HURGADA EGIPAT 2019.

HURGADA EGIPAT HIT LETA 2019. Detaljnije »

KONTAKT DEUS TRAVEL

POZOVITE NAS NA 021 210 10 78 Detaljnije »

TURSKA AVIONOM 2019.! Detaljnije »

SLOVENIJA TERME

NAJBOLJE TERME U SLOVENIJI 021 210 10 78 Detaljnije »

SEGEDIN

SEGEDEIN MADJARSKA

SEGEDIN

Segedin je grad u južnoj Mađarskoj na ušću reke Mureš u Tisu. Predstavlja regionalni centar jugoistočnog dela zemlje i glavni grad županije Čongrad. Ovaj uređeni evropski grad popločanih trgova i ornamentisanih građevina, ima više turističkih atrakcija nego mnogi drugi u regionu. Takodje Segedin je jedan od najpoznatijih univerzitetskih gradova u ovom delu Evrope.

Priroda mu je podarila dragocene termalne vode i, kada je reč o Mađarskoj , najveći broj sunčanih dana u godini, zbog čega ga i zovi „grad sunca“. I ako je nekada bio poznat po očuvanju tradicije i mađarskih brendova, sada je aktivna i dinamična destinacija za turiste svih uzrasta koji otkrivaju tajnu starog i novog, tradicionalnog i modernog, mira i uzbuđenja.
ARKAD SEGEDIN FOTO:

Tome je između ostalog doprineo i sada već čuveni „Aquapolis“ atraktivni kompleks otvorenih i zatvorenih bazena sa oko 4.400 metara kvadtratnih vodene površine. Izgrađen gotovo u centru Segedina, ovaj impresivni vodeni grad, ponosi se, pre svega, najdužim zatvorenim toboganom u Evropi, dugim 272 metra, koji se može koristiti tokok cele godine. Aquapolis i „tihi wellness“ povezani su sa hotelom „Forras“ (Izvor) čiji gosti besplatno koriste usluge vodenog raja.
AQUAPOLIS SEGEDIN FOTO:


I ljubitelji kulturno-istorijskih spomenika u Segedinu imaće pune ruke posla pri obilasku uređenih gradskih ulica i parkova sa fontanama kada će poželeti saznaju mnogo više o brojnim vremešnim ali očuvanim  građevinama, trgovima i spomenicima. Treba početi od Trga Sečenji, najvećeg i najlepšeg trga srednje Evrope. Osim Gradske kuće, spomen hotela „Tisa“ i kuće „Žoter“, ovaj trg je i mesto brojnih spomenika, među kojima je onaj koji simbolizuje „Tisu koja donosi blagoslov, ali i razaranje“. Šetnju nastavite segedinskim korzoom čiji je početak obeležen bronzanim skulpturama koje dočaravaju radosno festivalsko raspoloženje koje gradom vlada od početka prolečća do kasne jeseni.

Korak po korak i stići ćete do kuće „Žoter“ u čijem prizemlju je čuvena poslastičarnica „Virag“, posle neprikosnovene „Žerbo“ najcenjenija u Mađarskoj i omiljeno je sastajalište Segedinaca, kao i turista koji posećuju grad….Najviše deci, ali i odraslima Segedin je zanimljiv i zbog zoološkog vrta, najmlađeg, ali i najvećeg u Mađarskoj. U šumi nadomak grada na 45 hektara, žive brojne divlje i egzotične životinje, raspoređene u celine po kontinentima sa kojih potiču, pa je mnogobrojnim vrstama ovako rešenje najpribližnije prirodnom staništu, dok, sa druge strane posetioci uživaju…

ZOO VRT SEGEDIN FOTO:

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *