Aja Napa – Kipar | Letovanje 2024.

Aja Napa - Kipar | Letovanje 2024.

Aja Napa – Kipar | Letovanje 2024.

Aja Napa je letovalište u jugoistočnom delu Kipra, jedno i najpoznatije letovalište na ovom ostrvu. Naziv dobija po „Svetoj Napi“, zaštitnici grada, čiji se manastir nalazi u centru ovog mesta.

Aja Napa je do početka 19. veka imala samo 200 stanovnika i izgledala kao malo ribarsko ostrvo, da bi nakon 1974. godine postala najposećeniji turistički centar ovog ostrva. Nalaz se na samo 41 km od Larnake, te vam je od ovog mesta do aerodroma potrebno oko 45 min vožnje. Aja Napu nazivaju još i „kiparskom Ibicom“.

Aja Napa je poznata po beskrajnim peščanim plažama, nestvarno tirkiznom moru i netaknutoj prirodi. Postoji veliki broj uvala među kojima je najpoznatija Nissi Beach, koja važi za jednu od najlepših plaži na ostrvu. Posebno je popularna među mladima zbog celodnevnih žurki tokom sezone od maja do kraja oktobra. Mimo sezone dobija poseban šarm i pretvara se u pravu oazu mira.

Na samom ulazu u grad, sa desne strane, nalazi se kapela Aja Tekla a porde nje se prostire istoimena plaža. Na samo 800m od ulaza u grad stacioniran je „WaterWorld“, najveći tematski aqua park u Evropi. U nastavku je bulevar “Nissi” (Leoforos Nissi) dužine oko 5 km, koji vodi do samog centra grada. Duž bulevara se pored brojinih hotela, vila, odmarališta, restorana, taverni, kafića, barova, prodavnica… nalazi nekoliko dugih plaža od kojih su najpoznatije Nissi, Makronisos i Landa.

Pred sam kraj bulevara primetićete veliki luna park “Paliatso” a pri skretanju levo nailazi se na trg, prepoznatljiv po kamenoj skulpturi “I Love Ayia Napa”. Na samom trgu nalazi se najveća kulturna znamenitost ovog grada – manastir “Ayia Napa”. Trg predstavlja centar noćnog provoda sa velikim brojem klubova, barova i pabova. Najpoznatiji i najveći na Kipru je “The Castle Club” (sagrađen u pet nivoa).

Na veliku peščanu plažu Grecian Bay nailazite posle samo centra, a nakon luke. U nastavku kretanja ka samom istoku ostrva ne smete propustiti da obiđete Park skulptura, Most ljubavi, Sea Caves i nacionalni park Cape Greco (popularan za entuzijaziste prirode, ljubitelje pešačenja, planinarenja, ronjenja i bicikliste), nakon kojeg sledi plaža Konnos, a zatim i Protaras (8 km od Aja Nape) i Paralimni.

Čak 14 plaža u Aja Napi odlikovano je “Plavom zastavom”.

Da biste najbolje upoznali grad preporučujemo pešačenje, a za nešto udaljenije lokalitete postoji redovna autobuska linija (101 u pravcu Protarasa/Paralimnija, 102 u pravcu Aja Nape iz pomenutih gradova), rent-a-car ili taxi prevoz.

Nešto više o plažama pročitajte na sledećem linku:

Najlepše plaže na Kipru | 10 najlepših plaža Kipra

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL  D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381  21 210 10 77

fax: +381 21 210 10 78

+381 69 189 98 89 viber/mob

[email protected]

www.deustravel.rs

Podelite na društvenim mrežama:

Prijavite se na newsletter

Ostavite nam svoju email adresu ispod i redovno ćemo Vas obaveštavati o svim novostima i specijalnim ponudama naše agencije.

Avio karte
za ceo svet

Letovanje u Grčkoj 2024.

Rezervišite letovanje za 2024. na nekim od najlepših mesta u Grčkoj.

Tražiš posao u turizmu?

Odvaži se i postani deo uspešnog tima turističke agencije DEUS TRAVEL-a Novi Sad.

Pronađite povoljan smeštaj na Zlatiboru!

Prijatelji DEUS TRAVEL-a

Poklon vaučer

Poklonite putovanje Vašim najdražima.

Sa naše Facebook stranice

Interesuje Vas rafting?

ARGUS TOURS
Novi Sad

Ovlašćeni zastupnik
DEUS TRAVEL

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Pogledajte ponudu za letovanje u Bugarskoj!

 

Sigurni polazak iz Novog Sada!