta na krovu sa pogledom na Akropolj.
HOTEL ARETHUSA 3* Lokacija: Hotel je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma. Odatle je lako dolazi do glavnih znamenitosti Atine. Smeštaj: sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi. Dodatni sadržaj: kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.
HOTEL AIROTEL PARTHENON 4*-Lokacija: nalazi se u srcu starog grada nedaleko od Akropolja. Smeštaj: sobe imaju WiFi, kupatilo, klimu, sef, TV, mini frižider, usluge pranja veša. Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, salu za doručak, recepciju.
HOTEL DIVANI PALACE ACROPOLIS 5*- Lokacija: Hotel Divani Palace Acropolis se nalazi nedaleko od Akropolja . Jedinstveno obeležje hotela.Divani Palace Acropolis predstavljaju ostaci antičkog Temistoklovog zida koji su otkriveni tokom izgradnje temelja i potom uklopljeni u arhitektonski dizajn hotela.Smeštaj: Sve sobe imaju TV sa satelitskim i kablovskim kanalima, klima-uređaj i sef. Dodatni sadržaji: recepcija, krovni restoran Acropolis Secret (otvoren tokom letnje sezone), glavni restorana Aspassia , fitness centar, parking , besplatan Wi Fi je na raspolaganju u celom hotelu. Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

● U trenutku objavljivanja programa državljani Republike Srbije mogu bez ikakvih ograničenja ući i tranzitirati kroz Republiku Grčku.
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Državljanima Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Grčku. Pasoši od planiranog datuma povratku sa putovanja moraju da važe još najmanje 3 meseca. Putnici koji poseduju
inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV
OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranj

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL  D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

+381 69 189 98 89 viber/mob

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!