ARGUS TOURS NOVI SAD 069 189 98 89 ! Detaljnije »

NAJAM AUTOBUSA, MINIBUSA ! Detaljnije »

GRCKA HOTELI I APARTMANI ! Detaljnije »

TERME DOBRNA - WELLNESS & SPA! Detaljnije »

HURGADA EGIPAT LETO 2018. Detaljnije »

POZOVITE NAS NA 021 210 10 78 Detaljnije »

TURSKA AVIONOM 2018.! Detaljnije »

Najlepše terme u Sloveniji-specijalne ponude! Detaljnije »

SEGEDIN

SEGEDEIN MADJARSKA

SEGEDIN

Segedin je grad u južnoj Mađarskoj na ušću reke Mureš u Tisu. Predstavlja regionalni centar jugoistočnog dela zemlje i glavni grad županije Čongrad. Ovaj uređeni evropski grad popločanih trgova i ornamentisanih građevina, ima više turističkih atrakcija nego mnogi drugi u regionu. Takodje Segedin je jedan od najpoznatijih univerzitetskih gradova u ovom delu Evrope.

Priroda mu je podarila dragocene termalne vode i, kada je reč o Mađarskoj , najveći broj sunčanih dana u godini, zbog čega ga i zovi „grad sunca“. I ako je nekada bio poznat po očuvanju tradicije i mađarskih brendova, sada je aktivna i dinamična destinacija za turiste svih uzrasta koji otkrivaju tajnu starog i novog, tradicionalnog i modernog, mira i uzbuđenja.
ARKAD SEGEDIN FOTO:

Tome je između ostalog doprineo i sada već čuveni „Aquapolis“ atraktivni kompleks otvorenih i zatvorenih bazena sa oko 4.400 metara kvadtratnih vodene površine. Izgrađen gotovo u centru Segedina, ovaj impresivni vodeni grad, ponosi se, pre svega, najdužim zatvorenim toboganom u Evropi, dugim 272 metra, koji se može koristiti tokok cele godine. Aquapolis i „tihi wellness“ povezani su sa hotelom „Forras“ (Izvor) čiji gosti besplatno koriste usluge vodenog raja.
AQUAPOLIS SEGEDIN FOTO:


I ljubitelji kulturno-istorijskih spomenika u Segedinu imaće pune ruke posla pri obilasku uređenih gradskih ulica i parkova sa fontanama kada će poželeti saznaju mnogo više o brojnim vremešnim ali očuvanim  građevinama, trgovima i spomenicima. Treba početi od Trga Sečenji, najvećeg i najlepšeg trga srednje Evrope. Osim Gradske kuće, spomen hotela „Tisa“ i kuće „Žoter“, ovaj trg je i mesto brojnih spomenika, među kojima je onaj koji simbolizuje „Tisu koja donosi blagoslov, ali i razaranje“. Šetnju nastavite segedinskim korzoom čiji je početak obeležen bronzanim skulpturama koje dočaravaju radosno festivalsko raspoloženje koje gradom vlada od početka prolečća do kasne jeseni.

Korak po korak i stići ćete do kuće „Žoter“ u čijem prizemlju je čuvena poslastičarnica „Virag“, posle neprikosnovene „Žerbo“ najcenjenija u Mađarskoj i omiljeno je sastajalište Segedinaca, kao i turista koji posećuju grad….Najviše deci, ali i odraslima Segedin je zanimljiv i zbog zoološkog vrta, najmlađeg, ali i najvećeg u Mađarskoj. U šumi nadomak grada na 45 hektara, žive brojne divlje i egzotične životinje, raspoređene u celine po kontinentima sa kojih potiču, pa je mnogobrojnim vrstama ovako rešenje najpribližnije prirodnom staništu, dok, sa druge strane posetioci uživaju…

ZOO VRT SEGEDIN FOTO:

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

One Response to SEGEDIN

  1. […] Na samo 11 km od srpsko-mađarske granice, u Segedinu na obali Tise, nalazi se luksuzni „Hunguest Hotel Forras Superior“, toplim hodnikom povezan sa jednim od najvećih vodenih parkova u Mađarskoj, „Aquapolisom“. Ovo je savršen porodični hotel, jer dok se vaša deca raduju na džinovskom, najdužem toboganu u Evropi, roditelji mogu da uživate u čarima Tihog wellness & spa u koji mogu da uđu samo oni stariji od 16 godina. Osam potpuno opremljenih konferencijskih sala i kulinarska ponuda o kojoj brine svetski prvak kulinarstva i kojom je bio očaran i Žerar Depardje, učiniće da vaš posao postane zadovoljstvo. […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *