HURGADA EGIPAT 2020.

HURGADA EGIPAT HIT LETA 2020. Detaljnije »

KONTAKT DEUS TRAVEL

POZOVITE NAS NA 021 210 10 78 Detaljnije »

TURSKA AVIONOM 2020.! Detaljnije »

SLOVENIJA TERME

NAJBOLJE TERME U SLOVENIJI 021 210 10 78 Detaljnije »

SLOVENIJA-TERME

TERMALIA TERME OLIMIA

SLOVENIJA-TERME

WELLNESS &  SPA SLOVENIJA

Na jednom mestu kompletna ponuda za najbolje terme u Sloveniji. Ponudu možete pogledati na našem sajtu www.slovenija-terme.rs

Terme su kao javna kupatila, nastale u starom Rimu. Terme su kod starih Rimljana bile nazivi za tople izvore, topla kupatila, banje sa toplom vodom koje služe za lečenje raznih bolesti (u prvom redu reumatizma). U svim gradovima Rimskog carstva terme su bile nezaobilazni deo rimskog građevinarstva. Radi se o velikim zgradama sa raznovrsnim mogućnostima za kupanje, sa baštama, salonima, prostorima za masažu, gimnastičkim dvoranama, bibliotekama i muzejima. Terme su se obično posećivale po podne, na kraju dana. U Sloveniji postoji petnaestak različitih banja-termi sa termalnom vodom. One služe u svrhu rehabilitacije i zdravstva, ali pored toga i za zabavu. Celu priču je, za razliku od regiona, okrenuta prema odmoru. Zdravstvo naravno nije zanemareno, već je svaka banja specijalizovana za druge indikacije… www.slovenija-terme.rs

Slovenačke terme predstavljaju banje koje imaju toplu – termalnu vodu.

www.slovenija-terme.rs

MORAVSKE TOPLICE – Terme 3000
U ovim termama izvire prirodna, crna termomineralna voda koja pomaže najviše kod reumatskih tegoba i kožnih oboljenja, ali i kod problema sa kostima i mišićima. Ova voda, takođe, poboljšava prokrvljenost organizma.
TERME LENDAVA
Poznate su po jedinstvenoj parafinskoj vodi, koja pomaže kod tegoba sa kostima i mišićima. Zbog olakšavanja posledica reumatskih oboljenja, omiljene su među starijim posetiocima.
TERME PTUJ
Termalne vode u Termama Ptuj pozitivno utiču kod nekih neuroloških oboljenja, ali i u ublažavanju bolesti kostiju i hrskavica. Današnji Ptuj osnovali su Rimljani, nazvavši ga Petovija, pa je on najstariji slovenački grad.
TERME ČATEŽ
Nalazi se između dve reke, Krke i Save, nedaleko od granice sa Hrvatskom. U Termama Čatež postoji 11 izvora termalne vode koja pomaže u rehabilitaciji posle operacija i povreda, reumatskih oboljenja, ali i ginekoloških bolesti, s naglaskom na rehabilitaciji posle raka dojke.
Termana Laško-Termana Laško
TERME LAŠKO

Jedan od najstarijih termalnih centara u Sloveniji. Termalna voda koja ovde izvire, pogodna je za balneoterapiju koja ublažava mnoge kardio-vaskularne, reumatske i neurološke tegobe.
TERME OLIMIA
Nalaze se na reci Sutli, uz granicu sa Hrvatskom. Termalna voda najviše pogoduje onima koji imaju problema sa kičmom, pogodna je za smanjivanje napetosti mišića, kod lečenja kožnih oboljenja i za ubrzavanje metabolizma.
– Terme Olimija su više poznate kao destinacija za parove, za one koji žele da pobegnu od svakodnevnih briga u prirodu. Osim Italijana i Austrijanaca, česti gosti su nam i Srbi, ali, tokom leta, i turisti iz skandinavskih zemalja i zemalja Beneluksa, posebno iz Belgije i Holandije – kaže Maja Jahn, šef prodaje u Termama Olimia.
TERME RADENCI
Lečilište Radenci nalaze se u pokrajini Pomurje, uz reku Muru. Pozitivni efekti termomineralne vode otkriveni su još u XIX veku. Voda je pogodna za lečenje bolesti srca i krvotoka, bubrega, mokraćnih puteva i reumatskih oboljenja.
TERME TOPOLŠICA
Topolšica je postala poznata nakon Prvog svetskog rata kao lečilište za tuberkulozu. Termalna voda ovde se primenjuje u lečenju bolesti kičme i zglobova, bolesti disajnih organa, kao i lakših oblika neuroloških oboljenja i bolesti srca i krvnih sudova.

