GRAD KRF

GRAD KRF OSTRVO KRF GRČKA DEUS TRAVEL

GRAD KRF – OSTRVO KRF

Krf je najveći sačuvani srednjevekovni grad u Grčkoj. Zbog svog velikog i bogatog kulturnog nasleđa, grad pripada listi Svetske kulturne baštine i pod zaštitom je UNESCO-a. Stari grad nalazi se između dve tvrđave, sa uskim i malim ulicama, malim trgovima, starim kamenim zgradama i velikim brojem crkava a od kojih je najpoznatija crkva Sv. Spiridona, koji je po predanju spasao ostrvo od napada Turaka, kuge i gladi. Veče je prilično mirno u gradu Krfu, ali sa puno ljudi koji sede i veselo pričaju po okolnim kafićima i poslastičarnicama, što gradu daje posebnu čar. Na izlazu iz grada počinje i buran noćni život tu se nalazi ulica sa diskotekama, a ispod tvrđava se obično održavaju koncerti poznatih pevača.

Krf je prelep antički grad, a ujedno i glavni grad istoimenog ostrva ,poznatog još i kao zeleno ostrvo. Poput slika koje su oslikali umetnici različitih kultura, od Vizantijaca, Venecijanaca, pa sve do Francuza i Engleza kojima je kroz istoriju pripadalo ovo ostrvo. Krf se menjao i primao nova obeležja.Pa ipak najjači pečat u ovom gradu su ostali Venecijanci i zato ovaj grad daje utisak više italijanskog nego grčkog grada sa tipično plavo – belom arhitekturom. Sveti Spiridon je zaštitnik grada zato što se veruje da je početkom 17. veka kada su turci napali grad podigao oluju koja je potopila skoro celu tursku flotu.Velelepna crkva Svetog Spiridona nalazi se u starom delu Krfa i u njoj se čuvaju njegove mošti.

Krf je posebno važan i za Srbiju i Srpsku istoriju.Tokom I svetskog rata na Krf je pristiglo oko 150.000. Srpskih vojnika i civila koji su se povlačili iz Srbije po vrlo lošem vremenu i preko teško pristupačnih predela Albanije stigli na Krf ili kako su ga oni tada zvali „Ostrvo spasa“. Ulice Krfa danas su prepune divnih lokala, restorana, kafića, suvenirnica a najviše zlatara. Kerkira kako se još ovaj grad naziva je grad umetničke inspiracije, kombinacije kosmopolitskog i tradicijolanog, širokog srca prima sve turiste ovog ostrva, beskrajnih prirodnih lepota,pesme i muzike.

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DEUS TRAVEL D.O.O. NOVI SAD

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.