TERME DOBRNA
Terme Dobrna su najstarije terme u Sloveniji. Termalna voda koja ovde izvire pokazala se kao delotvorna pri lečenju ginekoloških, neuroloških i reumatskih bolesti, kao i za jačanje organizma.
Šmajerske Toplice-TERME KRKA
Nalaze se nedaleko od Novog mesta. Termalna voda ovde se koristi tokom lečenja bolesti srca i krvnih sudova, kao i za rehabilitaciju nakon srčanih oboljenja ili operacija. Takođe, pogodna je za lečenje sportskih povreda.
Dolenjske Toplice-TERME KRKA
Dolenjske Toplice smeštene su na jugoistoku Slovenije. Još u vreme Austro-ugarske, važile su za jednu od najuglednijih termi. Termalna voda koristi se za lečenje reumatskih oboljenja, ublažavanje posledica osteoporoze, kao i kod rehabilitacije, nakon povreda i operacija mišića i koštanog sistema.
TERME ZREČE 
Terme Zreče smeštene su u severnom delu Slovenije. Termalna voda ovde pozitivno utiče na rehabilitaciju nakon povreda i operacija ekstremiteta i kičme, a pogoduje i u lečenju degenerativnih bolesti mišića i oboljenja nervnog sistema.
ROGAŠKA SLATINA
Prema legendi, voda je ovde potekla kada je grčki bog Apolon naredio Pegazu da udari kopitom o tlo. Rogaška Slatina poznata je po mineralnoj vodi bogatoj magnezijumom, koja se koristi pri lečenju bolesti organa za varenje, a pogodno deluje i na nervni sistem i krvne sudove.
Talaso Strunjan
Ovo je primorsko lečilište specijalizovano za lečenje respiratornih bolesti, kao i tokom rehabilitacije nakon povreda i operacija mišića i kostiju. U lečenju se koriste blato, alge, morska voda i morska so.
Portorož, Life class Hotels & Spa Portorož
Poznat je kao lečilište još od XIII veka, kada je morska voda odavde korišćena za lečenje reumatizma i gojaznosti. Lečenje se danas sprovodi kako morskom, tako i termalnom vodom, koja pomaže kod oboljenja kože i respiratornih organa, kao i kod neuroloških i ginekoloških bolesti. Jedine terme ili banja u Sloveniji, koja se nalazi na moru. Ispitivanjima, na nekoliko instituta, utvrđeno je da je termalna voda, u stvari, pramore. Zapravo, to je morska voda koja je ostala u jezgru zemlje oko 42.000 godina, zbog čega ima lekovita svojstva..

RIMSKE TERME-RIMSKE TOPLICE

Lekovitost prirodnih izvora znali su ceniti već stari Rimljani koji su si 39. godine p.n.e. osmislili prve bazene s toplom, vrućom i hladnom vodom. Već pre više od 180 godina otkrivena arheološka nalazišta na području Rimskih Toplica svedoče o tome da su i Rimljani iz provincije poštovali njegova savete i koristili izvore u Rimskim Toplicama.  Rimski izvori izviru iz raspuklina u trijadnim dolomitnim stenama, ali su za potrebe lečilišta obuhvaćena još dva snažnija, prvi s temperaturom od 38,4° C, nazvan Amalijin vrelo, te drugi s nešto nižom tempraturom 36,3° C, nazvan Rimski vrelo.

BIOTERME MALA NEDELJA

Hotel Bioterme 4**** superior je novi hotel u srcu Prlekije i nalazi se u opštini Ljutomer, a u mestu Mala Nedelja. Područje Biotermi je već od 1976. godine zbog svojih prirodnih lepota proglašeno parkom prirode. Bioterme su smeštene u naselju Mala Nedelja- Ljutomer, na 23 km od Moravskih Toplica, od Maribora 42 km. Hotel Bioterme 4**** superior nalazi se nedaleko od grada Ptuj, na 23 km od Moravskih Toplica.

PARADISO TERME-DOBOVA

Terme Paradiso 4**** superior najmanje termalno kupalište u Sloveniji sa izvrstnom termalnom vodom vas očekuje tokom cele godine. Na 1.800 kvadratnih metara vodenih površina – vanjskih i unutrašnjih nudimo različite atrakcije – spora reka, tobogan Multitrack, tobogan Kamikaze sa 10 metara visine,… Unutrašnji i vanjski bazeni su otvoreni tokom cele godine, a spora reka i tobogani rade samo leti. Moderan hotel Terme Paradiso 4**** superior kategorije četiri zvezdice sa 16 prostranih, klimatizovanih dvokrevetnih soba u ugodnim bojama, s kadom za masiranje ili tušem, te suita sa odvojenim dnevnim boravkom, saunom, tušem za masažu i kromoterapiju….

TERME MARIBOR

Maribor je glavni grad Štajerske i drugi po veličini grad u Sloveniji sa oko 115.000 stanovnika. Grad leži na 270 metara nadmorske visine, i predstavlja regionalno središte pokrajine Štajerske (naziva se takođe i Donja Štajerska), koja se većim delom prostire u susednoj Austriji. Maribor leži na reci Dravi, na mestu gde se sastaju planinski masiv Pohorje, Dravsko polje, planina Kozjak i Slovenske gorice.

www.slovenija-terme.rs

Informacije i rezervacije u Novom Sadu

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21  210 10 77

fax: +381 (0) 21  210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DEUS TRAVEL D.O.O. NOVI SAD

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.